Benoemingen

Update benoemingen april 2022

Door talent zichtbaar te maken bevordert SER Topvrouwen de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Terug naar topvrouwen

Rianne Meijerman

Rianne MeijermanRianne Meijerman is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Medux. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Wendy Winkelhuijzen

Wendy WinkelhuijzenWendy Winkelhuijzen is benoemd als cro bij Van Lanschot Kempen.

Franka Morssink

Franka MorssinkFranka Morssink is met ingang van 1 juli 2022 benoemd als lid raad van bestuur bij Philadelphia. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Zahra Mousazadeh

Zahra MousazadehZahra Mousazadeh is 1 september 2022 benoemd tot Directeur van de Academie voor Deeltijd (5.000 studenten, 400 medewerkers) van Avans Hogeschool. Op dit moment is Zahra Directeur van FC Extra, de School voor Volwasseneneducatie van het Friesland College. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Deborah Nas

Deborah NasDeborah Nas is benoemd tot lid van de IQ Capital investeringscommissie bij Innovation Quarter. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marili ’t Hooft-Bolle

Marili ’t Hooft-BolleTomTom heeft op 11 april bekendgemaakt dat Marili ’t Hooft-Bolle wordt voorgedragen als commissaris voor een periode van vier jaar.

Esseline Schieven

Esseline SchievenEsseline Schieven is met ingang van 1 juni 2022 benoemd tot directeur-bestuurder bij Nijestee. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Klaartje Molthof 

Klaartje MolthofKlaartje Molthof wordt per 1 mei 2022 de nieuwe directeur portefeuillevernieuwing en lid van de directieraad bij Ymere. Ze is dan verantwoordelijk voor de nieuwbouw en renovatie van huurwoningen. Zij studeerde bouwkunde aan de TU Delft, werkte voor BAM Wonen en is op dit moment Commercieel Directeur bij bouwbedrijf Plegt-Vos. Deze benoeming is tot stand gekomen door bemiddeling van Escalier, een executive search bureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Nicolle Terlouw 

Nicole TerlouwNicolle Terlouw is met ingang van 1 maart 2022 benoemd als Directeur Vastgoedontwikkeling bij Dura Vermeer Bouw Zuid West B.V. Daarvoor was zij werkzaam als Acquisitions Manager voor Ballast Nedam. Deze benoeming is tot stand gekomen door bemiddeling van Escalier, een executive search bureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Yvonne van Stiphout

Yvonne van StiphoutYvonne van Stiphout, voorzitter raad van bestuur bij stichting De Opbouw, is met ingang van 1 april benoemd tot lid raad van toezicht bij Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diveiteit in de boardroom.

Heleen Kuijten-Koenen

Heleen Kuijten-KoenenHeleen Kuijten-Koenen is met ingang van 1 april 2022 benoemd tot managing director HR bij APG Groep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van De Vroedt & Thierry, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Manon Goertz

Manon GoertzVanaf 1 juli 2022 zal Manon Goertz starten als lid raad van bestuur bij Vivantes Zorggroep. Manon is momenteel werkzaam als RVE Manager Zuyderland GGZ en directielid Zuyderland Cure. Deze benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Van Bergen Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marjolein de Jongh

Marjolein de JonghDe Volksbank heeft Marjolein de Jongh (chief transformation officer) benoemd als lid van het executive committee.

Marlies Schijven

Marlies SchijvenMarlies Schijven is met ingang van 1 april 2022 benoemd tot lid raad van bestuur van ZonMw.

Pauline van der Meer Mohr

Pauline van der Meer MohrASM International benoemt Pauline van der Meer Mohr als voorzitter van de rvc. Het is de eerste keer dat een vrouw president-commissaris van een Nederlands AEX-bedrijf wordt.

Sarah Wilton

Sarah WiltonSarah Wilton is benoemd als lid raad van toezicht van Kennisnet. Deze benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Saskia Mureau

Saskia MureauSaskia Mureau is met ingang van 1 april 2022 benoemd als directeur logistics & digital bij de Port of Rotterdam waar ze digital zal inzetten voor de concurrentiepositie van de haven en de duurzaamheidsagenda. Saskia was hiervoor werkzaam bij Shell. De benoeming is gefaciliteerd door het Roundtable voor Topvrouwen netwerk.

Sietsche Eppinga  

Sietsche EppingaSietsche Eppinga is per 1 maart 2022 aangetreden als construction director PALLAS-reactor. Sietsche gaat leiding geven aan de bouwwerkzaamheden voor de PALLAS-reactor op de Energy and Health Campus in Petten. Sietsche is momenteel werkzaam als Manager TenderDesk bij BAM. Van 2017 tot 2021 was zij eindverantwoordelijk voor BAM Infra Funderingstechnieken.
Deze benoeming is tot stand gekomen door bemiddeling van Escalier, een executive search bureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Daniëlle Melis   

Danielle MelisDaniëlle Melis is met ingang van 1 april benoemd als lid van de Raad van Commissarissen van PGGM Vermogensbeheer BV. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Emily Glastra 

Emily GlastraEmily Glastra start per 1 mei als managing director Nederland bij T-Systems in Utrecht. De benoeming is tot stand gekomen door bemiddeling van Signium, een Executive Search bureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom ter stimulering van Inclusiviteit in het bedrijfsleven.

Esther Pijs 

Esther PijsEsther Pijs wordt programma-directeur-generaal Groningen en Ondergrond bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht op voorstel van minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 1 april 2022.

Fatimazhra Belhirch 

Fatimahzhra BelrichFatimazhra Belhirch is per 1 april 2022 de nieuwe directeur-bestuurder van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. De benoeming is tot stand gekomen door bemiddeling van De Vroedt & Thierry, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ingrid de Bonth  

Ingrid de BonthIngrid de Bonth is met ingang van 1 mei 2022 benoemd tot de nieuwe vicevoorzitter van de VO-raad. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Barbara Lammers 

Barbara LammersBarbara Lammers is met ingang van 1 mei a.s benoemd tot chro bij DPD Pakket te Eindhoven. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van HRTouchpoints Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Mirjam Zeevaart 

Mirjam ZeevaartMirjam Zeevaart start op 16 mei 2022 als directeur bij de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK).

Carla Moonen 

Carla MoonenMet ingang van 1 maart 2022 is Carla Moonen benoemd als plv voorzitter van de rvc van Jaarbeurs Utrecht. Carla Moonen is bestuursvoorzitter van Koninkljke NLingenieurs en lid van de Eerste Kamer. Tevens is ze lid van de RvT van het UMC+ in Maastricht.

Noortje Magis 

Noortje MagisNoortje Magis is met ingang van 14 maart 2022 benoemd als cfo bij Energie- en afvalbedrijf HVC. Magis vindt bij HVC een combinatie van maatschappelijke relevantie en bedrijfsmatige aanpak.

Rosita Drigpal 

Rosita DrigpalRosita Drigpal is per 1 mei 2022 benoemd als voorzitter raad van toezicht bij de stichting Buitenhof.

Sharmila Raghoebar 

Sharmila RaghoeboerSharmila Raghoebar is per 1 mei 2022 benoemd als lid van de Raad van Toezicht (en voorzitter Remuneratie- en Governancecommissie) van de Veluwse Onderwijsgroep. Sharmila is sinds kort Vennootschapssecretaris van Vitens N.V. Eerder was zij Secretaris College van Bestuur en Directeur Bestuursdienst van onderwijsorganisatie Landstede Groep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Anne-Ruth Snapper 

Anne-Ruth SnappersAnne-Ruth Snapper is met ingang van 1 maart 2022 benoemd als Finance Director BU Participations and New Business Development bij Gasunie. Gasunie timmert fors aan de weg op het gebied van de energietransitie, waar Anne-Ruth een actieve bijdrage aan gaat leveren.

Wendy Kanters  

Wendy KantersWendy Kanters is benoemd als coo van Vandeputte Medical, en medische groothandel die gespecialiseerd is in het leveren en onderhouden (reparatie en keuringen) van spoedeisende hulp artikelen in zowel Nederland als België.