Benoemingen

Update benoemingen juli 2022

Door talent zichtbaar te maken bevordert SER Topvrouwen de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Terug naar topvrouwen

Joyce Sylvester    

Joyce SylvesterJoyce Sylvester is met ingang van oktober 2022 benoemd tot dijkgraaf bij Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Aardoom & de Jong, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

 

Mijntje Lückerath-Rovers   

Mijntje Luckerath-RoversPels Rijcken heeft op 1 juli 2022 bekendgemaakt dat Mijntje Lückerath-Rovers is benoemd als voorzitter van de nieuw ingestelde raad van commissarissen.

Conny Rijken 

Conny RijkenConny Rijken is met ingang van 1 september 2022 benoemd tot Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen.De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Diana Edelman-Haak

Diane Edelman-HaakDiana Edelman-Haak is met ingang van 1 augustus 2022 benoemd tot directeur Zorg, HR, Kwaliteit & Veiligheid bij Syndion. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ellen Hanselman 

Ellen HanselmanEllen Hanselman is met ingang van 1 augustus 2022 benoemd door het bestuur van ROC van Amsterdam-Flevoland tot directeur Bedrijfsvoering bij MBO College Airport en MBO College Amstelland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Erika Diender 

Erika DienderErika Diender start per 1 oktober 2022 als lid van het College van Bestuur van de hogeschool Windesheim (27.500 studenten, 2.750 medewerkers en locaties in Zwolle en Almere). De afgelopen 4,5 jaar was Erika Diender werkzaam als voorzitter van het College van Bestuur van Quadraam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Eva Povel 

Eva PovelEva Povel is met ingang van 1 september 2022 benoemd tot directeur Instituut Verpleegkundige Studies bij Hogeschool Utrecht. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Kim Haasbroek 

Kim HaasbroekKim Haasbroek is per 1 juli 2022 benoemd tot bestuurder Vermogensbeheer, tevens voorzitter commissie VB bij Pensioenfonds SABIC. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Laetitia Griffith 

Laetitia GriffithLaetitia Griffith is benoemd als lid van de raad van toezicht bij het Kadaster. Laetitia was onder meer lid van de Tweede Kamer, wethouder in Amsterdam en staatsraad bij de Raad van State. Momenteel is zij lid van de Raad van Commissarissen van ABN AMRO, TenneT en voorzitter van de Raad van Toezicht van NL Filmfonds. De benoeming kwam tot stand via chasse Executive Search, een bureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marian van Engelenburg

Marian van EngelenburgMarian van Engelenburg is per 15 augustus 2022 benoemd als nieuwe bestuurder bij Sint Jozef wonen en zorg. De benoeming kwam tot stand door Rieken & Oomen, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marijke Kral

Marijke KralMarijke Kral is met ingang van 1 september 2022 benoemd tot lid raad van toezicht bij SLO. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marrit Smit

Marrit SmitMarrit Smit, directeur van Schola Medica en toezichthouder bij de stichting Perined, is met ingang van 1 juli 2022 benoemd tot lid raad van commissarissen bij Vitaal Zorggroep
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Mieke De Schepper

Mieke de SchepperMieke De Schepper is benoemd als chief commercial officer en lid van het executive committee bij Trustpilot.

Mieke Ruigrok

Mieke RuigrokMieke Ruigrok is met ingang van 1 oktober 2022 benoemd tot directeur-bestuurder bij Welzijn Rijswijk. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Monique Kuik  

Monique KruikMonique Kuik is benoemd in de functie lid raad van toezicht bij Onderwijsstichting Movare. De benoeming kwam tot stand door Rieken & Oomen, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Regina Bouius-Riemersma 

Regina Boiuius-RiemersmaRegina Bouius-Riemersma wordt met ingang van 1 september 2022 algemeen directeur Nationaal Coördinator Groningen.

 

 

Saida Nhass 

Saida NhassSaida Nhass is met ingang van 1 juli 2022 benoemd als toezichthouder bij Farent per 1 juli 2022.
Daarnaast is zij toezichthouder bij kinderdagverblijf KION.

Sandy Bosman 

Sandy BosmanSandy Bosman start medio augustus 2022 als directeur HRM van De Haagse Hogeschool (26.000 studenten, 2.300 medewerkers). Sinds 2007 was Sandy zelfstandig adviseur en interim-manager en heeft – met name op het gebied van HRM – diverse directie- en managementposities uitgeoefend bij diverse zorginstellingen en de Autoriteit Financiële Markten. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Saskia van Walsum 

Saskia van WalsumSaskia van Walsum is met ingang van 1 mei 2022 benoemd tot commissaris bij Wehkamp.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Yardena Shitrit 

Yardena ShitritYardena Shitrit is per 1 juli 2022 gestart als voorzitter van de raad van toezicht van ROC van Amsterdam – Flevoland, het grootste ROC van Nederland. Yardena is werkzaam bij ABD TOPConsult en lid van de Raad van Toezicht van Stichting Defensiemusea De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Anna van Zoest 

Anna van ZoestAnna van Zoest start per 1 oktober 2022 als algemeen directeur van de Atlantische Commissie.
Anna vervulde sinds 2009 diverse posities vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken (Den Haag, Bogota). Momenteel werkt Anna vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken als Seconded National Expert bij de EEAS (European External Action Service), de Europese dienst voor extern optreden in Brussel. De benoeming kwam tot stand via Chasse Executive Search, een bureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Arian Steenbruggen 

Arian SteenbruggenArian Steenbruggen is met ingang van 22 augustus 2022 benoemd tot lid college van bestuur bij Fontys Hogeschool. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Els van der Wilden    

Els van der WildenEls van der Wilden is per 1 juli 2022 benoemd als voorzitter raad van toezicht bij AxionContinu. Deze bemiddeling kwam tot stand via Ebbinge, een bureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Minoes Redert 

Minoes RedertMinoes Redert is per 1 augustus 2022 benoemd als chief financial officer van Koole Terminals. Deze benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ruby Samad 

Ruby SamadPer 1 juli 2022 is Ruby Samad lid van de raad van toezicht van De Hartstichting. Met Ruby krijgt de rvt niet alleen een ervaren en deskundige arbeidsjuriste in het team, Ruby is ook ondernemer en vernieuwer, blogger en vlogger op haar vakgebied. Deze bemiddeling kwam tot stand via Ebbinge, een bureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Wytske Postma 

Wytske PostmaOp 1 september 2022 start Wytske Postma als directeur van Stichting De Noordzee. Wytske is een ervaren manager, PA adviseur en was ook als lid van de Tweede Kamer al gericht op belangrijke maatschappelijke thema’s en transities. Deze bemiddeling kwam tot stand via Ebbinge, een bureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.