Education for You

Education for You is een organisatie voor en door vluchtelingstudenten.

Achtergrond

De organisatie is ongeveer 1.5 jaar geleden opgericht door drie vluchteling geneeskundestudenten. Wij begonnen met zo'n 12 studenten en nu hebben we inmiddels meer dan 300 studenten die elke zaterdag en zondag uit het hele land naar Amsterdam komen om onze lessen te volgen.

Doel en aanpak

Het doel van Education for You is het begeleiden van vluchtelingstudenten naar een studie en nieuwe toekomst toe in Nederland. Dit doen wij door bijlessen en CCVX examentrainingen (landelijke toelatingsexamens voor HBO/Universiteiten) te geven in havo en vwo vakken. Bij het halen van deze examens zijn zij toelaatbaar en kunnen ze beginnen met hun droomstudie.

Educucation for You is sinds kort begonnen met een nieuw traject Medische Communicatievaardigheden voor buitenlands gediplomeerde artsen. O.a. door culturele verschillen worden arts-patientgesprekken in het land van herkomst soms anders gevoerd dan in Nederland. Ons doel is om deze talentvolle en gemotiveerde groep artsen de technieken aan te leren zodat hun communicatieskills verbeterd worden.

Bij Education for You geloven wij in het creeeren van gelijke kansen. Samen met onze studenten willen wij de barrieres die zij elke dag meemaken overbruggen en er voor zorgen dat zij hun talenten verder kunnen ontwikkelen in Nederland.


Meer informatie over dit project (website Edu4u)

Contact

Via website (Edu4u)