Benoemingen

Update benoemingen september 2021

Door talent zichtbaar te maken bevordert SER Topvrouwen de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Terug naar topvrouwen

Ineke Botter    

Ineke BotterIneke Botter is benoemd als lid van de raad van bestuur (NED) van Beyond Energy Investments Ltd, dat aandeelhouder is van www.bboxx.com, een van de grootste Home Solar Systems bedrijven in Afrika.

Daphne de Kluis 

Daphne de KluisDaphne de Kluis wordt per 12 oktober 2021 benoemd tot lid van de raad van Bbstuur van Achmea. Daphne de Kluis komt van ABN Amro, waar zij ceo commercial banking en lid van het xxecutive committee was.

Dyonne Rietveld 

Dyonne RietveldDyonne Rietveld is benoemd tot managing director Benelux bij Uniper.

Kirsten Bradley 

Kirsten BradleyKirsten Bradley, managing director Wilo Netherlands, is benoemd tot lid van de raad van commissarissen bij de Vermeulen groep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van C&Q Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Kristel Lanjouw  

Kristel LanjouwKristel Lanjouw begint op 1 september als director retail & technology bij IG&H, een toonaangevend consulting- en technologiebedrijf gespecialiseerd in de retail, financiële-en gezondheidszorgsector. De benoemingen kwam tot stand via Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Dorine Bosman 

Dorine BosmanDorine Bosman is met ingang van 1 oktober benoemd tot cio bij Port of Amsterdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ymke Fokma 

Ymke Fokma Ymke Fokma is per 1 november 2021 door de raad van toezicht benoemd als lid raad van bestuur / directeur organisatie en bedrijfsvoering van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. De benoeming kwam to stand door bemiddeling van Odgers Berndtson, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marianne van Duin 

Marianne van DuinMarianne van Duin is met ingang van september 2021 benoemd tot vice president sales voor de Growth and Emerging Markets EMEA bij Equinix.

Marieke Bax 

Marieke BaxMarieke Bax is met ingang van juni 2021 benoemd is als ‘chair of the board’ van Climate Transition Capital .

Marieke van Dok 

Marieke van Dok Marieke van Dok start op 1 september 2021 als programmadirecteur medische isotopen bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Mariette Haloua 

Mariette HalouaMariette Haloua is per 1 september gestart als head corporate legal affairs bij ING. Hiervoor was Mariette werkzaam als General Counsel en Company Secretary bij Dynamic Credit. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom

Mariken Govaert  

Mariken GovaertMariken Govaert is met ingang van 1 augustus 2021 benoemd tot lid raad van commissarissen bij Stichting Dunavie. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft een positieve zienswijze op de benoeming van Mariken Govaert gegeven. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marjo Vissers-Kuijpers 

Marjo VissersMarjo Vissers-Kuijpers benoemd als chief health officer (cho) en lid van de executive committee bij Coöperatie VGZ UA. Als cho is zij verantwoordelijk voor de portefeuille Zorg en zorginkoop (Zvw en Wlz) en voor de dagelijkse aansturing van zorg en zorginkoop, relatiemanagement met aanbieders op het vlak van zorg en gezondheid.

Marloes Krijnen 

Marloes KrijnenMarloes Krijnen is met ingang van 1 september benoemd tot lid raad van toezicht bij Dutch Culture. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Pauline van der Meer Mohr  

Pauline van der Meer-MohrPauline van der Meer Mohr is benoemd tot supervisory board member bij ASM International. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Claire Lurvink

Claire Lurvink Claire Lurvink is benoemd tot chief financial officer bij ISS Facility Services Nederland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Souad el Hamdaoui  

Soud El-HamdaoiSouad el Hamdaoui is per 1 juli benoemd tot lid raad van commissarissen bij Hadoks. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Margret Vincent  

Margret VincentMargret Vincent start met ingang van 8 november 2021 als concerndirecteur bij de gemeente Ede. Zij zal samen met de twee andere concerndirecteuren en de gemeentesecretaris de directie vormen. Haar portefeuilles betreffen bedrijfsvoering en dienstverlening. Margret Vincent is vanaf 2014 werkzaam als directeur bij de gemeente Overbetuwe en is eerder in directie- en managementfuncties actief geweest in het onderwijs en bij de Kamer van Koophandel. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Castanho Selectie & Advies dat zich committeert aan de diversiteitsdoelstelling binnen het publieke domein.

Greetje de Grooth 

Greetje de GroothGreetje de Grooth is met ingang van 1 oktober 2021 benoemd als lid raad van bestuur van HWW Zorg. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jannie Minnema 

Jannie MinnemaJannie Minnema is per 1 augustus 2021begonnen bij de software scale up in Farmdata, geheten FarmTrace als managing director of EU Operations. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Miriam Haagh 

Miriam HaaghMiriam Haagh is met ingang van 1 oktober 2021 benoemd als voorzitter raad van bestuur van BrabantZorg. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marjoke Haitjema   

Marjoke Haitjema Marjoke Haitjema is met ingang van 1 september 2021 benoemd als lid raad van toezicht bij Het Noordik in Almelo. 

Barbara de Koning Gans    

Barbara de Koning-GansBarbara de Koning Gans is benoemd tot executive director customer operations bij VodafoneZiggo. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Soraya Loerts 

Soraya LoertsSoraya Loerts is met ingang van 1 september 2021 benoemd tot chief diversity, equity & inclusion Officer binnen Liberty Global.

Jeanine Helthuis    

Jeanine - HelthuisJeanine Helthuis is per 20 september 2021 benoemd tot lid van de rvc van de Volksbank N.V., zij is voorgedragen voor benoeming met het versterkte recht van aanbeveling van de ondernemingsraad. De benoeming is goedgekeurd door de toezichthouders. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Leni Boeren

Leni BoerenOp 25 augustus 2021 heeft NIBC aangekondigd om Leni Boeren voor te stellen als nieuw lid van de raad van commissarissen. Haar voordracht zal worden besproken tijdens de eerstvolgende buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders. De Nederlandsche Bank heeft de benoeming goedgekeurd.

Marjolein Slappendel   

Marjolein SlappendelMarjolein Slappendel is met ingang van 1 augustus 2021 benoemd als cfo bij Temper.

Paula Boswinkel

Paula Boswinkel Paula Boswinkel is met ingang van september 2021 directeur financiën & control bij het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO).

Pauline Rengers   

Pauline RengersPauline Rengers is met ingang van 1 september 2021 benoemd tot lid rvc van NV NOM - de investerings- en ontwikkelingsmaatschappij van Noord-Nederland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Diemen & van Gestel, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Petra van Hoeken     

Petra van HoekenPetra van Hoeken is per 20 september 2021 benoemd tot lid van de rvc van de Volksbank N.V. De benoeming is goedgekeurd door de toezichthouders. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Margaret Versteden 

Margret Versteden van DuijnMargaret Versteden – van Duijn is per 1 november 2021 voorgedragen als nieuwe ceo van Bol.com. Haar benoeming is onder voorbehoud van advies van de ondernemingsraad van bol.com.

Corina Poldervaart   

Corina PoldervaartCorina Poldervaart is benoemd tot adjunct-directeur bij gemeente Schiedam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Rieken & Oomen, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marieke van Bommel  

Marieke van BommelMarieke van Bommel is per 1 januari 2022 benoemd tot algemeen directeur van het Nationaal Museum van Wereldculturen (NMVW) en het Wereldmuseum. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marja Appelman     

Marja AppelmanMet ingang van 22 september 2021 is Marja Appelman toegetreden tot de raad van toezicht van het Waarborgfonds voor de Zorgsector (WFZ). Marja Appelman is directeur Woningmarkt bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Eerder vervulde zij onder meer posities bij het CPB en de Nederlandse Zorgautoriteit. De bemiddeling kwam tot stand via Chasse Executive Search, winnaar van de Executive Search Award Talent naar de Top van 2021.

Simone Meijer     

Simone MeijerSimone Meijer, Zendermanager Radio 4 bij NPO is benoemd tot lid raad van toezicht van Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.