Benoemingen

Update benoemingen juli 2021

Door talent zichtbaar te maken bevordert SER Topvrouwen de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Terug naar topvrouwen

Nicole van Det

Nicole van Det Nicole van Det is benoemd als country managing director en member of the global leadership commitee bij Accenture.

Miriam Hoekstra – van der Deen

Miriam Hoekstra – van der Deen Miriam Hoekstra – van der Deen is per 1 november 2021 de nieuwe bestuursvoorzitter van Woonstad Rotterdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Wilma de Jong

Wilma de Jong Wilma de Jong is met ingang van 1 september 2021 benoemd als lid van de raad van toezicht bij de St. Anna Zorgroep te Geldrop. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Eldrid Bringmann

Eldrid Bringmann Eldrid Bringmann is met ingang van 1 oktober 2021 benoemd tot directeur faculteit Gezondheidszorg bij Hogeschool Leiden. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Afelonne Doek

Afelonne Doek Afelonne Doek wordt per 4 oktober 2021 algemeen rijksarchivaris tevens directeur van het Nationaal Archief. De Rijksarchivaris en algemeen directeur adviseert de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het archiefbeleid en bevordert de eenheid van waardering en selectie van archieven gevormd door de Rijksoverheid.

Jojanneke Goedings

Jojanneke Goedings Coöperatie VGZ heeft op 21 juli 2021 bekendgemaakt Jojanneke Goedings te hebben benoemd tot chief people and sustainibility officer. Vanaf 15 augustus zal zij officieel in haar nieuwe functie treden.

Milla van Kempen

Milla van Kempen Milla van Kempen is met ingang van 1 september 2021 benoemd als directeur bedrijfsvoering & advies bij AWVN. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Justina Alders-Sheya

Justina Alders-Sheya Justina Alders-Sheya is per 15 juni 2021 benoemd ben tot lid raad van toezicht van Cordaid, zij is lid geworden van de audit commissie.

Tanja Dik

Tanja Dik Tanja Dik is benoemd tot commissaris bij Broekhuis Holding. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ingrid Tigchelaar

Ingrid Tigchelaar Ingrid Tigchelaar is met ingang van 16 augustus benoemd tot CFO bij Albron. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Fleur Imming

Fleur Imming Fleur Imming is per 1 juli 2021 benoemd als lid raad van toezicht voor Trinamiek. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Lonneke op het Broek

Lonneke op het Broek Lonneke op het Broek is per 1 juli 2021 benoemd als lid raad van toezicht voor Trinamiek. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Cis Marring

Cis Marring Cis Marring is met ingang van 1 juni 2021 benoemd als lid rvc van Westpoort Warmte. Westpoort Warmte is een warmtebedrijf waarvan de gemeente Amsterdam en Vattenfall elk voor 50% aandeelhouder zijn. De benoemingen kwam tot stand via Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Anja Vijselaar

Anja Vijselaar Anja Vijselaar is met ingang van 1 juni 2021 benoemd als lid rvc van Westpoort Warmte. Westpoort Warmte is een warmtebedrijf waarvan de gemeente Amsterdam en Vattenfall elk voor 50% aandeelhouder zijn. De benoemingen kwam tot stand via Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Hannelore Jager

Hannelore Jager Hannelore Jager is benoemd tot Managing Director bij JVH. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Chantal Groot-Kormelink

Chantal Groot-Kormelink Chantal Groot-Kormelink is met ingang van 9 juli 2021 benoemd als lid raad van toezicht van Ijsselgraaf-Spelenderwijs, een primair onderwijsorganisatie.

Mirjam Woutersen

Mirjam Woutersen Mirjam Woutersen is met ingang van 15 september 2021 benoemd tot directeur dienst Onderwijs & Onderzoek bij Fontys Hogescholen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Gisela de Leeuw

Gisela de Leeuw Gisela de Leeuw is m.i.v. 1 september 2021 benoemd als concerndirecteur bij de gemeente Land van Cuijk i.o. Zij is nu werkzaam als manager binnen de Provincie Noord-Brabant. Samen met drie collega’s vormt zij de concerndirectie van de nieuw te vormen gemeente die in januari 2022 gaat starten na een herindeling van vijf gemeenten in Brabant. In deze nieuwe gemeente wonen ruim 90.000 mensen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Castanho Selectie & Advies dat zich committeert aan de diversiteitsdoelstelling binnen het publieke domein.

Jacqueline van Zutphen

Jacqueline van Zutphen Jacqueline van Zutphen is m.i.v. 1 september 2021benoemd als concerndirecteur bij de gemeente Land van Cuijk i.o. Zij is nu werkzaam als manager Sociaal Domein binnen de werkorganisatie CGM. Samen met drie collega’s vormt zij de concerndirectie van de nieuw te vormen gemeente die in januari 2022 gaat starten na een herindeling van vijf gemeenten in Brabant. In deze nieuwe gemeente wonen ruim 90.000 mensen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Castanho Selectie & Advies dat zich committeert aan de diversiteitsdoelstelling binnen het publieke domein.

Mirjam van Velthuizen–Lormans

Mirjam van Velthuizen–Lormans Mirjam van Velthuizen–Lormans is door de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat benoemd als cfo van ProRail. Zij start op 1 november 2021 in haar nieuwe functie.

Caroline Puechoultres

Caroline PuechoultresCaroline Puechoultres is met ingang van 15 juli benoemd tot chief customer officer en lid van de raad van bestuur bij Unibail-Rodamco-Westfield (URW).

Hilde Garssen

Hilde Garssen Hilde Garssen, Chief People Officer bij KPN, is per juni 2021 benoemd als lid raad van toezicht bij KWF Kankerbestrijding. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Zakia Guernina

Zakia GuerninaZakia Guernina wordt de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van BNNVARA. De ledenraad van BNNVARA heeft unaniem ingestemd met haar voordracht. Per 1 januari 2022 volgt Guernina Wanda van Kerkvoorden op, die de rol de afgelopen acht jaar vervulde. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Allegra van Hövell-Patrizi

Allegra van Hövell-PatriziAllegra van Hövell-Patrizi is met ingang van 5 juni 2021 benoemd als ceo van Aegon Nederland en lid management board van Aegon NV. Dat maakte de organisatie op 15 juni 2021 bekend.

Angelique de Vogel

Angelique de VogelAngelique de Vogel is met ingang van 1 juni 2021 benoemd tot vice president salesbij KPN Security. In deze rol is zij verantwoordelijk voor het professionaliseren van de commerciële organisatie van KPN Security met een sterke focus op omzetgroei.

Wilma de Jong

Wilma de Jong Wilma de Jong is benoemd tot lid van de raad van toezicht bij Attent Zorg en Behandeling. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Katja Otten

Katja OttenKatja Otten is met ingang van juni 2021 benoemd bent tot commissaris bij Batenburg Techniek N.V.

Maria Henneman

Maria HennemanMaria Henneman is met ingang van 1 juni 2021 benoemd tot voorzitter van het bestuur van het Rathenau Instituut. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marije Eillebrecht

Marije EillebrechtMarije Eillebrecht is per 1 juli 2021 benoemd als directeur-bestuurder bij Malkander. De benoeming betekent voor Marije een terugkeer naar het sociaal domein. Hier kan ze haar passie om van betekenis te zijn en er met elkaar voor te zorgen dat iedereen kansen krijgt om volwaardig mee te kunnen doen in onze samenleving, volledig tot haar recht laten komen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van BeljonWesterterp, een executive-searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Miriam Nienhuis

Miriam NienhuisMiriam Nienhuis is per 1 september 2021 benoemd tot Provinciesecretaris / Algemeen Directeur van de Provincie Gelderland. Op dit moment is Miriam Directeur Maatschappelijke Ontwikkeling van de Gemeente ’s-Hertogenbosch. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Christel Deckers

Christel DeckersChristel Deckers is tijdens de algemene ledenvergadering van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is door de leden gekozen als nieuw bestuurslid. Zij is de eerste niet-accountant die bestuurslid wordt van de NBA en haar rechtsvoorgangers.

Paulien Pistor

Paulien PistorPaulien Pistor is per 1 juli benoemd als algemeen directeur bij de nv PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Tjitske van Hellemond-Wiersma

Tjitske van Hellemond-WiersmaTjitske van Hellemond-Wiersma, Director of Customer Care EMEAIR bij JLG Industries, is met ingang van juni 2021 benoemd tot lid van de raad van commissarissen bij Berdal Groep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van C&Q Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Lisette van Herk

Lisette van HerkLisette van Herk is met ingang van 1 september 2021 benoemd tot directeur van Sectorinstituut Transport en Logistiek. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Gasseling Search.

Miranda Dekkers

Miranda DekkersMiranda Dekkers is benoemd tot lid raad van toezicht bij Care4Kidz. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Rieken & Oomen, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Fatem te Grotenhuis

Fatem te GrotenhuisFatem te Grotenhuis is benoemd tot lid raad van toezicht bij Care4Kidz. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Rieken & Oomen, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Fransien van ter Beek

Fransien van ter BeekFransien van ter Beek is per 1 augustus 2021 benoemd als voorzitter raad van bestuur bij NVVE. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Rieken & Oomen, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Yvonne van Mierlo

Yvonne van MierloYvonne van Mierlo is per 1 juli 2021 benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van WonenBreburg. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Rian Busstra

Rian BusstraRian Busstra is per 15 augustus benoemd als nieuw lid van de raad van bestuur bij de Dimence Groep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Frances Diepstraten

Frances DiepstratenFrances Diepstraten start op 1 september 2021 als directeur Analyse, Programmering en Strategie (APS), tevens plaatsvervangend inspecteur-generaal (IG), bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Jet de Ranitz

Jet de RanitzJet de Ranitz is benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van toezicht bij Kunstmuseum Den Haag.

Jeanine Lemstra

Jeanine LemstraJeanine Lemstra is met ingang van 1 juni 2021 gestart als operationeel directeur bij FAR: de Foundation for Auditing Research.

Wilma Veldman

Wilma VeldmanWilma Veldman is per 1 juni 2021 benoemd als Chief Product Officer bij HEMA. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marcia van Dooren

Marcia van DoorenMarcia van Dooren wordt per 1 augustus 2021 benoemd tot directeur Shared Service Organisatie Centrum voor Facilitaire Dienstverlening bij de Belastingdienst.

Claudia Reiner

Claudia Reiner Claudia Reiner is benoemd als lid van zowel het algemeen bestuur als het dagelijks bestuur van SBB. Tegelijk droeg het algemeen bestuur Reiner voor bij de minister van OCW als roulerend voorzitter van SBB.

Noelle Ahlberg Kleiterp

Noelle Ahlberg KleiterpNoelle Ahlberg Kleiterp is met ingang van 29 juni 2021 officieel benoemd als lid raad van bestuur bij HealthNet TPO. Noelle wordt voorzitter van de remuneration committee en ook voorzitter van de ethics committee.

Marlies Schijven

Marlies SchijvenMarlies Schijven is benoemd als lid raad van toezicht van het Meander MC.

Rebecca Eggels

Rebecca EggelsRebecca Eggels is per 1 juli 2021 ben benoemd tot lid van de raad van toezicht van Cicero Zorggroep. Haar aandachtsgebieden zijn financiën en ICT. Cicero is een toonaangevende en vernieuwende zorgverlener voor ouderen in Zuid-Limburg met 14 locaties.

Meryem Kilic-Karaaslan

Meryem Kilic-KaraaslanMeryem Kilic-Karaaslan is benoemd als lid van de Nederlandse Sportraad. Zij is voorgedragen door minister van Ark en officieel benoemd bij Koninklijk Besluit. Meryen brengt expertise mee over de rol van overheden en sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Zij is partner bij TwynstraGudde Interim Management. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Colourful People, een executive search bureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Anne-Mei The

Anne-Mei TheAnne-Mei The is per 1 juni 2021 benoemd als lid raad van toezicht voor het UMC Utrecht. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marijke Pe

Marijke PeMarijke Pe is per 1 augustus 2021 benoemd tot Secretaris van de Universiteit van de Radboud Universiteit Nijmegen. Het betreft een nieuwe functie op directieniveau waarbij de Secretaris leiding geeft aan het Bestuursbureau en verantwoordelijk is voor de beleidscyclus van het College van Bestuur alsmede optreedt als Secretaris van de Raad van Toezicht. Op dit moment is Marijke Projectleider Raadsenquête Afval Energie Bedrijf (AEB) voor het College van B&W van Amsterdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jessica Niewierra

Jessica NiewierraJessica Niewierra is met ingang van 1 mei 2021 benoemd tot lid raad van commissarissen bij ANVA.De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Hanneke Cunnen-Litjens

Hanneke Cunnen-LitjensHanneke Cunnen-Litjens is met ingang van 1 juli 2021 benoemd tot lid raad van commissarissen bij Royal Brinkman.

Thea van Riel

Thea van RielThea van Riel is met ingang van 1 september 2021 benoemd tot regiodirecteur Onderwijs bij Koninklijke Auris Groep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Monique van Dijken Eeuwijk

Monique van Dijken EeuwijkMonique van Dijken Eeuwijk is april jl. benoemd als Non Executive Director in de Board van de beursgenoteerde onderneming ARGO Properties NV. ARGO is beursgenoteerd in Israël en actief in Europa met een focus op ‘Restoring and (re)building a better Living World’.

Lieve Declercq

Lieve DeclercqLieve Declercq is met ingang van 27 mei 2021 benoemd als lid van de rvc van Aalberts NV. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Anna Niegowska-Olink

Anna Niegowska-OlinkAnna Niegowska-Olink start per 1 augustus 2021 als client sales director EMEA – ESG Infrastructure bij Gresb BV. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Juultje van der Wijk

Juultje van der WijkJuultje van der Wijk is per 8 juni 2021 benoemd als lidrRaad van advies Finance Vastgoed CRF voor Brightlands Chemelot Campus. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jet Roos

Jet RoosJet Roos is per 1 juni 2021 gestart als Directielid /CFO bij Conclusion. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Elke Snijder

Elke Snijder Elke Snijder is benoemd als lid van de Nederlandse Sportraad. Zij is voorgedragen door minister van Ark en officieel benoemd bij Koninklijk Besluit. Elke heeft als ex-topsporter en bestuurder kennis van de sportwereld en brengt ervaring met zich mee op financieel-economisch gebied. Momenteel is zij werkzaam als Chief Financial Officer (CFO) bij Landal GreenParks. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Colourful People, een executive search bureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Anita de Hart

Anita de HartAnita de Hart is per 1 juni benoemd ben als lid raad van commissarissen bij Coram Group B.V. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Nationaal Register, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Lilian Damen

Lilian DamenLilian Damen is benoemd als lid Raad van Toezicht bij Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) in Tilburg. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Rieken & Oomen, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Yvette van Rijswick

Yvette van RijswickYvette van Rijswick, is met ingang van 27 mei 2021 benoemd tot Lid Raad van Toezicht bij INNOVO Onderwijs Op Maat. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van K+V, een executive searchbureau binnen de zorg, onderwijs en (semi)publieke organisaties dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Nathalie van Heijningen

Nathalie van HeijningenNathalie van Heijningen is met ingang van 1 juni 2021 benoemd tot managing director van Care Force Medical Recruitment. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Volta Consultants.

Marjet van Zuijlen

Marjet van ZuijlenMarjet van Zuijlen is per 1 augustus 2021 benoemd tot Voorzitter van de Raad van Toezicht van De Haagse Hogeschool. Zij bekleedt diverse bestuurlijke en toezichthoudende rollen in zowel het publieke als private domein en is voormalig lid van de Tweede Kamer en oud-partner van Deloitte. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Inge Zwijnenberg

Inge ZwijnenbergInge Zwijnenberg is per 15 oktober 2021 benoemd als nieuw lid van de raad van bestuur bij Carintreggeland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Carina Hilders

Carina Hilders Carina Hilders is met ingang van 1 juni 2021 benoemd als lid raad van toezicht van Sanquin. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van TheLeadershipAdvisory, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.