Gerard Paulides over de Espresso-link

De kans om middels de Espresso-Link van Topvrouwen.nl in gesprek te gaan met toptalent is natuurlijk te mooi om te laten liggen. Open gesprekken buiten je bestaande omgeving geven niet alleen vaak verrassend veel nieuwe inzichten maar zijn vaak ook erg herkenbaar en leuk om te doen.
© Vopak

De kans om middels de Espresso-Link van Topvrouwen.nl in gesprek te gaan met  toptalent is natuurlijk te mooi om te laten liggen. Open gesprekken buiten je bestaande omgeving geven niet alleen vaak verrassend veel nieuwe inzichten maar zijn vaak ook erg herkenbaar en leuk om te doen. Ik ben nieuwsgierig naar de espresso ontmoetingen en het potentieel via dit platform voor zowel advies, het delen van mijn ervaringen, als voor gesprekken over keuzes en dilemma's. Thema's waar ik momenteel zelf als bestuurder veel mee bezig ben zijn uiteraard strategie en organisatie en tevens staan de energietransitie (het klimaat en de United Nations Sustainable Development Goals) en digitalisering hoog op de agenda. Beide laatste onderwerpen vragen om nieuwe maar ook zeer goed doordachte oplossingsrichtingen en samenwerking. Het is ontzettend inspirerend om daar met verschillende stakeholders aan te werken en vanuit de lens van de samenleving naar het bedrijf te kijken.

Natuurlijk is er momenteel in de bestuurskamers ook veel aandacht voor de gevolgen van het unieke jaar 2020 gedomineerd door de pandemie en door ontwikkelingen aangaande internationale politiek, handel en samenleving. Onze rol als Vopak in de maatschappij is dat we globale infrastructuur opereren in regionale en lokale markten voor de levering van vitale basis producten die we overal in de maatschappij terugzien na verdere verwerking. Het is onze verantwoordelijkheid om dit op tientallen strategische plekken in de wereld, zo veilig en goed mogelijk door te laten gaan, ook in deze zeer uitzonderlijke tijden. We moeten daarbij goed inschatten welke bedrijfsrisico's en kansen zich momenteel ontwikkelen. Met een open en positieve mindset reageren op nieuwe situaties die zich sneller lijken te ontwikkelen dan ooit. Ik ben benieuwd naar onze dialoog en drink graag een espresso!