Benoemingen

Update benoemingen november 2021

Door talent zichtbaar te maken bevordert SER Topvrouwen de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Terug naar topvrouwen

Linda Weijters  

Linda WeijtersLinda Weijters is met ingang van 1 november 2021 benoemd tot CFO van Mediq Benelux.

Annerie Vreugdenhil 

Annerie VreugdenhilABN Amro heeft op 18 november 2021 bekendgemaakt voornemens te zijn Annerie Vreugdenhil te benoemen als cco personal & business banking en lid van de executive board.

Denise Larnder 

Denise Larnder Op 27 oktober 2021 heeft Deloitte bekendgemaakt dat Denise Larnder is toegetreden tot de raad van commissarissen. Per 18 oktober 2021 vervult zij haar nieuwe rol. 

Fennemiek Gommer 

Fennemiek GommerFennemiek Gommer is per 1 september gestart als nieuwe voorzitter rvc Walraven. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Emmy van der Maarel  

Emmy van der Maarel Emmy van der Maarel is benoemd als lid raad van commissarissen bij BrabantWonen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Berenschot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marjolein Verstappen   

Marjolein Verstappen Marjolein Verstappen is op 1 oktober benoemd als voorzitter raad van toezicht van Reade. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Josephine de Zwaan 

Josephine de ZwaanJosephine de Zwaan is met ingang van 8 oktober 2021 benoemd als voorzitter rvc bij ROM InWest. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marjolein de Jong 

Marjolein de JongMarjolein de Jong is benoemd als lid raad van commissarissen bij de Arts en Zorg Groep, de grootste eerstelijns zorgorganisatie van Nederland. Marjolein zal toezicht houden op de medische- zorginhoudelijke activiteiten. Zij is voorzitter RvB van ziekenhuis de Gelderse Vallei. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Annelies Daalder 

Annelies Daalder Annelies Daalder wordt voorgedragen als nieuwe directeur van de Rekenkamer Metropool Amsterdam. Zij start per 1 maart 2022 in haar nieuwe functie. Zij is hiermee de eerste vrouwelijke directeur in de geschiedenis van deze functie. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Nanda Hellingman 

Nanda Hellingman Nanda Hellingman is per 1 januari 2022 benoemd tot gemeentesecretaris van Enkhuizen en directielid van de SED-organisatie. Zij heeft diverse leidinggevende functies bekleed en is eerder loco-secretaris geweest. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Castanho Selectie & Advies. Castanho ondersteunt de diversiteitsdoelstelling binnen het publieke domein.

Doreen Boeijen 

Doreen Boeijen Overheidsadviesbureau KokxDeVoogd heeft ervaren bestuurder Doreen Boeijen aan boord gehaald als algemeen directeur om de verdere groei van het ambitieuze bedrijf te leiden. Ze is in oktober 2021 gestart.

Irmgard Arink   

Irmgard Arink Irmgard Arink is per 15 oktober 2021 benoemd als Director Operations bij FMO.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jacobine Geel 

Jacobine Geel Woningcorporatie Stadgenoot maakt bekend dat Jacobine Geel is benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen. Zij start per 1 december 2021 in haar nieuwe functie als toezichthouder.

Janet Nieboer  

Janet Nieboer Janet Nieboer is met ingang van 1 januari 2022 benoemd als directeur bestuurder bij ROM InWest. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Sandra Rodgers 

Sandra Rodgers Sandra Rodgers is met ingang van 1 september 2021 benoemd tot directeur onderwijs en kwaliteit bij Salto (Scholen voor Algemeen Toegankelijk Onderwijs). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Desirée van Boxtel   

Desiree van Boxtel Desirée van Boxtel is met ingang van 8 oktober 2021 benoemd als lid rvc bij ROM InWest. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Annelies Versteegden 

Annelies Versteegden Annelies Versteegden is benoemd als (gedeeld) voorzitter raad van toezicht bij Amstelring.

Cathelijne Beekmans-Gommers 

Cathelijne BeekmansCathelijne Beekmans-Gommers is met ingang van 1 februari 2022 benoemd tot rector Maaslandcollege bij Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ellen van Doorne 

Ellen van DoorneEllen van Doorne wordt met ingang van 1 december 2021 directeur democratie en bestuur bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Jolanda van Loon 

Jolanda van LoonJolanda van Loon is met ingang van 1 november benoemd tot directeur-bestuurder bij Triada. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marieke de Goede 

Marieke de GoedeMarieke de Goede is per 1 maart 2022 benoemd tot decaan van de faculteit der geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Soraya Loerts 

Soraya LoertsSoraya Loerts is benoemd als chief DE&I binnen Liberty Global.

Lousewies van der Laan  

Lousewies van der Laan Lousewies van der Laan is in de Bondsraad van de Consumentenbond gekozen tot voorzitter van de Raad van Toezicht. Hiermee is ze tevens voorzitter van de Consumentenbond. Van der Laan volgt Pieter Broertjes op.

Hajir Hajji 

Hajir HajjiOp 2 november 2021 heeft Action bekendgemaakt dat commercieel directeur Hajir Hajji is benoemd tot nieuwe ceo.

Ama Koranteng-Kumi

Ama Koranteng-KumiAma Koranteng-Kumi is met ingang van 1 november benoemd als lid raad van toezicht bij het Fonds voor Cultuurparticipatie. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Board Refreshment, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Andrea Kraus 

Andrea KrausAndrea Kraus wordt per 1 januari 2022 Chief Revenu Officer en lid van de Raad van Bestuur van de Eurofiber Group. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Annemieke Rijke 

Annemieke RijkeAnnemieke Rijke is met ingang van 1 november 2022- aangetreden als directeur van Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG).

Carla Muters

Carla MutersCarla Muters, nu lid van de raad van bestuur van NHG, wordt per 1 december voorzitter van de raad van bestuur van NHG. Carla begon in 2017 bij NHG en heeft veel bijgedragen aan de doorontwikkeling van de strategie en de organisatie, de digitalisering van dienstverlening en de samenwerking en vernieuwing in de hypotheekketen.

Danielle Melis   

Danielle MelisDanielle Melis is met ingang van 28 september 2021 benoemd als Lid van de Raad van Commissarissen van Triodos Bank N.V.

Deborah Cheng  

Deborah ChengDeborah Cheng is benoemd tot member of the supervisory board bij Cordaid. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Elisabeth Bourqui    

Elisabeth BourquiPer 16 november 2021 is Elisabeth Bourqui met goedkeuring van De Nederlandsche Bank benoemd als nieuwe commissaris van Athora Netherlands.

Esther van Lunteren-Nijhuis 

Esther van Lunteren-NijhuisEsther van Lunteren-Nijhuis is met ingang van 1 november 2021 benoemd tot CHRO bij QBuzz.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Hanneke Möhring    

Hanneke MohringHanneke Möhring is met ingang van 5 oktober 2021 benoemd tot lid raad van toezicht bij SWKGroep.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Hilary Mercer    

Hilary MercerOp 11 november 2021 heeft SBM Offshore bekendgemaakt om Hilary Mercer voor te dragen als nieuw lid van de raad van commissarissen.

Justina Alders-Sheya   

Justine AldersJustina Alders-Sheya is benoemd tot member of the supervisory board bij Cordaid. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Petrouschka Werther  

Petrouschka WetherPetrouschka Werther wordt per 1 februari 2022 directeur duurzame mobiliteit bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Vera Carasso     

Vera CarassoVera Carasso is met ingang van 1 januari 2022 benoemd als directeur van de museumvereniging en stichting Museumkaart. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Vera de Witte     

Vera de WitteVera de Witte is met ingang van 5 oktober 2021 benoemd tot lid raad van toezicht bij SWKGroep.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Julianne Meijers 

Julianne MeijersJulianne Meijers is met ingang van 1 november 2021 benoemd als voorzitter raad van bestuur bij Bartiméus. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marlous Booijink 

Marloes BooijinkMarlous Booijink is per 1 september 2021 benoemd als cfo bij Pandriks Group. . De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Petra Mulder 

Petra MulderPetra Mulder is per 1 oktober 2021 benoemd als cfo bij Staff Capital Groep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.