PepsiCo-topvrouw Ellen de Brabander wint USA 2020 Power 50 award

Topvrouwen.nl feliciteert Ellen de Brabander, senior vice president R&D van PepsiCo. De Brabander staat ingeschreven in de database van Topvrouwen.nl en geldt met haar bijzondere profiel – De Brabander studeerde chemie, promoveerde cum laude en vervulde meerdere prestigieuze topfuncties in het Nederlandse en internationale bedrijfsleven – als belangrijk rolmodel.

© PepsiCo

Topvrouwen.nl feliciteert Ellen de Brabander, senior vice president R&D van PepsiCo. De Brabander staat ingeschreven in de database van Topvrouwen.nl en geldt met haar bijzondere profiel – De Brabander studeerde chemie, promoveerde cum laude en vervulde meerdere prestigieuze topfuncties in het Nederlandse en internationale bedrijfsleven – als belangrijk rolmodel. Die erkenning komt nu ook in de vorm van de USA 2020 Power 50 award, een titel die jaarlijks wordt uitgereikt aan 50 vrouwelijke senior executives in de Verenigde Staten die buitengewone prestaties neerzetten. De Brabander kreeg de award vanwege haar ‘extraordinary leadership and high integrity’. De Brabander woont in Nederland, maar werkt vanuit New York als senior vice president R&D van PepsiCo.

Ze draagt wereldwijde verantwoordelijkheid. De prijsuitreiking is vanwege de coronacrisis uitgesteld naar het najaar en vindt plaats in Texas. “De Power 50 award zie ik als een heel mooie internationale erkenning voor mijn werk tot nu. De toekenning van deze award toont aan dat je ook als bèta-vrouw tussen totaal verschillende sectoren kunt switchen en in leadership-posities succesvol kunt zijn. Wat bijzonder is, is dat ik als enige ‘bèta executive’ genomineerd ben tussen veelal general management topleiders.”