Benoemingen

Update benoemingen juni 2021

Door talent zichtbaar te maken bevordert SER Topvrouwen de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Terug naar topvrouwen

Carolina Wielinga

Carolina Wielinga

Carolina Wielinga is met ingang van juni 2021 benoemd tot chairman of supervisory board van NX Filtration.

Sylvia van Es

Sylvia van EsSylvia van Es is met ingang van 1 juli 2021 benoemd als president van Philips Nederland.

Fleur de Nijs

Fleur de NijsFleur de Nijs is per 1 mei 2021 benoemd als Lid Raad van Toezicht voor Zadkine. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Tanja Dik 

Tanja DikTanja Dik wordt door de raad van commissarissen van de Johan Cruijff ArenA voorgedragen als
nieuwe algemeen directeur. Dat maakte het stadion op 25 mei 2021 bekend.

Elke Oegema

Elke OegemaElke Oegema is met ingang van 1 september 2021 benoemd tot lid college van bestuur bij ROC Nijmegen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Eugenie de Schipper 

Eugenie de SchipperEugenie de Schipper is per 1 augustus 2021 benoemd tot directeur Beleid en Strategie bij DUO.

Linda Sas

Linda SasLinda Sas is per 1 mei 2021 benoemd als Bestuurder Intern Bedrijf bij de AFM

Madelein van Acker

Madeleine van AckerMadelein van Acker is per 1 juni 2021 benoemd als Director People & Performance bij LeasePlan Nederland. De aanstelling kwam tot stand door bemiddeling van Amrop Executive Search & Leadership Services, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom

Mavis Carrilho

Mavis CarrilhoMavis Carrilho is benoemd als directeur Bestuurs- en Managementondersteuning bij de gemeente Amsterdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van crmLINK, een executive search bureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Natasa van Workum 

Natasa WorkumNatasa van Workum is per 1 juli 2021 directeur Veiligheidsonderzoeken en Bedrijfsvoering bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD).

Sigrid Attema  

Sigrid AttemaSigrid Attema is benoemd als directeur-bestuurder bij de Stichting PVP. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Fint, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Simone Mensink  

Simone MentinkSimone Mensink is met ingang van 1 juni 2021 benoemd tot Director Financial Services bi IG&H.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van C&Q Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Wilma Gillis-Burleson 

Wilma GillisWilma Gillis-Burleson is per 1 maart 2021 benoemd als lid Raad van Toezicht van het Maasstad Ziekenhuis te Rotterdam.

Angelien Sanderman 

Angelien SandermanAngelien Sanderman wordt per 1 september 2021 de nieuwe voorzitter van het college van bestuur van Hogeschool Leiden. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Fabiènne Hendricks 

Fabienne HendricksFabiènne Hendricks is met ingang van 27 mei 2021 benoemd tot Lid Raad van Toezicht bij INNOVO Onderwijs Op Maat. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van K+V, een executive searchbureau binnen de zorg, onderwijs en (semi)publieke organisaties dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Michelle Lesh

Michelle LeshMichelle Lesh is benoemd tot Chief Commercial Officer bij Alfen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Nastasja Cornelissen-Kolorz

Natasja CornelissenNastasja Cornelissen-Kolorz is per 1 juni 2021 benoemd tot lid raad van bestuur bij VieCuri. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Yvette van Rijswijk

Yvette van RijswickYvette van Rijswick is met ingang van 27 mei 2021 benoemd tot Lid Raad van Toezicht bij INNOVO Onderwijs Op Maat. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van K+V, een executive searchbureau binnen de zorg, onderwijs en (semi)publieke organisaties dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Christel Pullens

Christel PullensChristel Pullens is per 21 april 2021 benoemd tot president (voorzitter) van WISTA The Netherlands. WISTA is een internationaal netwerk van vrouwen in managementfuncties in de maritieme en logistieke sector.

Coraline Panis

Coraline PanisCoraline Panis is met ingang van 15 augustus 2021 benoemd als nieuwe CFO van Sanquin Bloedvoorziening. Panis was de afgelopen zeven jaar CFO van Natuurmonumenten en daarvoor als Finance Director verbonden aan DIAGEO. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Trusted Connectors.

Anne Jo Visser

Anne-Jo VisserAnne Jo Visser is benoemd tot de eerste vrouwelijke directeur van de meer dan 100 jaar geleden opgerichte Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Eva Eenink

Eva WeeninkEva Eenink is per 1 maart 2021 gestart als director PWN&FO bij IQ-EQ. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Gemma Schneemann

Gemma SchneemannGemma Schneemann is per 1 mei 2021 benoemd als Lid Raad van Toezicht voor de Sint Maartenskliniek. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Karin Manuel

Karin ManuelKarin Manuel is per 1 mei 2021 benoemd als Lid Raad van Toezicht voor de ROC TOP. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Mickie Schoch 

Mickie SchochMickie Schoch wordt per 1 augustus 2021 directeur Algemene Fiscale Politiek bij het directoraat-generaal Fiscale Zaken bij het ministerie van Financiën.

Miranda de Vries

Miranda de VriesMiranda de Vries is per 19 mei 2021 benoemd als voorzitter Raad van Toezicht voor tanteLouise. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Stephanie ter Borg

Stephanie ter BorgStephanie ter Borg is per 1 mei 2021 gestart als directeur bij REWIN. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Trienke Stellema

Trienke StellemaTrienke Stellema is benoemd tot lid raad van toezicht bij Martini Ziekenhuis Groningen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Anneke Blok

Anneke BlokAnneke Blok is tijdens de AVA van 19 mei 2021 Anneke Blok benoemd als commissaris bij dat Uitgeverij Brill.

Dorien Olieman

Dorien OliemanDorien Olieman start op 1 juli 2021 als directeur Advisering en Ondersteuning bij de directie Advisering en Ondersteuning i.o. van het directoraat-generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Helma Born

Helma BornHelma Born treedt per 1 september2021 toe tot de directie van de regio Zuid-West van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. Helma Born is sinds 2004 werkzaam bij adviesbureau Procap waarvan zij sinds 2008 directeur en aandeelhouder is. Deze benoeming is tot stand gekomen door bemiddeling van Escalier, een executive search bureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Henrieke Oonincx 

Henrieke OonincxHenrieke Oonincx is met ingang van op 1 juni 2021 als commercieel directeur bij Securitas. Zij maakt in deze rol onderdeel uit van de directie van Securitas. De benoeming kwam tot stand via Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Titia Bredée

Titia BredeeTitia Bredée is per augustus 2021 benoemd tot directeur-bestuurder van Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Angelique van Hassel

Angelique van HasselAngelique van Hassel is met ingang van 1 juni 2021 benoemd tot commercieel directeur bij ERIKS Nederland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Odgers Berndtson, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Britt van den Berg

Britt van den bergBritt van den Berg is per 1 september 2021 benoemd tot chief information officer (CIO) bij de Sociale Verzekeringsbank. Hiermee wordt ze verantwoordelijk voor het waarborgen van een veilige en betrouwbare informatievoorziening.

Monica Swalef

Monica SwalefMonica Swalef is met ingang van 4 juni 2021 benoemd tot partner en head of pensions advisory bij KPMG. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Roos Leber

Roos LeberRoos Leber zal op 16 augustus 2021 worden benoemd tot COO bij Isala.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Saskia Martens

Saskia MartensSaskia Martens is benoemd tot nieuwe directeur Planning & Control bij ROC Nijmegen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Annette Imhof 

Annette ImhofAnnette Imhof treedt 1 augustus toe tot de raad van bestuur van Pluryn. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Cokky Hilhorst 

Cocky HilhorstCokky Hilhorst is benoemd tot lid van de raad van toezicht bij ZorgSaam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

José Geertsema

Jose GeertsemaJosé Geertsema is met ingang van juni 2021 benoemd tot lid raad van toezicht bij LuciVer, welzijn – zorg – wonen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jeltsje In der Rieden

Jeltsje in der riedenJeltsje In der Rieden, zakelijk directeur SPRING, is per juni 2021 benoemd tot commissaris bij Isala Theater. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PMP Supervisor, een online matching platform voor commissarissen en toezichthouders dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jolanda Kroon

Jolanda KroonJolanda Kroon is m.i.v. 1 mei 2021 benoemd als gemeentesecretaris bij de gemeente Bloemendaal. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Castanho Selectie & Advies, een executive searchbureau dat zich committeert aan de diversiteitsdoelstelling binnen het publieke domein.

Wilma van de Werken

Wilma van de WerkenWilma van de Werken is m.i.v. 1 juli 2021 benoemd als gemeentesecretaris bij de gemeente IJsselstein. Zij heeft de afgelopen drie jaar de functie van gemeentesecretaris in Scherpenzeel bekleed. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Castanho Selectie & Advies, een executive searchbureau dat zich committeert aan de diversiteitsdoelstelling binnen het publieke domein.

Marjolein Bolt 

Marjolein BoltMarjolein Bolt wordt per 1 september de nieuwe voorzitter raad van bestuur van Amerpoort. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.