Aandacht nodig voor culturele diversiteit bedrijfstop: ‘Blijf niet hangen bij een unconscious bias-training’

‘Een organisatie moet verschil leren omarmen en culturele veerkracht ontwikkelen om hiermee om te gaan’, luidt één van de adviezen tijdens het SER Topvrouwen-webinar op Diversity Day.

Webinar Diversiteit in de top © SER

Met Mariëtte Hamer als moderator en een vierkoppig panel van experts, bestaande uit Melek Usta (directeur executive searchbureau Colourful People, lid Alliantie Culturele Diversiteit in de Top) Steven Martina (CEO The Greenery), Mimoent Haddouti (Global Head First Line Risk & Security and Chief Information Security Officer, Rabobank) en Karen van Oudenhoven (vice-rector en decaan bij VU, hoogleraar Interculturele Competenties), bracht het webinar een verbindend perspectief en een mix aan ervaringen en inzichten.

Het webinar – Diversiteit in de top: waar wachten we nog op? – liet zien dat organisaties, vandaag al kunnen beginnen met het bevorderen van diversiteit. Zo is er volgens Melek Usta nog veel laaghangend fruit wat direct aangepakt kan worden. “Hoe divers is het recruitment-team binnen jouw organisatie? Kijk goed naar jouw arbeidsmarktcommunicatie. Probeer samen met je team te ontdekken wat jouw blinde vlek is. Door culturele veerkracht te ontwikkelen, kunnen we beter met diversiteit en onderlinge verschillen omgaan. Als je niet in contact bent met die groepen, zul je ze ook nooit binnenhalen.”

Tegelijkertijd moet je er ook bewust van zijn dat diversiteit een strategische langetermijnvisie vraagt, vindt Karen van Oudenhoven. “Wil je echt effectief zijn met diversiteit binnen een organisatie, dan helpt het om te vertrekken vanuit een focus op leren en dat diversiteit binnen jouw organisatie daar een bron van is. Blijf niet hangen bij een unconscious bias-training, maar werk ook aan inclusief leiderschap. Daarbij moet je als organisatie accepteren dat je fouten zult maken.”

Daarbij daagden de sprekers ook organisaties uit om verder te kijken dan een CV en functieomschrijving. Zo stelt Mimoent Haddouti: “Je kunt heel veel uit een CV halen, maar motivatie, sprankeling en potentie zegt soms veel meer. Bovendien kun je door af en toe buiten de kaders treden, echt met mensen in gesprek gaan.” Een fenomeen dat Steven Martina ook constateert: “Je haalt dan denk ik de beste mensen te binnen, zij hebben die drive en passie die nodig is om te slagen.” Want divers talent kan het met rolmodellen, coaching en mentorschap heel ver schoppen.

Nieuwsgierig geworden naar de rest van het webinar? Klik hieronder op de video.