Benoemingen

Update benoemingen maart 2022

Door talent zichtbaar te maken bevordert SER Topvrouwen de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Terug naar topvrouwen

Esmé Valk   

Esmé ValkEsmé Valk is benoemd als directeur human resources bij Royal Schiphol Group.

 

 

 

 

 

Linda Hovius 

Linda HoviusKPMG heeft op 8 maart bekendgemaakt dat Linda Hovius wordt benoemd als nieuw lid van de raad van commissarissen.

Georgette Fijneman     

Georgette FijnemanIn de ledenvergadering van DELA van februari is de benoeming van Georgette Fijneman als commissaris geformaliseerd.

Ingrid Vanhecke    

Ingrid van HeckeIngrid Vanhecke start 15 april 2022 als directeur Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering (DSU) bij onderdeel pSG van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

 

 

Pauline van der Meer Mohr  

Pauline van der Meer MohrNN Group heeft op 10 maart 2022 bekendgemaakt dat Pauline van der Meer Mohr wordt voorgedragen als nieuw lid van de raad van commissarissen.

Laurence Guérin  

Laurence Guerin

Laurence Guérin is met ingang van 1 april 2022 benoemd tot lid raad van toezicht bij ROC Midden Nederland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marinke Phaff      

Marinke Phaff

Marinke Phaff is benoemd als CFO/COO bij fonQ. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van careeropeners.

Esther Pijs    

Esther PijsEsther Pijs start 1 maart 2022 als kwartiermaker en beoogd programma-directeur-generaal Groningen en Ondergrond bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Petra Hoogerwerf    

Petra HoogerwerfPetra Hoogerwerf is benoemd als voorzitter Raad van toezicht van Zinder, onderwijs in Deventer (https://zinderonderwijs.nl/ ) en als bestuurslid van de VTOI-NVTK.

 

 

 

    

Bianca Zomerhuis 

Bianca ZomerhuisBianca Zomerhuis is met ingang van 15 februari 2022 benoemd tot CEO van Obvion NV. Obvion is een 100% dochter van Rabobank.

Sinead Gorman  

Sinead Gorman

Sinead Gorman is per 1 maart 2022 benoemd als nieuwe cfo van Shell.

Suzanne Kunzeler     

Suzanne KunzelerSuzanne Kunzeler is benoemd tot Directeur Content van BNNVARA. Het voorgenomen besluit daartoe van de raad van toezicht is goedgekeurd door de Ledenraad van de omroep, nadat daarvóór ook de BNNVARA Ondernemingsraad positief had geadviseerd. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom en de trotse winnaar van de Diversity Award 2021.

Vandena van der Meer-Gangapersadsing   

Vandena van der Meer-GangapersadsingABP heeft op 23 februari 2022 aangekondigd om Vandena van der Meer-Gangapersadsing te benoemen tot niet-uitvoerend bestuurder. Per 1 april 2022 zal Van der Meer-Gangapersadsing haar nieuwe rol in het algemeen bestuur vervullen.

Veronique Janssen   

Veronique JanssenVeronique Janssen wordt vanaf 1 maart 2022 directeur Financiën en Control bij de Koninklijke Marechaussee.

Annet Doesburg  

Annet DoesburgAnnet Doesburg is per 1 april benoemd als gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Dijk en Waard. Momenteel werkt zij in diezelfde functie voor de gemeente Waadhoeke, in het noordwesten van Friesland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Castanho Selectie & Advies. Castanho ondersteunt de diversiteitsdoelstelling binnen het publieke domein.

Barbara Oomen 

Barbara OomenBarbara Oomen is met ingang van 1 juni 2022 benoemd tot voorzitter College van Bestuur bij HZ University of Applied Sciences. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Christien Veldink  

Cristien VeldinkChristien Veldink is op 1 maart gestart als directeur van Stichting Kiem. Kiem zet zich in om de impact van eetstoornissen te minimaliseren. Christien brengt een brede achtergrond in GGZ, zorg en de NGO sector en was tot 1 maart Directeur bij Reakt. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Eveline Aendekerk 

Evelien AendekerkEveline Aendekerk is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Infinitas Learning. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Karin Bax   

Karin BaxKarin Bax is per 1 maart benoemd tot commissaris bij TwynstraGudde, het bureau dat overheid en bedrijfsleven adviseert op veel van de grote en urgente thema’s van deze tijd. Karin Bax is directeur van NLWorks en Lid Raad van Commissarissen bij RET en was voorheen werkzaam bij Heineken International. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Madina Schut 

Madina SchutMadina Schut, partner bij Reflect bedrijfspsychologen, is per 1 maart 2022 benoemd tot lid raad van commissarissen bij Adrz. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Babette van Loon

Babette van LoonBabette van Loon, is met ingang van 1 april 2022 verantwoordelijk voor People & Organisation Europe bij IGM Resins. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van HRTouchpoints Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ester Baiget 

Ester BaigetOp 10 maart 2022 maakt AkzoNobel bekend Ester Baiget voor te dragen als commissaris. De voordracht zal tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders besproken worden.

Irene Jansen    

Irene JansenIrene Jansen wordt met ingang van 15 april 2022 directeur Ruimte en Leefomgeving bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Lutine Vermeij – Stolk

Lutine Vermeij-StolkLutine Vermeij – Stolk, Directeur Wonen met Zorg bij Laurens, is per 1 maart 2022 benoemd tot directeur/bestuurder bij Woonzorgcentrum Heemzicht.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom

Selina Thurer 

Selina Thurer

Eneco heeft op 28 februari bekendgemaakt dat Selina Thurer per 9 mei 2022 benoemd is als chief customer officer (cco). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Mirjam Korse 

Mirjam KorseMirjam Korse start 18 april 2022 als directeur Toezicht bij de Nederlandse Arbeidsinspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Sarah Russell 

Sarah RusselABN Amro heeft op 9 maart 2022 bekendgemaakt dat Sarah Russell wordt voorgedragen als nieuw lid van de raad van commissarissen.

Stella Efdé 

Stella efdeStella Efdé is met ingang van 1 juni aanstaande benoemd tot voorzitter college van bestuur bij Onderwijsgroep Amersfoort. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Willeke van de Weerd 

Willeke van de WeerdVanaf 1 april 2022 is Willeke van de Weerd de nieuwe managing director van Ecclesia en van Veerhaven Assuradeuren, samen de Rotterdamse tak van Ecclesia Nederland.

Pauline van der Meer Mohr   

Pauline van der Meer-Mohr

Op 25 februari 2022 heeft Ahold Delhaize bekendgemaakt om Pauline van der Meer Mohr voor te dragen tot lid van de raad van commissarissen. Haar voordracht zal worden voorgelegd tijdens de jaarlijkse algemene aandeelhoudersvergadering op 13 april 2022.

Madina Schut  

Madina SchutMadina Schut is benoemd als lid rvc en voorzitter van de renumeratie commissie van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis.

Anja Smit    

Anja SmitAnja Smit is per half juli 2022 benoemd tot directeur van het landelijk data-instituut DANS. DANS is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.