Topvrouw Leonie van Mierlo - Gelijkspel wint!

Vandaag werd in de Tweede Kamer besloten tot het vrouweningroeiquotum dat moet leiden tot 33% vrouwelijke commissarissen bij beursgenoteerde bedrijven. Bij SER Topvrouwen aangesloten Leonie van Mierlo is er blij mee: ‘Het is een paardenmiddel, maar elke maatregel die gaat bijdragen aan meer genderdiversiteit moeten we omarmen.
© Paul de Graaff

Vandaag werd in de Tweede Kamer besloten tot het vrouweningroeiquotum dat moet leiden tot 33% vrouwelijke commissarissen bij beursgenoteerde bedrijven. 

Bij SER Topvrouwen aangesloten Leonie van Mierlo is er blij mee: ‘Het is een paardenmiddel, maar elke maatregel die gaat bijdragen aan meer genderdiversiteit moeten we omarmen.

Bedrijven hebben sinds 2003 met het streefcijfer de kans gehad om zelf te zorgen voor meer diversiteit in de top en zoals Jet Bussemaker ooit al waarschuwde: ‘waar geen wil is, is een wet. Het belangrijkste is misschien wel het signaal dat de overheid hiermee afgeeft: we hebben naast mannen meer vrouwen nodig in alle lagen van organisaties.’

Gelijk spel wint!

Het vrouwenquotum was voor Leonie van Mierlo anderhalf jaar geleden aanleiding om een managementboek te schrijven. Het wordt 1 maart a.s. gepubliceerd en heet Gelijkspel wint over de kracht van (gender)diversiteit en inclusief leiderschap: “Als innovatiestrateeg kom ik bij veel bedrijven over de vloer. Uit de praktijk weet ik dat vernieuwende ideeën alleenkunnen ontstaan als je verschillende perspectieven bij elkaar brengt. Toch valt het me iedere keer weer op hoe weinig vrouwen er in het management aan tafel zitten. Vorig jaar namen twee super goede vrouwelijke managers van één van mijn klanten tegelijkertijd ontslag omdat zegeen zin meer hadden in de masculiene cultuur. En toen de regering ook nog eens besloot om in Nederland een vrouwenquotum in te voeren dacht ik: “Dit is mijn moment.”

In haar dagelijks leven begeleidt van Mierlo bedrijven en organisaties, langs de lijn van co-creatie, in helderheid te krijgen in de toekomst van hun industrie, helderheid over de purpose en rol van de organisatie daarin en het ontwikkelen van vernieuwende concepten om daar invulling aan te geven. Die kennis en techniek combineerde ze met haar interesse en achtergrond in organisatieontwikkeling: In Gelijkspel Wint begint Van Mierlo met een inventarisatie hoe we er in Nederland qua genderdiversiteit voor staan, vervolgens schetst ze een beeld van de organisatie van de toekomst en welk leiderschap daarvoor nodig is. Van Mierlo: “Innovatie is essentiëler dan ooit. Daarin kun je alleen succesvol zijn als je diverse perspectieven samen brengt. Om het hoofd te bieden aan de uitdagingen van de betekenis-economie, de 4de industriële revolutie en de battle-for-talent hebben we meer dan ooit feminien leiderschap nodig: een holistische kijk op de wereld en uitdagingen, samenwerkend, ethisch en empatisch. Leiders moeten niet de juiste antwoorden geven maar de juiste vragen stellen. Dat zijn allemaal feminiene kwaliteiten!”

Leonie van Mierlo schreef het boek naast een fulltime baan. Ze stond vaak al om 06.00 s’ochtends op om er voor het begin van de werkdag al een paar uur op te hebben zitten: ‘Ik wilde een managementboek schrijven dat leest als een roman met verhalen uit de praktijk. Omdat ik geloof in de kracht van co-creatie is het boek ook zo tot stand gekomen.
Ik heb naast uitvoerige research 60 (bekende en onbekende) mannen en vrouwen geïnterviewd, van een studente artificial intelligence tot Barbara Baarsma. Van Hans de Jong tot Sigrid Kaag. Hun verhalen zijn inspirerend, soms grappig en soms ook pijnlijk.Eigenlijk kwam van de een de ander. Ik ben begonnen bij een aantal Topvrouwen, daarna heb ik verschillende managers diversity and inclusion gesproken om uiteindelijk mijn lijst aan te vullen met een aantal mannen met invloed. Daarmee is het een heel compleet verhaal geworden.”

Stop fixing the women. Fix the system

In haar boek geeft ze handvatten hoe een (gender)divers team te bouwen en een inclusieve cultuur waarin vrouwen vanuit hun eigen kracht kunnen opereren zonder zich continu aan te moeten passen aan hun mannelijke collega’s: “Met alle research die ik gedaan heb naast alle gesprekken is mij één ding duidelijk: we moeten het gebrek aan vrouwen in senior en topposities niet langer bij vrouwen neerleggen maar het systematisch aanpakken. Stop fixing the women. Fix the system. Het systeem gaat over hoe we naar leiderschap kijken, de processen en systemen waarlangs we beslissingen nemen maar ook hoe we vacatures invullen tot het doorbreken van uitsluitende culturen binnen organisaties. En daarin is ook een cruciale rol voor mannen weggelegd. Een aantal mannen die ik geïnterviewd heb geven aan dat zij ook vinden dat het niet langer zo kan. Hans de Jong (President Philips Nederland) noemt zichzelf al feminien. Willem Sijthoff (Sijthoff Media) zegt dat goede vrouwen een einde gaan maken aan middelmatige mannen. Constantijn van Oranje komt niet spreken op een congres waarbij de sprekers alleen uit mannen bestaan. Het zijn belangrijke ambassadeurs.”

Met Gelijkspel wint wil Leonie van Mierlo organisaties, mannen en vrouwen inspireren en begeleiden in het bouwen van (gender)diverse teams en een inclusieve organisatiecultuur: “Juist in deze tijd van werken op afstand hebben we meer dan ooit feminien leiderschap nodig, van mannen en vrouwen. In mijn aanpak wil ik niet activistisch zijn maar het samen doen. Alle onderzoeken tonen aan dat genderdiverse teams vele malen beter presteren. De business case is er. Met gelijkspel wint iedereen.”

Online boeklancering / webinar : 1 maart 16.00-17.00
1 maart wordt Gelijkspel wint gelanceerd middels een livecast/webinar vanuit Pakhuis de Zwijger. Samen met een aantal bijzondere gasten (allemaal geïnterviewden: Barbara Baarsma, Rahma el Mouden, Jeroen Smit en Constantijn van Oranje) gaat Leonie van Mierlo in gesprek over het belang van gender-diversiteit en wat er nodig is om dit te versnellen. Sigrid Kaag neemt het eerste exemplaar in ontvangst.

Het boek Gelijkspel wint is voor de early-birds t/m 8 maart met 15% korting te koop via deze link 

Over Leonie van Mierlo

Leonie van Mierlo (1966) is innovatiestrateeg, consultant, (business)coach en auteur. Na zelf meer dan 25 jaar als manager binnen profit- en non-profitorganisaties actief te zijn geweest, begeleidt ze organisaties en individuen om hun ‘stip op de horizon’ te vinden en coacht hen op hun pad om daar te komen. Dat doet ze met passie, creativiteit en grote realisatiekracht.

Langs de lijn van het gedachtegoed Gelijkspel wint inspireert Leonie teams en organisaties op het onderwerp diversiteit en inclusie en begeleidt ze organisaties in verandertrajecten.