Benoemingen

Update benoemingen april 2021

Door talent zichtbaar te maken bevordert SER Topvrouwen de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen’ van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Elisabeth Stevens

Elisabeth StevensElisabeth Stevens is met ingang van 1 april 2021 benoemd als Lid Raad van Commissarissen bij Transavia. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marieke van der Werf

Marieke van der WerfMarieke van der Werf, is met ingang van 7 april 2021 benoemd tot lid Raad van Commissarissen van Spaarnelanden. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marien van der Meer

Marien van der MeerMarien van der Meer is met ingang van 1 augustus 2021 benoemd tot lid College van Bestuur/Vice President Operations bij Technische Universiteit Delft. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Araya Sumter

Araya SumterAraya Sumter wordt met ingang van 1 juni 2021 directeur Werknemersregelingen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Anja Schouten

Anja SchoutenAnja Schouten wordt door de gemeenteraad van Alkmaar voorgedragen als de nieuwe burgemeester van de gemeente.

Ina Sjerps

Ina SjerpsOp 31 mei 2021 wordt Ina Sjerps geïnstalleerd als burgemeester van Harlingen. Zij was tot 1 mei 2020 strategisch adviseur van het college van bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Wieke Vink

Wieke VinkWieke Vink wordt per 1 mei 2021 benoemd tot directeur Contraterrorisme bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Monique toe Water-Konter

Monique toe Water-KonterMonique toe Water-Konter is benoemd als Country Director Netherlands/Belgium bij Ammeraal Beltech, onderdeel van Ammega Group per 1 mei 2021. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Page Executive, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Femke de Vries

Femke de VriesDe Raad van Commissarissen van BNG Bank draagt Femke de Vries voor als lid van de Raad van Commissarissen (RvC) en lid van de Risk Committee per 22 april 2021. De voordracht van de drie nieuwe commissarissen is goedgekeurd door de toezichthouder ECB/DNB. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Karin Bergstein

Karin BergsteinDe Raad van Commissarissen van BNG Bank draagt Karin Bergstein voor als lid van de Raad van Commissarissen (RvC) en voorzitter van de Audit Committee per 22 april 2021. De voordracht van de drie nieuwe commissarissen is goedgekeurd door de toezichthouder ECB/DNB. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Anne- Marieke van Loon

Anne- Marieke van LoonAnne- Marieke van Loon is benoemd als lid Raad van Toezicht bij Biezonderwijs. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Rieken en Oomen, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Thérèse Claassen

Thérèse ClaassenThérèse Claassen is per 1 april 2021 gestart als Directeur Publieke Gezondheid, GGD Hart voor Brabant. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Anke van Braam

Anke van BraamAnke van Braam is per 1 april 2021 gestart als Directeur HR en Kwaliteitsontwikkeling bij Cordaan. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Roos Schellens

Roos SchellensRoos Schellens start per 1 april 2021 als Directeur Bedrijfsvoering V&V bij Cordaan. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Dorine Konst

Dorine KonstDorine Konst is per 1 april 2021 gestart als Directeur Specialistische Zorg VGZ bij Cordaan. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Vivienne van Seggelen

Vivienne van Seggelen is met ingang van april 2021 benoemd in de raad van toezicht bij de stichting Amaliazorg en lid van de auditcommissie. De benoeming is tot stand gekomen door bemiddeling van Corsten & Corsten, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Wendy de Ruiter – Lörx

Wendy de Ruiter – Lörx is benoemd tot Managing Partner bij Lexence Advocaten en Notarissen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Angelien Eijsink

Angelien EijsinkHet bestuur van de stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV) heeft Angelien Eijsink per 1 oktober 2021 benoemd tot haar voorzitter. Zij was van 2003 tot 2017 lid van de Tweede Kamer voor de PvdA.

Marga de Jager

Marga de JagerMarga de Jager is per 1 april 2021 de nieuwe CEO van de ANWB. De raad van commissarissen heeft besloten tot deze benoeming, na bekrachtiging in de vergadering van de bondsraad, de ledenvertegenwoordiging van de ANWB.

Marja van Dieijen-Visser

Marja van Dieijen-VisserMarja van Dieijen-Visser is met ingang van 1 april 2021 benoemd tot lid Raad van Commissarissen van DSW Zorgverzekeraar. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Antoinette de Bont

Antoinette de Bont is benoemd tot decaan van Tilburg School of Social and Behavioral Sciences. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Cristina Berta Jones

Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders in mei 2021zal de raad van commissarissen van InPost voorstellen om Cristina Berta Jones te benoemen tot commissaris. De benoeming verloopt via Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ingrid Timmermans

Ingrid Timmermans is met ingang van 1 augustus 2021 benoemd tot lid Raad van Toezicht bij Stichting Signum. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Irene Schimmel- Verschuur

Irene Schimmel-Verschuur is met ingang van 1 april 2021 benoemd als Lid Raad van Toezicht bij Partners voor Jeugd. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jacobijn Gussekloo

Jacobijn Gussekloo is met ingang van 1 april benoemd tot lid Raad van Commissarissen bij IZER. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Joke Geldhof

Joke Geldhof is benoemd tot Voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Zandvoort Beyond.

Keklik Yucel

Keklik Yucel is per 15 mei 2021 benoemd tot Directeur van de Academie Mens en Arbeid van Hogeschool Saxion. Op dit moment is zij werkzaam als zelfstandige en was eerder onder andere Tweede Kamerlid en werkzaam in diverse leidinggevende functies bij de Gemeente Deventer. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Kim Verdouw-Essebaggers

Kim Verdouw-Essebaggers is met ingang van 1 maart 2021 benoemd als Chief Financial Officer bij Vandebron; duurzame energie van Nederlandse bodem.

Lisette Nijs

Lisette Nijs is per 1 mei 2021 benoemd tot Directeur Projecten – Dienst Stedelijke Ontwikkeling van de Gemeente Den Haag. Op dit moment is zij werkzaam als Hoofd Gebiedsontwikkeling van de Gemeente Rotterdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Liz Chermin

Liz Chermin is met ingang van 15 maart 2021 benoemd tot voorzitter Raad van Toezicht bij Stichting Signum. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Maaike Fleur

Maaike Fleur is per 18 januari 2021 aangesteld als Chief ESG Officer bij Sustainable Forestry Investments B.V. De benoeming kwam tot stand door Page executive, een executive search bureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Margreet Teunissen

Margreet Teunissen is met ingang van 1 april 2021 benoemd tot technisch voorzitter bij Pensioenfonds Vervoer. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marieke Bax

Marieke Bax is benoemd als commissaris bij InPost. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marieke van Balen

Marieke van Balen start per 8 juni 2021 als Chief Marketing Officer bij Van Geloven. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Mariëlle Wieman

De Raad van Commissarissen van Parkmanagement Lage Weide heeft Mariëlle Wieman per 1 april 2021 benoemd als directeur-bestuurder.

Marjolein Visser

Marjolein Visser RM, managing consultant van MarketWise en directeur/eigenaar van TourWise, is met ingang van 1 mei 2021 benoemd tot lid Raad van Advies bij Clockwise in Amsterdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PMP Supervisor, een online matching platform voor commissarissen en toezichthouders dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marlies Sikken

Marlies Sikken is met ingang van 1 april 2021 benoemd tot Managing Director bij Windpark Krammer. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Maroeska Rovers

Maroeska Rovers is met ingang van 9 maart 2021 benoemd tot lid raad van toezicht bij Graafschap College. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Mascha Schnitzler

Mascha Schnitzler is met ingang van 1 juni 2021 benoemd tot rector OBC Bemmel bij Scholengroep Over- en Midden-Betuwe. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Maureen Lub

Maureen Lub is met ingang van 1 april 2021 benoemd tot financieel directeur bij Mourik Industry in Rotterdam.De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Confius Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Medy van der Laan

De Nederlandse Vereniging van Banken heeft Medy van der Laan benoemd als nieuwe voorzitter. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Mirjam van den Nieuwenhuijzen

Mirjam van den Nieuwenhuijzen treedt per 1 juni 2021 aan als lid raad van bestuur bij Pluryn.De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Mirjam van ‘t Veld

Mirjam van ‘t Veld is benoemd tot bestuursvoorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Monique Hertogs

Monique Hertogs is benoemd tot bestuurder bij Savant Zorg. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Petra van Dam

Petra van Dam, Voorzitter Raad van Bestuur bij Amsta, is met ingang van 1 april 2021 benoemd tot Lid Raad van Toezicht- Voorzitter Auditcommissie Financiën bij GGZ Rivierduinen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.