Benoemingen

Update benoemingen februari 2023

Door talent zichtbaar te maken bevordert SER Topvrouwen de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Terug naar topvrouwen

Artie Ramsodit

Artie RamsoditArtie Ramsodit is per januari 2023benoemd al lid raad van commissarissen bij Zorg en Zekerheid. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Barbara Holsink  

Barbara HolsinkBarbara Holsink is benoemd als nieuwe CEO van de Bredemeijer Group. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Navigator Network Executive Search.

 

Lidewijde Ongering     

Lidewij OngeringDe rijksministerraad en de ministerraad hebben op voordracht van de minister-president ingestemd met de benoeming van Lidewijde Ongering als nieuwe voorzitter van de Colleges financieel toezicht.

Marieke Spijkerboer     

Marieke SpijkerboerMarieke Spijkerboer is benoemd tot directeur Duurzame Leefomgeving en Circulaire Economie bij het directoraat-generaal Milieu en Internationaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Marion Blomenrohr      

Marion BlomenrohrMarion Blomenrohr is met ingang van februari 2023 benoemd als COO bij Bone-Tech bv, een pharma bedrijf dat innovatieve therapieën tegen knieartrose ontwikkeld.

Marjon Roefs      

Marjon RoefsMarjon Roefs is recentelijk toegetreden tot de raad van commissarissen van WINZ in Rijswijk. Daarnaast is zij met ingang van januari 2023 benoemd tot commissaris bij van Daelmans Vastgoed.

Mireille Wichgers  

Michelle WichgersMireille Wichgers start per 1 April 2023 als HR Director bij de Vermaat Groep, actief in toonaangevende Horeca op Maat. De benoeming is tot stand gekomen door bemiddeling van Signium, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit en inclusiviteit in de boardroom.

Nicky Koopman      

Nikki KoopmanNicky Koopman is per 13 januari 2023 benoemd in de raad van toezicht van het Rotterdam Film Festival.

Thessa Menssen     

Thessa MenssenAalberts N.V. heeft op 26 januari2023 aangekondigd Thessa Menssen te willen benoemen als nieuw lid van de raad van commissarissen. De benoeming wordt besproken tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders op 9 maart.

Jeanine van der Vlist    

Jeanine van der VlistDe raad van commissarissen van Holland Colours draagt Jeanine van der Vlist voor als commissaris, met de intentie haar te benoemen als nieuwe president-commissaris.

Ellen Knippers

Ellen KnippersEllen Knippers, senior zorgadviseur bij Koninklijke Kentalis, is met ingang van 1 januari 2023 benoemd tot lid raad van toezicht bij Laverhof. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Francien van der Wal 

Francien van der WalFrancien van der Wal is met ingang van 1 februari 2023 benoemd tot Lid Raad van Toezicht bij Stichting de Maasveren. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van K+V, een executive searchbureau binnen de zorg, onderwijs en (semi)publieke organisaties dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Germa Knuver     

Germa KnuverGerma Knuver is per 1 januari 2023 benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht van PRO-college; een scholengroep voor praktijkonderwijs.

Janne Nijman    

Janne NijmanJanne Nijman is met ingang van 1 januari 2023 benoemd in de raad van toezicht van VU Amsterdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, een executive searchbureau dat zich commiteert aan diversiteit in de boardroom.

Cassandra Tyrrell      

Cassandra TyrellCassandra Tyrrell is benoemd tot Commercial Finance Director bij het online marktplatform Catawiki (800 medewerkers) op het Hoofdkantoor in Amsterdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Kienbaum, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Lenny Verkooijen

Lenny VerkooijenLenny Verkooijen, manager Onderzoek divisie Beeld en Oncologie bij UMC Utrecht, is met ingang van 1 januari 2023 benoemd tot lid raad van toezicht (O&Z) bij Het Oogziekenhuis Rotterdam.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marieke Prins 

Marieke PrinsMarieke Prins is met ingang van 1 januari 2023 benoemd tot voorzitter raad van commissarissen bij woningcorporatie Trudo te Eindhoven. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marion van Zoom

Marion van ZoomMarion van Zoom, voorheen lid raad van bestuur zorg bij Oktober, is met ingang van 1 februari 2023 benoemd tot bestuurder bij Raffy Leystroom. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Miranda Hendriks 

Miranda HendriksMiranda Hendriks is met ingang van januari 2023 benoemd tot lid raad van toezicht bij het Ziekenhuis St Jansdal. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

 Desiree van Boxtel     

Desiree van BoxtelDesirée van Boxtel is per 1 januari 2023 benoemd tot lid raad van toezicht voor Oxfam Novib. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Eveline Paternotte     

Eveline PaternotteEveline Paternotte is per 1 januari 2023 benoemd als lid raad van toezicht van Staatsbosbeheer. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Hayde Zarkeshan     

Hayde ZarkeshanHayde Zarkeshan is met ingang van 1 januari 2023 benoemd tot lid raad van toezicht (op voordracht van de OR) bij Nidos. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ineke Strijp      

Ineke StrijpIneke Strijp is met ingang van 1 januari 2023 benoemd tot voorzitter raad van toezicht bij Zonnehuisgroep Vlaardingen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Karen Peters       

Karen PetersKaren Peters is met ingang van 15 mei 2023 benoemd tot lid college van bestuur bij de Haagse Scholen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Petra Baarendse        

Petra BaarendsePetra Baarendse is met ingang van 1 april 2023 benoemd tot lid raad van bestuur bij het Nivel. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Zita Schellekens         

Zita SchellekensZita Schellekens is per 1 maart 2023 benoemd tot senior vice president voor sustainability & strategy, een nieuwe functie in het executive committee van KLM. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Alies ten Have

 Alies ten Have

Alies ten Have is per 15 februari 2023 benoemd als HR Directeur voor Total Care.De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Andrea van ’t Verlaat    

Andrea van 't VerlaatAndrea van ’t Verlaat wordt per 16 maart 2023 directeur van het programma Versterken Ketens binnen het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Angelique Heckman 

Angelique Heckman

Angelique Heckman Chief People & Culture Officer bij Royal Swinkels Family Brewers (RSFB) N.V., is met ingang van 1 maart 2023 benoemd tot Lid Raad van Toezicht bij De Domijnen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jessica Conquet 

Jessica ConquetJessica Conquet is met ingang van 1 januari 2023 benoemd tot Global CISO bij Randstad. De aanstelling kwam tot stand door bemiddeling van Amrop Leadership Advisory & Executive Search, een bureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Yolanda Paulissen       

Yolanda PaulissenKPMG maakt op 20 januari 2023 bekend dat Yolanda Paulissen is benoemd tot chief financial officer.

Christa Klijn      

Christa KlijnChrista Klijn wordt programma-directeur-generaal Werk aan Uitvoering (WaU) bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht op voorstel van minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 15 april 2023.

Daphne van der Aa-van Daalen    

Dapha van der AaDaphne van der Aa-van Daalen is met ingang van 1 mei 2023 benoemd tot lid college van bestuur bij de Unicoz onderwijsgroep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Esther van Vroonhoven  

Esther van VroonhovenEsther van Vroonhoven is met ingang van 1 februari 2023 benoemd tot directeur-bestuurder bij Centrum voor Vormingsonderwijs. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

 

Femke Aarts 

Femke AartsFemke Aarts is met ingang van 15 februari 2023 benoemd tot lid Raad van Bestuur bij Surplus. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

 

Hannie Derks

Hannie Derks

Hannie Derks, Directeur bij Sociaal Cultureel Centrum Weeffabriek is met ingang van 1 maart 2023 benoemd tot Lid Raad van Toezicht bij De Domijnen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Irma van Gaalen-Doesburg      

Irma van Gaalen- DoesburgIrma van Gaalen-Doesburg wordt vanaf 13 februari 2023 directeur CIO-office en Integrale Veiligheid (CIV) bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

Julia Finkielsztajn 

Julia InkielsztajnJulia Finkielsztajn is met ingang van 1 april 2023 benoemd tot directeur Afvalwaterketen en Digitale Informatie bij Waterschap Noorderzijlvest. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van BeljonWesterterp, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Karin Bisschop     

Karin BisschopKarin Bisschop wordt per 1 april 2023 de nieuwe chief financial & risk officer (cfro) van TKP Pensioen. Bij TKP gaat zij mede vorm geven aan transformatie naar het nieuwe pensioenstelsel en het verder versterken van risicomanagement.

Karin Hoogendoorn 

Karin HoogendoornKarin Hoogendoorn is per 1 mei 2023 benoemd als CFO bij Ace & Tate. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Laura van Goor  

Laura van GoorLaura van Goor, directeur behandelzaken bij Antes, is met ingang van 1 februari 2023 benoemd tot lid raad van commissarissen bij Marente. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Lisette Pondman     

Lisette PondmanLisette Pondman benoemd tot voorzitter raad van bestuur van Stichting CAV. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marian Spier

Marianne SpierMarian Spier is benoemd tot lid van het governance committee dat Van Doorne in het leven heeft geroepen om ‘bewust tegenspraak en het perspectief van buiten’ te organiseren. Hiermee is het kantoor het tweede grootzakelijke advocatenkantoor dat een meer serieus toezichtmodel inricht.

 

 

Marijke van den Broek 

Marijke van den BroekMarijke van den Broek is met ingang van 6 februari 2023 benoemd tot directeur Organisatie & Personeel Rijk bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

 

 

Marinke Wijngaard 

Marinke WijngaardMarinke Wijngaard treedt per 1 maart 2023 toe tot de directie van Berenschot.

 

 

Nancy Krooshof-Bakker     

Nancy Krooshof-BakkerNancy Krooshof-Bakker wordt met ingang van 1 april 2023 directeur bij de Dienst Huurcommissie.

Natalie Burgers 

Natalie BurgersNatalie Burgers is met ingang van 1 februari 2023 benoemd tot programmadirecteur Regio Deals bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

 

 

Rudina de Lange 

Rudina de LangeRudina de Lange is met ingang van 1 januari 2023 benoemd tot lid raad van commissarissen bij Aspen Oss BV, producent van Active Pharmaceutical Ingredients. Deze benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Pedersen & Partners, een bureau voor executive search, leadership consulting en board services, dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

 

 

Véronique Gremmen-de Groot 

Veronique GremmenVéronique Gremmen-de Groot is met ingang van 7 Februari 2023 benoemd als lid van de raad van commissarissen bij Woningcorporatie de Woonplaats. Deze benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Colorful People, een executive search bureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Yasemin Tumer 

Yasemin TumerYasemin Tumer is per 1 januari 2023 benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen bij Hof Wonen Den Haag. Deze benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Diemen & Van Gessel, een executive search bureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

 

 

Hind Darid

Hind Darid

Hind Darid, senior (organisatie)adviseur en strateeg sociaal domein bij & van de Laar B.V., is met ingang van 21 februari 2023 benoemd tot lid raad van toezicht bij entrea lindenhout. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Eefje Perlot

Eefje Perlot

Eefje Perlot, voorheen directeur Revalidatie en Herstel bij ZZG Zorggroep, is met ingang van 1 februari 2023 benoemd tot lid raad van bestuur bij ZZG Zorggroep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.