Prestigieuze Ambassador J. William Middendorf II Award uitgereikt aan topvrouw Marguerite Soeteman-Reijnen

Op 24 juni is Marguerite Soeteman-Reijnen als eerste Nederlandse vrouw onderscheiden met de prestigieuze ‘Ambassador J. William Middendorf II Award’ in Washington DC. De Chief Marketing Officer Aon Inpoint en voorzitter van de Executive Board van Aon Holdings voegt zich daarmee bij eerdere award-winnaars, waaronder ministers-presidenten Ruud Lubbers in 1995 en Jan Peter Balkenende in 2012. Maar ook voormalig CEO van Unilever Paul Polman in 2015.

Ambassador J. William Middendorf II Award uitgereikt aan topvrouw Marguerite Soeteman-Reijnen © NAF

Soeteman-Reijnen ontvangt deze onderscheiding vanwege haar jarenlange inzet om de handels- en culturele betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Nederland te bevorderen. Zowel vanuit haar rol binnen Aon als ook vanuit haar rol als bestuurslid bij de Amerikaanse Kamer van Koophandel in Nederland en diverse andere bestuursfuncties heeft Soeteman-Reijnen de afgelopen decennia de banden tussen Nederland en de Verenigde Staten bevorderd.

Al vanaf het begin van haar loopbaan zet Soeteman-Reijnen zich in voor het versterken van de positie van vrouwen in het bedrijfsleven en voor meer diversiteit en inclusie in de top en subtop. Dit doet ze als voorzitter van de Raad van Advies van SER Topvrouwen, dat zich toelegt op boardroom empowerment, en vanuit haar functie als vertegenwoordiger van Nederland bij de G20 EMPOWER.

‘Ik ben dankbaar en trots dat ik als eerste Nederlandse vrouw ooit de ‘Ambassadeur J. William Middendorf II Award’ in ontvangst heb mogen nemen’, vertelt Soeteman-Reijnen. ‘Ik zal mij blijvend inzetten om de relatie tussen Nederland en de VS te versterken, met een specifieke focus op de positie van vrouwen in het bedrijfsleven en met een drive voor meer diversiteit en inclusie.'

De prijs wordt uitgereikt door de Netherland-America Foundation (NAF) die dit jaar haar 100-jarig bestaan viert en is een jaarlijkse erkenning voor een persoon die buitengewoon gedrag heeft vertoond op commercieel, cultureel of politiek vlak in de Amerikaans-Nederlandse betrekkingen.

Andy Bender, voorzitter van Netherland-America Foundation (NAF): 'Marguerite Soeteman-Reijnen heeft de afgelopen jaren uitzonderlijk werk verricht bij het intensiveren van de Nederlands-Amerikaanse betrekkingen en is zich gedurende haar hele loopbaan blijven inzetten voor het bevorderen van de rol van vrouwen in het bedrijfsleven. Ze is een ware pionier op dat vlak en we zijn dan ook verheugd dat ze zich blijft inzetten voor het versterken van de Nederlands-Amerikaanse relaties.’