Benoemingen

Update benoemingen januari 2022

Door talent zichtbaar te maken bevordert SER Topvrouwen de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Terug naar topvrouwen

Mardjan Seighali 

Mardjan SeighaliPer 1 januari 2022 is Mardjan Seighali door Minister van Engelshoven benoemd als voorzitter van raad van toezicht van Fonds voor Cultuurparticipatie. Mardjan is een ervaren bestuurder die zich inzet voor mensenrechten en vluchtelingen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Board Refreshment, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ylva Poelman 

Ylva PoelmanYlva Poelman is toegetreden tot de raad van commissarissen van De Meerlanden Holding NV. Ze is benoemd op 10 december 2021 voor een periode van vier jaar. Doorslaggevend bij de keuze voor Poelman is geweest dat zij naast een ruime ervaring met digitalisering en ICT ook een ruime ervaring heeft op duurzaamheidsgebied en daarmee op beide vlakken een goede aansluiting heeft bij de ambities van Meerlanden.

Adriana Esmeijer 

Adriana EsmeijerAdriana Esmeijer treedt per eind januari 2022 toe tot de raad van commissarissen van de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij.

Annemarie van Elburg 

Annemarie van ElburgAnnemarie van Elburg, kinder- en jeugdpsychiater bij Altrecht Rintveld, is per 1 januari 2022 benoemd tot lid raad van toezicht bij De Viersprong. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Anny Hartstra 

Anny HartstraAnny Hartstra, voormalig directeur HR en marketing & communicatie bij Arkin, is per 1 januari 2022 benoemd tot directeur HRM bij Zorggroep Alliade. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Astrid Clocquet

Astrid CloquetAstrid Clocquet, specialist ouderengeneeskunde, kaderarts psychogeriatrie bij Mijzo, is per 1 januari 2022 benoemd tot lid raad van commissarissen bij Argos Zorggroep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Bettine Pluut 

Bettine PluutBettine Pluut is benoemd als lid raad van toezicht bij RIBW Arnhem & Veluwe Valleivoorzitter. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Daniëlle Koster   

Danielle KosterDaniëlle Koster, managing consultant bij BMC, is per 1 januari 2022 benoemd tot lid raad van toezicht bij Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden (SCOH). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Daniëlle Schiet 

Damielle SchietDaniëlle Schiet wordt met ingang van 1 maart 2022 directeur primair onderwijs bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Dike van de Mheen  

Dike van MheenenDike van de Mheen per 1 januari 2022 benoemd tot lid RvT bij Adelante. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Els van der Plas 

Els van der PlasEls van der Plas is per 1 april 2022 benoemd tot directeur van het Allard Pierson. Het Allard Pierson is het museum en kennisinstituut voor de erfgoedcollecties van de Universiteit van Amsterdam. Els is op dit moment zakelijk directeur van het Bonnefanten in Maastricht. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ester Merckel

Ester MerkelEster Merckel, directeur customer interaction enabling & digitisation bij ABN AMRO, is met ingang van 1 januari 2022 benoemd tot Directeur business change data analytics bij PGGM. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Geertje Morée van Cappellen

Geertje Moree van CapellenGeertje Morée van Cappellen, directeur bij Laurens, is met ingang van 1 januari 2022 benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht bij Stichting Waardeburgh. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Hanneke Reuling 

Hanneke ReulingROC Mondriaan heeft Hanneke Reuling per 1 januari 2022 als nieuw lid raad van toezicht benoemd. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Imke Frijters 

Imke FrijtersImke Frijters is met ingang van 1 januari 2022 benoemd als lid rvt bij Alrijne Zorggroep.

Ineke Lokker 

Ineke LokkerIneke Lokker, programmamanager bij de SAZ, is per 1 januari 2022 benoemd tot lid raad van toezicht bij Noorderboog Zorggroep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jantina Woudstra 

Jantine WoudstraJantina Woudstra is met ingang van 1 april 2022 benoemd tot algemeen directeur bij RDW. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Joke Nijhoff 

Joke NijhoffJoke Nijhoff is met ingang van Ik 15 januari 2022 benoemd als HR directeur retail bij de Rabobank.

Joyce Berger 

Joyce BergerJoyce Berger is per 1 januari 2022 benoemd tot lid raad van bestuur financiën en bedrijfsvoering. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Lisette Oosterbroek 

Lisette OosterbroekLisette Oosterbroek is met ingang van 1 januari 2022 benoemd als executive vice president (Cyber) Security bij KPN.

Miriam Crutzen 

Miriam CrutzenMiriam Crutzen is per 1 januari 2022 benoemd tot lid RvT bij Adelante. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Miriam Vollenbroek  

Miriam VollenbroekMiriam Vollenbroek is per 15 maart 2022 benoemd tot lid raad van bestuur wetenschap en innovatie. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Mirjam Breekelmans  

Mirjam BreekelmansMirjam Breekelmans is benoemd als directielid bij RVO met de portefeuille kernprocessen NL en juridische zaken. Zij start per 1 maart 2022 in deze functie.

Monique Zandbergen  

Monique ZandbergenMonique Zandbergen is per 1 januari 2022 benoemd tot lid raad van toezicht bij Santé Partners. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Pascalle Neijenhuis 

Pascalle NeijenhuisPascalle Neijenhuis is per 1 januari 2022 benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Plavei Wonen.

Petra de Weerd 

Petra de WeerdPetra de Weerd is met ingang van 1 februari 2022 benoemd tot decaan van de faculteit Betawetenschappen van de Open Universiteit. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Perett Laver.

Rianne van der Loo 

Rianne van der LooRianne van der Loo is met ingang van 1 februari 2022 benoemd tot Commercieel Directeur bij Amsterdam Data Collective (ADC). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Suzanne Geerlings 

Suzanne GeerlingsSuzanne Geerlings is per 1 januari 2022 benoemd tot lid raad van toezicht bij Haaglanden MC. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Suzanne van Nieuwenhuijzen 

Suzanne van NieuwenhuijzenSuzanne van Nieuwenhuijzen is benoemd als corporate secretary bij Vebego.

Tineke Bijl 

Tineke BijlTineke Bijl wordt per 1 februari 2022 directeur van de concerndirectie Informatievoorziening en databeheersing bij de Belastingdienst.

Eliane Thewessen 

Eliane ThewessenOp 1 januari 2022 heeft Viattence Eliane Thewessen mogen verwelkomen als nieuwe voorzitter van de raad van toezicht.

Vera Carasso 

Vera CarassoVera Carasso is per 1 januari 2022 benoemd als directeur van de Museumvereniging en Stichting Museumkaart. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Christine de Lille   

Christine de LilleChristine de Lille start per 1 februari 2022 als directeur bij de snel groeiende Amsterdam Campus van Northumbria University. Zij combineert de rol van directeur met die van professor bij Northumbria en lector bij de Haagse Hogeschool. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Heleen Engelen    

Heleen EngelenHeleen Engelen is per 1 januari 2022 benoemd als lid raad van toezicht bij Villa Pardoes. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jacqueline van der Mispel  

Jacqueline van der MispelJacqueline van der Mispel is met ingang van 1 januari 2022 benoemd tot lid van de advisory board van Achmea Dutch Retail Property Fund bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Escalier, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Kim Smit     

Kim SmitKim Smit is met ingang van 1 januari 2022 benoemd als lid raad van toezicht bij Jong JGZ. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Kitty van der Velde 

Kitty van de VeldeKitty van der Velde is benoemd tot chief operating officer van de Odyssey Hotel Group. De bemiddeling is tot stand gebracht door Escalier, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Esther Zijl  

Esther ZijlEsther Zijl start per 21 maart 2022 als directeur-bestuurder bij Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marjolein de Jong 

Marjolein de JongMarjolein de Jong is benoemd tot lid raad van commissarissen van de Arts en Zorg groep. Arts en Zorg is de grootste eerstelijns zorgorganisatie van Nederland. Marjolein wordt verantwoordelijk voor de medische portefeuille. Zij is werkzaam als voorzitter raad van bestuur bij Ziekenhuis Gelderse Vallei. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Willemien Boot 

Willemien BootWillemien Boot is benoemd als lid raad van toezicht bij St. Anna Zorggroep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Yony Smulders 

Yony SmuldersYony Smulders is met ingang van 1 februari 2022 benoemd tot directeur-bestuurder bij SWV Passend Onderwijs PO 31-02 Midden-Limburg. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van K+V, een executive searchbureau binnen de zorg, onderwijs en (semi)publieke organisaties dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Tanya Bondarouk  

Tanya BondaroukTanya Bondarouk is per 1 april 2022 door het college van bestuur van Universiteit Twente benoemd als decaan van de faculteit Behavioural Management and Social Sciences (BMS). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Monique Cremers  

Monique CremersMonique Cremers wordt met ingang van 15 maart 2022 voorzitter van de raad van bestuur van zorgorganisatie Amsta. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Harriët Schelhaas   

Harriët SchelhaasHet college van bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft Harriët Schelhaas per 1 januari 2022 benoemd als decaan van Erasmus School of Law (ESL). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom

Alida Houwing 

Alida HouwingMet ingang van 1 januari 2022 treedt Alida Houwing toe tot de raad van toezicht van RTV Drenthe. Alida Houwing uit Annen komt de raad versterken vanuit haar ervaring en kennis op het gebied van organisaties, ondernemingen, marketing en ICT.

Anja de Bree    

Anja de BreeAnja de Bree is met ingang van 1 januari 2022 benoemd tot lid raad van commissarissen bij Flynth adviseurs en accountants. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunauy, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ankie Kreuwels 

Ankie KrewelsAnkie Kreuwels is per 1 januari 2022 benoemd als HR Directeur Regio West Europa bij de Berner Group. De benoeming is tot stand gekomen door bemiddeling vanKienbaum, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ankie Lubbers 

Ankie LubbersAnkie Lubbers is benoemd als voorzitter bestuur Stichting Bewindvoering Nu voor Later. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ankie van Rossum 

Ankie van RossumAnkie van Rossum is met ingang van 15 november 2021 benoemd tot Lid Raad van Bestuur bij Dijklander ziekenhuis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Anne Maljers  

Anne MaijersAnne Maljers is met ingang van 22 november 2021 benoemd tot directeur-bestuurder bij SWV de Eem. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van K+V, een executive searchbureau binnen de zorg, onderwijs en (semi)publieke organisaties dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Barbara Majoor 

Barbara MajoorBarbara Majoor is benoemd als lid van het college van bestuur entot vice-rector magnificus bij Nyenrode Business Universiteit .

Birgitte van Hoesel-Snel 

Brigitte van Hoesel-SnelBirgitte van Hoesel-Snel is op 29 november 2021 benoemd tot nieuwe voorzitter rvc Bo-Ex. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Carina van der Grijn   

Carina van der GrijnCarina van der Grijn is met ingang van 1 januari 2022 benoemd tot lid raad van toezicht: innovatie en digitalisering bij Stichting Trajectum. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Carola Verschoor 

Carola VerschoorCarola Verschoor aangesteld als strategy & experience design officer Wunderman Thompson Amsterdam. Met de komst van Carola is het leadership team van Wunderman Thompson compleet. Zij zal leiding gaan geven aan de strategie-afdeling en zorgen voor een gestroomlijnde aanpak vanuit experience design.

Carolien Gehrels  

Carolien GehreisCarolien Gehrels is met ingang van 1 december 2021 benoemd tot lid Raad van Commissarissen bij Energie Beheer Nederland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Chantal Vergouw 

Chantal VergouwOp 7 december 2021 heeft KPN aangekondigd Chantal Vergouw voor te stellen als nieuw lid van de raad van commissarissen tijdens de AvA op 13 april 2022. De voorgenomen benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Dominique Dijkhuis  

Dominique DijkhuisABP maakt bekend dat vanaf 1 januari 2022 Dominique Dijkhuis het nieuwe bestuur van ABP zal versterken. Dominique Dijkhuis studeerde financiële economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zij startte haar loopbaan in vermogensbeheer, eerst bij De Nederlandsche Bank (DNB), toen bij de Bank of England en daarna bij F&C (nu BMO). Ook werkte zij bij toezichthouders DNB en de AFM. De bemiddeling kwam tot stand via Chasse Executive Search, winnaar van de Executive Search Award 2021 op het gebied van diversiteit.

Elfrieke van Galen  

Elfrieke van GalenDe algemene vergadering van aandeelhouders van GVB Holding NV heeft op 22 december 2021 Elfrieke van Galen herbenoemd als voorzitter van de rvc.

Freya Senf 

Freya SenfPer 1 januari 2022 start Freya Senf als directeur bedrijfsvoering Environmental Sciences Group bij Wageningen Universiteit en Research. Freya was eerder werkzaam als Instituutsmanager bij DIFFER, waar ze verantwoordelijk was voor de integrale bedrijfsvoering van het instituut. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Volta, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Georgette Schlick      

Georgette SchlickOp 17 december 2021 maakte AFC Ajax bekend Georgette Schlick voor te dragen als lid van de raad van commissarissen. Haar voordracht wordt besproken tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders op 28 januari 2022.

Hedwig de Vries 

Hedwig de VriesHedwig de Vries is met ingang van 1 februari 2022 benoemd tot Directeur bij Stichting Welzijn Lochem. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van K+V, een executive searchbureau binnen de zorg, onderwijs en (semi)publieke organisaties dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Heidi van den Brink 

Heidi van den BrinkHeidi van den Brink is met ingang van 1 februari 2022 benoemd tot bestuurder bij Marente. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Helmy de Louw 

Helmy de LouwHelmy de Louw is met ingang van 1 december benoemd tot directeur Midden- en Kleinbedrijf bij de Belastingdienst. Zij is verantwoordelijk voor de portefeuille bedrijfsvoering.

Herna Verhagen 

Herna VerhagenOp 14 december 2021 maakt Philips bekend dat Herna Verhagen per mei 2022 als lid van de raad van commissarissen toetreedt.

Jantina Woudstra 

Jantine WoudstraJantina Woudstra wordt per 1 april 2022 algemeen directeur van de RDW.

Jeannette Homan 

Jeanette HomanJeannette Homan is benoemd tot risk advisory partner bij Deloitte per 1 november 2021. In haar nieuwe rol geeft zij leiding aan het Data & Responsible Insight (D&RI) team en zal zij de groei en impact van Responsible Business Data en Analytics met name in FSI, verder versnellen. Jeannette Homan heeft meer dan 20 jaar consultancy ervaring en adviseert directies van klanten met name in de FSI.

Joséphine Rutten  

Josephine RutteJoséphine Rutten is met ingang van december 2021 benoemd tot lid raad van toezicht bij Stichting Voortgezet Onderwijs Kennemerland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Karla van Rooijen 

Karla van RooijenKarla van Rooijen start op 1 januari 2022 als directeur Geneesmiddelen en Medische Technologie bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Katja Hoorn 

Katja HoornKatja Hoorn wordt 1 maart 2022 benoemd tot lid raad van toezicht bij Koraal.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Kirsten Meijer  

Kirste MeijerKirsten Meijer is per 15 februari 2022 benoemd als directeur-bestuurder van het Nederlands Helsinki Comité. Kirsten is op dit moment Director van Women Engage for a Common Future (WECF). Eerder was zij onder andere Internationaal Secretaris en lid van het Landelijk Bestuur van de Partij van de Arbeid. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Kitty Koelemeijer

Kitty KoelemeijerOp 7 december 2021 heeft KPN aangekondigd Kitty Koelemeijer voor te stellen als nieuw lid van de raad van commissarissen tijdens de AvA op 13 april 2022. De voorgenomen benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Linda Fleddérus  

Linda FlederrusLinda Fleddérus is door de bondsraad benoemd tot nieuwe penningmeester van Nevobo. . De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Gasseling, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Linda van Zomeren  

Linda van ZomerenLinda van Zomeren is met ingang van 1 maart 2022 benoemd tot ceo bij CB Logistics (Centraal Boekhuis). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marceline Tutu van Furth    

Marceline Tutu-van FurthMarceline Tutu van Furth is per 1 januari 2022 benoemd als lid raad van toezicht bij MOC 't Kabouterhuis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom

Aartie Hoeblal  

Aarti HoeblalAartie Hoeblal is benoemd als managing director, head of credit portfolio management corporate banking bij ABN Amro Bank.

Marjan Willemsen 

Marjan WillemsenMarjan Willemsen is met ingang 1 december 2021 benoemd tot directeur Midden- en Kleinbedrijf bij de Belastingdienst. Zij is verantwoordelijk voor de portefeuille Productie.

Mieke Damsma     

Mieke DamsmaMieke Damsma is per 1 januari 2022 benoemd als voorzitter van regio Noord van Nevobo. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Gasseling, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Mireille Suchanek      

Mireille SuchanekMireille Suchanek is met ingang van 1 januari 2022 benoemd tot lid raad van commissarissen bij Flynth adviseurs en accountants. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Mirjam Bult-Spiering     

Mirjam Bult-SpieringMirjam Bult-Spiering is met ingang van 1 januari 2022 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de Universiteit Utrecht. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leaders Trust, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Monique Hemerijck     

Monique HemerijckMet ingang van 23 december 2021 is Monique Hemerijck benoemd tot Non Executive Board Member van de Portugese bank Caixa Geral de Depositos in Lissabon, na goedkeuring van de Europese Centrale Bank (ECB). De benoeming is tot stand gekomen via bemiddeling van Egon Zehnder.

Nicole Olland 

Nicole OllandNicole Olland wordt per 7 maart 2022 het nieuwe Hoofd Eenheid Natuur en Milieu van de Provincie Overijssel. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Pauline Mulder 

Pauline MulderPauline Mulder is op 7 december 2021 Benoemd als directeur financiën en bedrijfsvoering bij Natuurmonumenten. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Petra de Ruiter 

Petra de RuiterDe algemene vergadering van aandeelhouders van GVB Holding NV heeft op 22 december 2021 Petra de Ruiter benoemd als lid van de rvc. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Roelien Ritsema van Eck 

Roelien Ritsema-van EckRoelien Ritsema van Eck is benoemd tot lid van het bestuur van SAAT (Stichting Administratiekantoor Aandelen Triodos Bank). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Suzanne Wisse-Huiskes  

Suzanne Wisse HuiskesSuzanne Wisse-Huiskes is per november 2021 benoemd tot lid van de investering commissie van het InvestEU Fund. Het InvestEU Fund mobiliseert naar verwachting meer dan 372 miljard Euro aan publieke en private investeringen voor innovatieve en groene initiatieven met een EU garantie van 26.2 miljard Euro. De onafhankelijke Commissie verleent goedkeuring voor de aanvragen en telt twaalf leden uit verschillende Europese landen.

Tessa van Maanen 

Tessa van MaanenTessa van Maanen is met ingang van 1 maart 2022 benoemd tot bestuurder bij Spijkenisse Medisch Centrum. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Wieke Hoge 

Wieke HogeWieke Hoge was met ingang van 1 november 2021 benoemd tot secretaris-directeur bij het College van Toezicht Auteursrechten (CvTA). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Wilma Mansveld 

Wilma MansveldWilma Mansveld wordt met ingang van 1 januari 2022 voorzitter van de raad van toezicht van New Energy Coalition in Groningen. Wilma is directeur van de Veiligheidsregio Groningen. Eerder was zij onder meer staatssecretaris voor Infrastructuur en Milieu in het kabinet Rutte II, gedeputeerde voor de provincie Groningen en secretaris voor de Sociaal Economische Raad Nederland. De benoeming is tot stand gekomen door bemiddeling van BeljonWesterterp, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Alexandra van Leeuwen 

Alexandra van LeeuwenAlexandra van Leeuwen is benoemd tot lid raad van toezicht bij SKO Oegstgeest. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Yolanda Verdonk 

Yolanda VerdonkABP maakt bekend dat vanaf 1 januari 2022 Yolanda Verdonk het nieuwe bestuur van ABP zal versterken. Yolanda Verdonk studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht en werkt sinds 1987 bij de Nederlandse Spoorwegen. Vanaf 2016 is zij daar actief als directeur human resources en organisatieontwikkeling (chro). De bemiddeling kwam tot stand via Chasse Executive Search, winnaar van de Executive Search Award 2021 op het gebied van diversiteit.

Annemiek Stoopendaal   

Annemiek StoopendaalVanaf 1 januari 2022 treedt Annemiek Stoopendaal toe tot de raad van toezicht van Amsta. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.