Ask it Forward met Topvrouw Marry de Gaay Fortman

‘Wat is het effect op de kwaliteit van bestuur wanneer vrouwen hun potentie in de bestuurskamer volledig benutten?’
© Houthoff

Vorig jaar is een start gemaakt met de serie Ask it Forward van The Curiosophy Collective.

In de eerste webinar aflevering vorig jaar – waar veel topvrouwen bij aanwezig waren – richtte initiatiefnemer Suzanne Leclaire zich met haar vraag tot Petri Hofsté. Inmiddels wint dit collectief en deze podcast serie aan populariteit onder topvrouwen en -mannen in Nederland. The Curiosophy Collective verenigt als platform nieuwsgierige leiders uit allerlei sectoren en achtergronden om te komen tot nieuwe perspectieven op fundamentele vragen van deze tijd.

In de podcast serie Ask it Forward gaat Suzanne Leclaire steeds met één leider op onderzoek uit naar nieuw perspectief op een vraag die zij kregen van hun voorganger. Beginnend met een kunstwerk dat gekozen wordt bij de vraag.

Deze week is de aflevering met Topvrouw Marry de Gaay Fortman gelanceerd. Zij nam een – voor topvrouwen (en mannen) – uiterst boeiende vraag in ontvangst van topvrouw Ernestine Comvalius: ‘Wat is het effect op de kwaliteit van bestuur wanneer vrouwen hun potentie in de bestuurskamer volledig benutten?’

Aan de hand van het kunstwerk ‘It’s a white man’s world’ en een eerbetoon aan de witte man – van wie we allemaal houden - gaat Suzanne met Marry op zoek naar het daadwerkelijke effect van vrouwelijke potentieel in de boardroom.

Te beluisteren via: thecuriosophycollective.com

Veel luisterplezier!