Benoemingen

Update benoemingen februari 2022

Door talent zichtbaar te maken bevordert SER Topvrouwen de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Terug naar topvrouwen

Joke van der Eerden     

Joke van der EerdenJoke van der Eerden is met ingang van 1 februari 2022 gestart bij Charge Amps als Chief Commercial Officer. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leaders Trust, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Renata Voss  

Ranata VossRenata Voss is per 1 mei 2022 benoemd tot voorzitter van het college van bestuur van Stichting BOOR. Stichting BOOR verzorgt het openbaar onderwijs (basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs) in Rotterdam en telt 77 scholen, ruim 30.000 leerlingen en meer dan 3.800 medewerkers. Renata is op dit moment lid van het College van Bestuur van BOOR. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Agaath Cleyndert    

Agaath CleyndertAgaath Cleyndert wordt per 1 februari 2022 algemeen directeur van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP) bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Anneke Veldman-Kalma   

Anneke Veldman-KalmaAnneke Veldman- Kalma zal met ingang van 21 maart 2022 benoemd worden tot directeur Gegevens bij de directie Centraal Administratieve Processen (CAP).

Anouk Talitsch     

Anouk TalitschAnouk Talitsch is met ingang van 1 januari 2022 benoemd tot lid raad van commissarissen bij Pré Wonen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Eva Klein Schiphorst   

Eva Klein-SchiphorstEva Klein Schiphorst is met ingang van 1 februari benoemd tot Directeur bij SADC. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Farzaneh Moazzeni 

Farzaneh MaozzeniFarzaneh Moazzeni is benoemd als voorzitter raad van advies bij de Coda Group BV.

Femke Adema  

Femke AdemaFemke Adema is per 1 januari 2022 begonnen als commercieel directeur van Ksyos.
Ze gaat een belangrijke rol spelen in de verdere groei van Ksyos. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Fleur Engberink    

Fleur EngbrinkFleur Engberink is per 1 januari 2022 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van QuaRijn. Zij vervult daarmee de financiële portefeuille. Engberink is momenteel directeur groep Finance & Expertise van de NS en heeft veel ervaring op het financiële vlak. Deze benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Van Bergen Search.

Hanneke Reuling  

Hanneke ReurlingROC Mondriaan heeft Hanneke Reuling per 1 januari 2022 als nieuw lid raad van toezicht benoemd. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Irene van den Haak 

Irene van den HaakIrene van den Haak, is met ingang van 1 februari 2022 benoemd tot Directeur-Bestuurder Bij Stichting Kinderopvang Huizen.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van K+V, een executive searchbureau binnen de zorg, onderwijs en (semi)publieke organisaties dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jamila Aanzi 

Jamila AanizJamila Aanzi is met ingang van 1 februari 2022 benoemd tot nieuw algemeen lid van de raad van toezicht bij de World Press Photo Foundation.

Janne Nijman 

Janne NijmanJanne Nijman is met ingang van 1 februari 2022 benoemd tot de nieuwe voorzitter van de van de raad van toezicht bij de World Press Photo Foundation.

Judith Coster 

Judith CosterPer 1 januari 2022 is Judith Coster benoemd als lid raad van toezicht van Alzheimer Nederland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Karin Janssen 

Karin JanssenKarin Janssen is met ingang van 3 januari 2022 toegetreden tot de raad van commissarissen en Bestuur van Plus U.A. Deze organisatie is ontstaan na de fusie tussen Coop en Plus supermarkten. Binnen de rcv neemt zij tevens zitting in de auditcommittee.

Marjan van Loon 

Marjan van LoonVDL Groep heeft op 28 januari bekendgemaakt dat Marjan van Loon per 1 februari 2022 benoemd is als nieuw lid van de raad van commissarissen.

Mirela Maric 

Mirela MaricMirela Maric is benoemd tot lid raad van advies bij de Goliath Group.

Saida Nhass 

Saida NhassSaida Nhass is met ingang van 1 januari 2022 benoemd als toezichthouder bij KION kinderopvang.

Shequita Kalloe 

Shequita KalloePer 1 januari 2022 is Shequita Kalloe benoemd als lid raad van toezicht van Alzheimer Nederland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Sigrid Helbig    

Sigrid HelbigSigrid Helbig is met ingang van 1 februari 2022 benoemd tot CEO bij Brightlands Campus Greenport. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Sigrid Hemels   

Sigrid HemelsSigrid Hemels wordt staatsraad in de Afdeling advisering van de Raad van State. In de ministerraad van vrijdag 28 januari 2022 heeft het kabinet besloten om haar voor benoeming voor te dragen. Zij begint op 1 juni 2022 bij de Raad van State. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Sigrid Pikker    

Sigrid PikkerSigrid Pikker is met ingang van 1 januari 2022 benoemd tot lid raad van commissarissen bij Woonzorg Nederland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Stefanie Spekreijse   

Stefanie SpekreijseStefanie Spekreijse wordt per 1 februari 2022 directeur communicatie, dienstverlening en vergunningen bij de Inspectie Leefomgeving en Transport van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Tanja van Dinteren   

Tanja van DinterenPer 1 februari 2022 is Tanja van Dinteren benoemd als lid van de raad van toezicht van Siza. Tanja van Dinteren, een ervaren bestuurder en toezichthouder, wordt aangesteld voor een periode van vier jaar. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, partner in executive search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ainhoa Zubillaga     

Ainhoa ZubillagaAinhoa Zubillaga is met ingang van 1 maart 2022 benoemd tot chief financial officer bij Randstad Groep Nederland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ann Ziegler     

Ann ZieglerAnn Ziegler zal vanaf 21 april 2022, op de jaarlijkse algemene vergadering, benoemd worden als nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van Wolters Kluwer.

Deborah Waters     

Deborah WatersAegon heeft op 2 februari 2022 bekendgemaakt Deborah Waters te benoemen als chief technology officer. Waters zal per 7 februari 2022 starten in haar nieuwe functie.

Miriam Harika     

Miriam HakiraMiriam Harika is met ingang van 1 januari 2022 benoemd als toezichthouder bij KION kinderopvang.

Janet Helder     

Janet HelderJanet Helder is per 1 januari 2022 benoemd als voorzitter raad van toezicht Resto VanHarte. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Liesbet van Zoonen   

Liesbet van ZoonenLiesbet van Zoonen is met ingang van januari 2022 benoemd tot lid raad van toezicht bij Breda University of Applied Sciences. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marijke Folkers-In ’t Hout      

Marijke FolkersForFarmers N.V. maakt op 3 februari 2022 bekend Marijke Folkers-In ’t Hout voor te dragen als nieuw lid van de raad van commissarissen.

Marion van Happen     

Marion van HappenMarion van Happen is per 1 februari 2022 benoemd tot CEO bij HeadFirst Group. De benoeming is tot stand gekomen door bemiddeling van Odgers Berndtson, een executive search bureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Esther Verboon    

Esther VerboonEsther Verboon is per 1 mei 2022 benoemd tot directeur Onderwijs & Onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Met ruim 90 Bachelor- en Masteropleidingen, 48.000 studenten en 4.000 medewerkers is de HvA de grootste HBO-instelling van Nederland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jessica Teunissen      

Jessica TeunissenJessica Teunissen is benoemd tot lid raad van toezicht bij Stichting Sophia Scholen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Suzanne van Nieuwenhuijzen 

Suzanne van NieuwenhuijzenSuzanne van Nieuwenhuijzen is benoemd als corporate secretary bij Vebego.

Lisette Bastiaansen     

Lisette BastiaansenLisette Bastiaansen is benoemd tot lid raad van toezicht bij Stichting Sophia Scholen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marije Deutekom 

Marije DeutekomMarije Deutekom is per 1 maart 2022 benoemd tot lid van het College van bestuur (portefeuille Onderwijs & Onderzoek) van Hogeschool Inholland. Op dit moment is Marije Directeur van het Domein Gezondheid, Sport & Welzijn en de vestiging Inholland Haarlem. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marion van Zoom      

Marion van ZoomMarion van Zoom is benoemd tot lid raad van toezicht bij Sint Jozef Woon en Zorg. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Rieken & Oomen, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Pauline van den Broek

Pauline van den BroekPauline van den Broek, directeur-bestuurder bij Gezondheidscentrum Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra, is met ingang van 1 maart 2022 benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht van Reos. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Phaedra Kortekaas 

Phaedra KortekaasPhaedra Kortekaas is benoemd als country leader Netherlands voor IBM Consulting.

Kitty van der Velde 

Kitty van de VeldeKitty van der Velde is benoemd tot chief operating officer van de Odyssey Hotel Group. De bemiddeling is tot stand gebracht door Escalier, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Susanne van ’t Wout     

Suzanne van 't WoutSusanne van ’t Wout is met ingang van per 1 februari 2022 gestart als directeur bij Middin, een organisatie in de gehandicaptenzorg. De bemiddeling is tot stand gekomen via Directiewerf, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Wanda van Kerkvoorden 

Wanda van KerkvoordenWanda van Kerkvoorden is met ingang van 1 januari 2022 benoemd tot inkomend voorzitter raad van toezicht bij Heliomare. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Diena Halbertsma       

Diena HalbertsmaDiena Halbertsma is met ingang van 1 maart 2022 benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van het Diabetes Fonds. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Irene Oerlemans       

Irene OerlemansIrene Oerlemans, partner bij Bunchmark, is met ingang van 1 februari j.l benoemd tot voorzitter van het bestuur van de NVP (Nederlandse Vereniging van Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van HRTouchpoints Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marjolein Brüning        

Marjolein Brüning  Marjolein Brüning is benoemd als lid raad van toezicht van Magentazorg. De benoeming kwam tot stand via Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Monique van Doorn        

Monique van DoornMonique van Doorn is met ingang van 1 maart 2022 benoemd tot directeur-bestuurder bij Erfgoed Zeeland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Artie Debidien 

Artie DebidienArtie Debidien is benoemd als lid Raad van Commissarissen voor Worldline S.A. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.