Benoemingen

Update benoemingen oktober 2022

Door talent zichtbaar te maken bevordert SER Topvrouwen de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Terug naar topvrouwen

Suzanna Koning 

Suzanna KoningSuzanna Koning is per 5 oktober 2022 benoemd tot directievoorzitter van InShared, de volledig online verzekeraar van Achmea. Hiervoor was zij lid van de raad van bestuur van Sanoma (later DPG Media) met als portefeuille News & Data. In die rol was zij onder andere verantwoordelijk voor NU.nl.

 

Trudy Vos  

Trudy VosTrudy Vos is met ingang van 1 februari 2023 benoemd tot voorzitter College van Bestuur bij ROC van Twente. De benoeming kwam tot stand door begeleiding van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Arian Steenbruggen  

Arian Steenbruggen

Arian Steenbruggen is recentelijk als bestuurder bij Fontys Hogeschool aangetreden. Met Fontys for Society als strategie en in aantal 45.000 studenten en 5000 medewerkers, de tweede grootste Hogeschool van Nederland. In haar nieuwe positie bij Fontys kan Arian bijdragen aan de organisatie van onderzoek en – heel cruciaal – aan samenwerking in de kennisketen. Bij NWO zag ze van dichtbij dat deze samenwerking niet altijd makkelijk is, terwijl de hele keten nodig is om complexe maatschappelijke vragen te beantwoorden en de transities in gang te zetten die bij de actuele duurzaamheidsvraagstukken horen.

Audrey van Schaik 

Audrey van Schaik

Audrey van Schaik is met ingang van 15 oktober 2022 benoemd tot voorzitter raad van bestuur bij GGZ Rivierduinen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Carla van de Wiel 

Carla van de Wiel

Carla van de Wiel is met ingang van 1 november 2022 benoemd tot lid raad van bestuur a.i. bij Aafje. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Desirée Burger

Desiree Burger

Desirée Burger, Medisch Manager & Intensivist bij ETZ Tilburg, is met ingang van 12 september 2022 benoemd tot lid raad van toezicht bij Het Oogziekenhuis Rotterdam.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom

Elphi Nelissen 

Elphi NelissenElphi Nelissen is benoemd tot commissaris bij Van der Velden Rioleringstechniek.

Gita Salden 

Gita SaldenGita Salden is per 15 augustus 2022 benoemd tot lid raad van commissarissen bij Invest International. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Hilda van den Oosterkamp

Hilda van der Oosterkamp

Hilda van den Oosterkamp, Transitiedirecteur Expertisecentrum Korsakov, is met ingang van 1 oktober 2022 benoemd tot voorzitter raad van bestuur bij DrechtDokters.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jannie Riteco 

Jannie Retico

Jannie Riteco is met ingang van 1 november 2022 benoemd tot lid raad van bestuur bij Zorggroep Almere.De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jellie Banga 

Jellie BangaJellie Banga is per 15 augustus 2022 benoemd tot lid raad van commissarissen bij Invest International. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Lara Ankersmit  

Lara AnkersmitLara Ankersmit is met ingang van 1 december 2022 benoemd tot hoofddirecteur Communicatie en Nieuws én lid van het Directieberaad van het CBS.

Leonie Zeestraten  

Leonie ZeestratenLeonie Zeestraten start op 1 november 2022 als directeur Netwerkmanagement bij Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Lies van Gennip   

Lies van GennipLies van Gennip is per 1 september 2022 benoemd tot lid Raad van Toezicht bij De Hartstichting. Zij brengt een brede bestuurlijke achtergrond en expertise op preventie en innovatie. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Mariska de Groot

Mariska de Groot

Mariska de Groot, Transitiedirecteur / locatiedirecteur bij Isala Meppel, is met ingang van 15 oktober 2022 benoemd tot voorzitter raad van bestuur bij Saxenburgh Groep.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Martine Rebel-Vos

Martine Rebel

Martine Rebel-Vos, manager Zorg & Bedrijfsvoering bij Zaans Medisch Centrum, is met ingang van 1 Augustus 2022 benoemd tot lid raad van toezicht bij Stichting NIKO.

De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Mirjam de Boer  

Mirjam de BoerMirjam de Boer is per 1 november 2022 benoemd tot Directeur Participaties bij Dura Vermeer Infra. Tot deze zomer was zij Director Assetmanagement bij Schiphol Group. Daarvoor was zij executive director in de adviespraktijk Power & Utilities van EY, waar zij bedrijven hielp bij Asset Management vraagstukken en innovaties. Deze bemiddeling is tot stand gekomen via Escalier, een executive search bureau in Real Estate & Infrastructure dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Nathalie van Laar 

Nathalie van Laar

Nathalie van Laar is met ingang van 1 oktober 2022 benoemd tot lid raad van bestuur bij Haaglanden Medisch Centrum.De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Nienke Weegink 

Nienke WeeginkNienke Weegink wordt met ingang van 1 januari 2023 kwartiermaker/directeur Informatievoorziening bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Pauline van Esterik-Plasmeijer    

Pauline van Esterik -Plasmeijer

Pauline van Esterik-Plasmeijer is per 1 november 2022 benoemd als directeur van SRA (de vereniging voor mkb-accountantskantoren). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Angela Koot 

Angela KootAngela Koot is met ingang van 1 oktober 2022 benoemd tot bestuurder bij Gewoon Speciaal Onderwijs. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van K+V, een executive searchbureau binnen de zorg, onderwijs en (semi)publieke organisaties dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Sylvia Teunissen 

Sylvia TeunissenSylvia Teunissen wordt met ingang van 1 november 2022 directeur Financieel Economische Zaken bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Agnes Klaren

Agnes KlarenAgnes Klaren, bestuurslid bij Korsakov Kenniscentrum, is met ingang van 1 augustus 2022 benoemd lidr aad van toezicht bij het Maasstad Ziekenhuis.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Tillie van der Poel 

Tille van der PoelTillie van der Poel wordt per 1 november 2022 de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van Stedelijk Museum Alkmaar. Zij was eerder voorzitter van de Raad van Toezicht bij de Rabobank (Alkmaar/Noordkennemerland), Horizon College en woningcorporatie Van Alckmaer.

Cis Marring   

Cis MarringCis Marring is met ingang van 1 oktober 2022 benoemd tot lid raad van commissarissen bij Woningstichting Eigen Haard. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

 

Madelein Smit  

Madelein SmitSendcloud, het snelstgroeiende e-commerce verzendplatform in Europa, versterkt per 1 november 2022 zijn bestuur met de aanstelling van Madelein Smit als nieuwe COO.

 

 

Miranda de Vries  

Miranda de VriesMiranda de Vries is met ingang van 1 januari 2023 benoemd tot nieuwe voorzitter raad van bestuur bij Zorggroep Elde Maasduinen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

 

Rosita Drigpal 

Rosita DrigpalRosita Drigpal is benoemd tot lid raad van toezicht van Stichting Amare

 

 

Freya van der Kroef   

Freya van der KroefFreya van der Kroef is benoemd tot lid van de raad van toezicht van de stichting Rotterdam the Hague Innovation Airport per 4 oktober 2022. Deze benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Board Refreshment, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

 

Gonneke Willemsen   

Gonneke WillemsenGonneke Willemsen is met ingang van 1 januari 2023 benoemd tot hogeschooldirecteur domein Gezondheid, Sport en Welzijn/vestiging Haarlem. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ilona Haaijer 

Ilona HaaijerHet Muziekgebouw Eindhoven heeft bekendgemaakt dat Ilona Haaijer per 28 september 2022 is benoemd tot lid van de raad van commissarissen.

 

 

Jeanine van der Vlist   

Janine van der VlistJeanine van der Vlist wordt tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering op 21 november 2022 voorgedragen als nieuw lid van de raad van commissarissen van Alfen.

 

Mieke van den Berg  

Mieke van den BergWoningcorporatie Stadgenoot maakt bekend dat Mieke van den Berg per 1 oktober 2022 is toegetreden tot de raad van commissarissen. Zij is op voordracht van huurdersorganisatie Huurgenoot benoemd. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

 

Nicole Spee   

Nicole speeNicole Spee is per 1 oktober 2022 benoemd tot CFRO bij Qander Consumer Finance
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

 

Sigrid de Vries

Sigrid de VriesSigrid de Vries is per 1 september 2022 begonnen als directeur generaal bij ACEA, de European Automobile Manufacturers Association, in Brussel.

 

Úna Henry 

Una HenryÚna Henry is met ingang van 1 december 2022 benoemd tot kwartiermaker Masterinstituut i.o. bij Avans Hogeschool. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

 

Tanya Yelchenko 

Tanja Yelchenko

KONE B.V. heeft Tanya Yelchenko verwelkomd als financieel directeur. Tanya is hiervoor werkzaam geweest bij PWC Nederland.

Rudina de Lange 

Rudina de LangeRudina de Lange is met ingang van november 2022 benoemd tot lid van de raad van commissarissen bij Mourik.

 

 

Mirjam de Bruin 

Mirjam de  BruinMirjam de Bruin is met ingang van 10 oktober 2022 benoemd tot nieuwe voorzitter raad van toezicht bij Pieter van Foreest. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Stannie Driessen 

Stannie DriessenStannie Driessen is benoemd tot lid van de raad van toezicht bij Pieter van Foreest. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom. 

Tanja Claasen   

Tanja ClaasenTanja Claasen is per 1 juli 2022 benoemd als lid raad van toezicht bij MindAffect. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.