The Buddy Film Project

The Buddy Film Project koppelt gevluchte, professionele filmmakers aan Nederlandse professionele filmmakers om gezamenlijk een speelfilm te maken.

The Buddy Film Project

Stichting The Buddy Film Project is een startloket, platform en netwerkorganisatie voor gevluchte, professionele filmmakers en creatieven en begeleidt hen naar betaald werk, een werkervaringsplaats en/of opleiding. The Buddy Film Project streeft ernaar om statushouders uit hun isolement en uitkeringssituatie te halen en draagt bij aan een snelle, volwaardige en duurzame integratie en participatie van statushouders binnen onze samenleving. Dit gebeurt door door maatwerk te leveren en intensieve samenwerkingen aan te gaan met stakeholders zoals overheden, instellingen en het bedrijfsleven.

Sinds de oprichting in 2017 hebben ruim 130 deelnemers zich aangesloten. Onder hen zijn acteurs en actrices, maar ook regisseurs, producenten, geluidsmannen en vrouwen, make-up artists, editors, scenarioschrijvers etc. The Buddy Film Project is een echte creatieve ‘community’ geworden en onderscheidt zich door de persoonlijke en intensieve begeleiding die er geboden wordt.

Naast bovenstaande activiteiten is The Buddy Film Project in 2018 gestart met Buddy Film Casting en Buddy Film Productions.

Buddy Film Casting

Buddy Film Casting is een castingbureau waar diversiteit centraal staat. Er wordt met een open blik gekeken naar nieuw talent van jong tot oud en ervaren acteurs. Opdrachtgevers kunnen een eigentijdse en originele aanpak verwachten die past bij het Nederland van nu.

Sinds de start (voorjaar 2018) heeft Buddy Film Casting gewerkt voor o.a. MITRA (speelfilm, regie:Kaweh Modiri), ZARA EN DE MAGISCHE KICKSEN (televisieserie, regie: o.a. Mirjam Marks, David Eilander, Hesdy Lonwijk), THE APRICOT TREE (korte film, regie: Gideon van Eeden), SNOR (korte film, regie: Michael Middelkoop), REMY EN JULIYAT (televisieserie: regie: Tessa Schram), GELUKSZOEKERS (speelfilm, regie: Hanro Smitsman), DE CLUB VAN LELIJKE KINDEREN (speelfilm, regie: Jonathan Elbers).

Buddy Film Productions

Via het eigen productiehuis wordt invulling gegeven aan de doelstellingen en kernwaarden van The Buddy Film Project. Dit wordt gedaan door middel van projecten die door de stichting zelf worden geïnitieerd en opdrachten die verkregen worden via van opdrachtgevers. Buddy Film Productions werkte het afgelopen jaar in opdracht voor o.a. Divosa, Sensa Zorg, Stedelijk Museum Amsterdam en Vluchtelingenwerk Nederland. Op de producties wordt altijd samengewerkt met deelnemers van The Buddy Film Project. Eventuele opbrengsten komen ten goede aan de exploitatiekosten van de stichting.

Meer informatie over dit project (website the Buddy Film Project)

Contact

Contactpersoon: Dewi Reijs
E-mail: info@buddyfilmproject.com