Gender gap verdwijnt! (Persbericht)

Bussum, 9 oktober 2020. Vandaag lancering General Counsel NL Benchmark Survey 2020

© iStock

Bussum, 9 oktober 2020

Vandaag lancering General Counsel NL Benchmark Survey 2020

Vandaag maakt General Counsel Netherlands (GCN), de beroepsorganisatie voor General Counsel (Hoofden Juridische Zaken), in een Engelstalige uitgave van 60 bladzijden de resultaten bekend van de 4e General Counsel NL Benchmark Survey 2020. Deze survey wordt om het jaar gehouden en is een van de grootste benchmarkonderzoeken onder General Counsel (GCs) ter wereld. Een record van een kwart van alle GCs in Nederland heeft meegewerkt en dat heeft verrassende resultaten opgeleverd. Dit jaar zijn voor de eerste keer ook veel vragen over salaris(componenten) en persoonlijke ontwikkeling opgenomen.

Meest opvallende conclusie: gender gap verdwijnt

De meest opvallende conclusie is dat anno 2020 bijna de helft (46%) van alle GCs in Nederland vrouw is. In 2018 was dat percentage nog aanzienlijk lager (38%) terwijl in 2016 slechts 31% van de GCs een vrouw was. Binnen deze senior management functies (GCs zitten net onder de Raad van Bestuur of maken er deel van uit) verdwijnt de gender gap dus in rap tempo. Bovendien: anders dan in diverse andere beroepsgroepen verdienen mannelijke en vrouwelijke GCs in Nederland ongeveer hetzelfde. Negen van de tien GCs werkt fulltime.

Enkele andere opvallende resultaten zijn: 

  • 60% van de GCs vindt dat de functie thuishoort in de Raad van Bestuur. In 2016 vond nog maar 42% dat een goed idee.
  • Driekwart van de GCs ervaart de werkdruk als zwaar tot zeer zwaar. Overigens is de meerderheid van de juridische afdelingen in de afgelopen twee jaren gegroeid.
  • Een derde van de GCs is van mening dat hij of zij onvoldoende budget ter beschikking heeft om de afdeling op het gewenste niveau te brengen.
  • Boven alles willen GCs praktische en duidelijke adviezen van externe serviceproviders. Dat is belangrijke informatie voor de Zuidas: GCs bepalen doorgaans met welke advocatenkantoren en andere legal serviceproviders zaken wordt gedaan door grote bedrijven. 66% van de GCs benoemt ‘praktische en duidelijke adviezen’ in de top-3 van selectiecriteria, terwijl dit 2 jaar geleden voor nog maar 53% belangrijk was en in 2016 slechts voor 36% van de GCs.
  • 56% van de GCs geeft aan de komende jaren een general management training te willen gaan volgen zoals het General Counsel Executive Program. Voorheen lag de nadruk op juridisch inhoudelijk trainingen.

Vanaf vandaag is de volledige General Counsel NL Benchmark Survey 2020 te downloaden op www.generalcounsel.nl