Benoemingen

Update benoemingen mei 2022

Door talent zichtbaar te maken bevordert SER Topvrouwen de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Terug naar topvrouwen

Selina Thurer 

Selina Thurer

De raad van commissarissen van Eneco heeft Selina Thurer per 9 mei 2022 benoemd tot chief customer officer en lid van de raad van bestuur. Zij is op dit moment senior vice president & general manager van Philips Personal Health Noord-Amerika. Deze benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Artie Debidien 

Artie DebidienArtie Debidien treedt per 1 mei 2022 toe tot KPN in de positie van CIO, verantwoordelijk voor Enterprise IT en Business to Consumer. Deze benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Odgers Berndtson, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Claudia de Andrade de Wit  

Claudia de Andrade-de-WitClaudia de Andrade de Wit is per 1 april 2022 benoemd tot lid raad van commissarissen bij Deltares. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Karin Berkhout 

Karin BerkhoutKarin Berkhout is per 1 april benoemd als algemeen directeur bij Public Search. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Karin Laglas 

Karin LagasDe raad van commissarissen van TBI Holdings B.V. heeft met ingang van 14 april 2022 Karin Laglas benoemd tot lid van de raad van commissarissen. Deze benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Petra Jansen 

Petra Jansen-op de HaarPetra Jansen op de Haar is per 1 april benoemd als COO bij Hiltermann Lease Groep.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Renée Verhulst 

Renee VerhulstRenée Verhulst is per 1 mei benoemd tot HR Directeur bij Vesteda. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Sonja Kersten 

Sonja KerstenSonja Kersten is per 1 januari 2022 benoemd tot lid raad van toezicht bij IJsselland Ziekenhuis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Suzanne Kok 

Suzanne Kok Suzanne Kok wordt met ingang van 1 mei 2022 directeur algemene economische politiek bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. 

Tamar Hagbi  

Tamar Hagbi Tamar Hagbi is met ingang van 1 april 2022 benoemd tot directeur-bestuurder bij Woningbedrijf Velsen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.  

Alisa Westerhof  

Alisa WesterhofAlisa Westerhof is per 1 april 2022 benoemd als lid raad van commissarissen van Coloriet, specialist in wonen en zorg voor senioren in gemeenten Lelystad, Dronten en Zeewolde. Naast haar nieuwe rol als commissaris bij Coloriet, is Alisa hoofd van de Business Intelligence afdeling in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Tevens is ze werkzaam als docent bij Universiteit Nyenrode op het vlak van digitale transformatie en data gedreven werken.

Angèle Loomans 

Angele LoomansAngèle Loomans is per 1 april 2022 benoemd als lid raad van toezicht bij Careyn. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Angelique Palmen 

Angelique PalmenTijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van vrijdag 29 april 2022 is Angelique Palmen benoemd als lid van de raad van commissarissen van De Goudse Verzekeringen. Zij is onder meer lid van de Raad van Toezicht van Maastricht Aken Airport en bij de Universiteit van Maastricht. De bemiddeling kwam tot stand door Chasse Executive Search, een bureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Astrid Masle-Boer 

Astrid Masle BoerAstrid Masle-Boer is benoemd als vice president sales voor RFPIO, een response management software bedrijf. 

Elyan Zegers

Elyan Zegers Elyan Zegers is met ingang van 1 mei 2022 benoemd tot lid college van bestuur bij VO Haaglanden. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Gwen van Berne 

Gwen van BerneGwen van Berne is per 9 mei 2022 benoemd als director finance & risk bij Okiocredit. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Hiukwan Tam

Hiukwan TamPer 1 april 2022 is Hiukwan Tam aangesteld als VP engineering In-Person Payments bij Adyen. Deze benoeming is tot stand gekomen door bemiddeling van & Female Capital, een executive search bureau dat zich al jaren commiteert aan diversiteit in de boardroom.

Jane Murray Cramm 

Jane Murray CrammJane Murray Cramm is met ingang van 1 mei 2022 benoemd tot lid raad van toezicht bij Mijzo. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jenny Elissen 

Jenny ElissenJenny Elissen is per 22 april jl. benoemd als lid raad van toezicht bij Brand New Day. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Pauline Schellart 

Pauline Schellart Pauline Schellart is met ingang van april 2022 benoemd tot lid raad van toezicht bij Un1ek onderwijs en opvang. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Annelies Balistreri 

Annelies BalistreriAnnelies Balistreri is met ingang van 1 mei 2022 benoemd tot directeur diensteenheid personeel & organisatie bij Avans Hogeschool. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Aardoom & de Jong, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Annemieke den Otter 

Annemieke den OtterAnnemieke den Otter wordt met ingang van 1 juni 2022 de nieuwe chief financial officer van Renewi. Momenteel is zij werkzaam als CFO voor ERIKS. Deze benoeming is tot stand gekomen door bemiddeling van Heidrick & Struggles, een executive searchbureau gecommitteerd aan stimulering van diversiteit en inclusiviteit in de boardroom.

Arielle de Ruijter

Arielle de Ruiter Arielle de Ruijter, directeur-bestuurder van het Samenwerkingsverband voortgezet onderwijs Amsterdam-Diemen, is met ingang van 1 augustus benoemd tot voorzitter college van bestuur bij Esprit Scholen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Christine Nijkamp  

Chrisitine Nijkamp Christine Nijkamp start op 1 juli 2022 als directeur Asiel en Bescherming bij de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND).

Desiree Theyse 

Desirtee ThyseDesiree Theyse is per 14 april 2022 benoemd als lid raad van commissarissen bij Vastned.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Dragi Dimitrijevic

Dragidi MitrijevicDragi Dimitrijevic is benoemd als chief risk officer/member of the management Board bij MUFG. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Esmeralda Wallast Groenewoud  

Esmeralda Wallast- Groenwoud Esmeralda Wallast Groenewoud wordt met ingang van 11 juli 2022 directeur Handhaven bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Gayle van Beeten 

Gayle BeetenGayle van Beeten - Rizwan is per mei 2022 gestart als senior associate investments bij Willis Towers Watson. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Inge Sterenborg 

Inge Sterenborg Inge Sterenborg is met ingang van 1 juli 2022 benoemd tot voorzitter college van bestuur bij Meerwegen scholengroep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom. 

Joyce Schoenmaeckers 

Joyce Schoemaeckers Joyce Schoenmaeckers is per medio juni 2022 benoemd als chief financial risk officer bij Blauwtrust Groep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Karin Bos 

Karin Bos Achmea heeft Karin Bos per 9 mei 2022 benoemd tot voorzitter van de divisie Schade & Inkomen. Zij is sinds 2016 directeur Schade Particulieren binnen deze divisie.

Maria Molenaar 

Maria MolenaarMaria Molenaar is per 1 mei 2022 benoemd als voorzitter raad van commissarissen bij Altera.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marisa Gerards 

Marisa Gerards Marisa Gerards wordt interim-directeur-generaal Beleid bij het ministerie van Defensie. De benoeming gaat in per 1 september 2022.

Petra de Ruiter 

Petra de RuiterPetra de Ruiter wordt de nieuwe CEO van Holland Casino per 1 september 2022. Zij is momenteel chief operations officer bij Transavia.

Pien Oosterman  

Pien Oosterman Software Improvement Group (SIG) is verheugd de benoeming van Pien Oosterman aan te kondigen als nieuwe chief executive officer van SIG met ingang van 1 mei 2022.

 

 

Rian Vens 

Rian VensRian Vens is per 1 mei 2022 benoemd tot director wealth management bij Laaken Asset Management NV. Hiervoor was zij directeur relatiemanagement Instituten & Charitas bij ABN AMRO MeesPierson. Deze benoeming kwam mede tot stand via Transsearch International.

Anneke Allewijn  

Anneke Allewijn Anneke Allewijn is met ingang van 1 mei 2022 benoemd tot directeur-bestuurder bij Woningstichting Sint Antonius van Padua. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Selma Smit-Bos 

Selma Smit-BosSelma Smit-Bos is benoemd als voorzitter raad van toezicht voor BPF Schilders. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Sonja Miljoen 

Sonja MiljoenSonja Miljoen is per maart 2022 gestart als Head of IT customer & commerce bij de NN Group NV. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Tiana van Grinsven

Tiana van GrinsvenTiana van Grinsven, lid raad van bestuur Zorginstituut Nederland, is met ingang van medio september benoemd tot lid raad van bestuur bij De Zorgcirkel.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Judith van Kesteren

Judith van KesterenJudith van Kesteren, voorheen Senior Legal Counsel bij Shell Asset Management Company, is met ingang van 1 mei 2022 benoemd tot Managing Counsel bij Heerema Marine Contractors Nederland SE. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Amrop Executive Search & Leadership Services, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Monique Cremers 

Monique CremersMonique Cremers, voorzitter raad van bestuur, is per april 2022 benoemd tot lid raad van commissarissen bij Argos Zorggroep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Nicole Bouvy 

Nicole BouvyCoöperatie VGZ heeft op 28 april bekendgemaakt dat Nicole Bouvy is benoemd als lid van de raad van commissarissen. Deze benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Renate Pattiwael 

Renate PattiwelRenate Pattiwael is met ingang van 1 juni a.s benoemd als head of people en tevens als lid van het management team bij de Expleo Groep te Utrecht. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van HRTouchpoints Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Siska Boorsma

Siska BoorsmaSiska Boorsma, internist-nephrologist bij het Laurentius Ziekenhuis, is benoemd tot lid raad van commissarissen bij Huisartsenposten Oost-Brabant. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Annette Fijn van Draat  

Annette Fijn van DraatAnnette Fijn van Draat is per 1 juni 2022 benoemd als lid raad van bestuurd bij
Lid Raad van Bestuur bij WilgaerdenLeekerweideGroep. De benoeming kwam tot stand door Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

 

 

 

 

 

Astrid Hertog 

Astrid HertogAstrid Hertog per 1 juni 2022 benoemd als directeur-bestuurder bij Stichting Erfgoedpark Batavialand. Astrid is tevens toezichthouder bij het Spoorwegmuseum. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Desiree Zonneveld 

Desiree ZonneveldDesiree Zonneveld is per 1 mei 2022 benoemd als COO bij EyeCare GroepEyeCare Groep is een nieuw bedrijf, ontstaan uit acht familiebedrijven samen goed voor ca. 100 high end optie- en hoor winkels en ruim 600 medewerkers in Nederland. De benoeming kwam tot stand door Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Dorine Wekking 

Dorien WekkingDorine Wekking is benoemd als voorzitter geworden van de Alliantie Medezeggenschap en Governance (AMG).

Françoise Dings 

Francoise DingsPGGM benoemt met ingang van 12 mei 2022 Françoise Dings tot lid van de raad van commissarissen van PGGM NV. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Renata Fideli 

Renate FideliRenata Fideli is per 1 juli 2022 benoemd als lid raad van bestuur bij
WilgaerdenLeekerweideGroep. De benoeming kwam tot stand door Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Suzanne Leijendekkers

Suzanne LeijendekkersSuzanne Leijendekkers, voormalig Philadelphia-directeur, is per 15 mei 2022 benoemd tot lid raad van bestuur bij Trajectum. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.