Benoemingen

Update benoemingen oktober 2021

Door talent zichtbaar te maken bevordert SER Topvrouwen de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Terug naar topvrouwen

Choy van der Hooft-Cheong   

Choy van der HooftABN Amro draagt Choy van der Hooft-Cheong voor als nieuwe lid van de executive board, in de functie van chief commercial officer.

Marion Koopman 

Marion KoopmanMarion Koopman is per 5 oktober benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van VGZ. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Flory Bruggeman 

Flory Bruggeman Flory Bruggeman is benoemd tot lid Raad van Toezicht, portefeuille kwaliteit en zorg, bij Stichting Trajectum. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jacqui Brassey 

Jacqui Brassey Jacqui Brassey is met ingang van 1 oktober 2021 benoemd als Chief Scientist / Director of Research Science People & Organization Practice bij McKinsey & Company.

Karin van Baardwijk 

Karin van Baardwijk Karin van Baardwijk is met ingang van 1 januari 2020 benoemd als ceo van Robeco.

Nathaly Boelhouwer

Nathaly Boelhouwer Nathaly Boelhouwer is benoemd als lid rvc bij Siers Groep Oldenzaal B.V.

Ellen de Brabander 

Ellen de Brabander Ellen de Brabander is benoemd tot Elanco's nieuwe executive vice president Innovation and Regulatory Affairs.

Hilde Niezen 

Hilde Niezen Hilde Niezen is met ingang van 1 januari 2022 benoemd tot directeur bij Stichting RIONED. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Lidewij de Haas 

Lidewij de HaasLidewij de Haas staat is met ingang van 1 oktober 2021 benoemd als country director van Arcadis Nederland.

Marjan Trompetter 

Marjan Trompetter Op 27 september 2021 heeft Rabobank bekendgemaakt dat Marjan Trompetter de nieuwe voorzitter wordt van de raad van commissarissen.

Natalia Wallenberg 

Natalia WallenbergAhold Delhaize heeft op 1 oktober 2021 bekendgemaakt dat Natalia Wallenberg wordt benoemd als nieuwe global chief human resources officer. Zij wordt lid van het executive committee.

Sasja Leenders 

Sacha LeendersSasja Leenders is op 5 oktober 2021 begonnen als commercieel directeur bij Beauty 2 People, importeur en groothandel van huid verbeterende producten en leverancier specialistische apparatuur voor huidverbetering. De benoeming kwam tot stand via & Female Capital, een executive search bureau dat exclusief vrouwen plaats op senior management en directie functies.

Ellen Otte 

Ellen OtteEllen Otte is met ingang van 5 juli 2021 benoemd als lid raad van toezicht bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Manuelle Moens 

Manuelle MoensManuelle Moens is met ingang van 3 september 2021 benoemd als bestuurder a.i. bij Nieuw Unicum. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Margot Scheltema 

Margot ScheltemaMargot Scheltema is met ingang van 1 september 2021 benoemd als lid raad van toezicht bij Stichting Open Nederland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marjanne Sint 

Marjanne SintMarjanne Sint is met ingang van 1 september 2021 benoemd als voorzitter raad van toezicht bij Stichting Open Nederland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marjet van Zuijlen 

Marjet van ZuijlenMarjet van Zuijlen is benoemd tot voorzitter raad van commissarissen bij woningcorporatie Portaal. Tevens is zij benoemd als voorzitter raad van toezicht bij De Haagse Hogeschool.

Miriam van der Smissen 

Miriam van der SmissenMiriam van der Smissen is met ingang van 1 januari 2022 benoemd tot bestuurder van stichting O2A5. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Annemarie van den Berg 

Annemarie van den BergAnnemarie van den Berg is per 1 januari 2022 benoemd als lid van de Geschillencommissie van Kifid. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Gerda Blom 

Gerda BlomGerda Blom is per 1 januari 2022 de nieuwe gemeentesecretaris / algemeen directeur van gemeente Zaandam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jetske van Oosten 

Jetske van OostenJetske van Oosten is per 1 oktober benoemd tot lid raad van toezicht bij Aveleijn. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marion Koopman 

Marion KoopmanOp 5 oktober 2021 heeft VGZ bekendgemaakt om Marion Koopman te benoemen tot lid rvc.

Norma van Burgsteden 

Norma van BurgstedenNorma van Burgsteden is per 1 januari 2022 benoemd als lid raad van bestuur bij Triade Vitree. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Simone Meijer 

Simone MeijerSimone Meijer, Zendermanager Radio 4 bij NPO, is benoemd tot lid raad van toezicht van Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Anneke Bodewitz

Anneke Bodewitz Anneke Bodewitz is met ingang van 1 oktober benoemd tot directeur opleidingen bij Hogeschool KPZ. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Talent Performance, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Hui-ling Tigchelaar  

Hui Ling TigchelaarHui-ling Tigchelaar start op 15 november 2021 als directeur Organisatie, Bedrijfsvoering en Personeel (OBP) bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Jacqueline Hissink 

Jacqueline Hissink Jacqueline Hissink is benoemd tot lid Raad van Toezicht met profiel HR bij SPO WIJ de Venen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Astrid Hartwijk 

Astrid Hartwijk Astrid Hartwijk is benoemd tot COO van Corre Energy. De benoeming is tot stand gekomen door bemiddeling van Procorre Executive Search.

Marleen Damen 

Marleen DamenMarleen Damen is per 1 januari 2022 benoemd tot directeur maatschappelijke ontwikkeling van de Gemeente ’s-Hertogenbosch. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Olga Warffemius 

Olga WarffemiusOlga Warffemius is benoemd tot lid van de raad van toezicht van Proteion te Horn. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Rieken & Oomen, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Suzanne Jungjohann 

Suzanne JungjohannSuzanne Jungjohann is per oktober gestart als Chief Human Resources Officer bij Royal Cosun. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Tjarda Klimp

Tjarda KlimpTjarda Klimp start per 1 november als Chief Financial Officer bij Vion Food Group. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Zoë Yujnovich  

Zoe YujnovichShell heeft op 15 oktober 2021 Zoë Yujnovich benoemd tot upstream director en lid van het executive committee.

Inge de Wit

Inge de WitInge de Wit, voormalig bestuurder van SJG Weert, is benoemd tot bestuurder bij Streekziekenhuis Koningin Beatrix.De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Kim Hurkens

Kim HurkensKim Hurkens, medisch manager van de rve Mobiliteit & Bewegen in het Zuyderland MC, is benoemd tot lid raad van toezicht bij Deventer Ziekenhuis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Klaus Schmitt en Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Loes Meeuwisse

Loes MeeuwisseLoes Meeuwisse, burgemeester in Noord-Beveland, is benoemd tot lid raad van toezicht bij WVO Zorg. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marianne Straks

Marianne StraksMarianne Straks, voormalig directeur-bestuurder van WoonInvest, is benoemd tot voorzitter raad van bestuur bij Zorgpartners Midden-Holland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Monique Derks   

Monique DerksMonique Derks, manager zorg & bedrijfsvoering bij het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis (ETZ), is met ingang van 15 oktober benoemd tot lid raad van toezicht bij Allévo zorg- en dienstverlening.De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leeuwendaal, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Houkje Rijpstra 

Houkje RijpstraHoukje Rijpstra treedt met ingang van 1 december 2021 in dienst bij Omrop Fryslân als directeur-bestuurder. Houkje is haar carrière begonnen als journalist bij o.a. Omrop Fryslân. Daarna is zij voor een periode van bijna 12 jaar wethouder geweest in de Gemeente Tytsjerksteradiel. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Beljon Westerterp, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Meryem El Bouyahyaoui 

Meryem El BouyahyaouiMeryem El Bouyahyaoui start 1 december 2021 als directeur Informatiemanagement/CIO bij CIBG, een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Monique Musch 

Monique MuschMonique Musch is met ingang van 1 oktober 2021 benoemd tot senior director R&D operations bij Thermofisher Scientific.