Benoemingen

Update benoemingen februari 2021

Door talent zichtbaar te maken bevordert SER Topvrouwen de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen’ van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Karlijn in ‘t Veld

Karlijn in 't VeldMet ingang van 1 maart 2021 wordt Karlijn in ‘t Veld benoemd tot de nieuwe directeur voor Coca‑Cola Nederland. In haar nieuwe rol zal Karlijn in ‘t Veld nauw samenwerken met Jaap Wassink, de directeur van Coca‑Cola European Partners Nederland.

Ine Frings

Ine FringsIne Frings is met ingang van januari 2021 lid van de Raad van Commissarissen bij Janssen de Jong Groep. Janssen de Jong Groep behoort tot de landelijke top van bouwbedrijven. Ine Frings is partner bij Boer & Croon, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Heleen Aarts

Heleen AartsHeleen Aarts is per 1 januari 2021 door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd tot Commissaris van Schiphol Area Development Company (SADC). Heleen Aarts werkt sinds 2005 bij Amvest en is er sinds 1 oktober 2018 Chief Executive Officer. De benoeming is tot stand gekomen door bemiddeling van Escalier, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Susanne Terporten-Hop

Susanne TerportenSusanne Terporten-Hop is benoemd in de raad van toezicht van Ambiq. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Merel van Vroonhoven

Merel van VroonhovenMerel van Vroonhoven is benoemd tot voorzitter raad van toezicht van Radboud Universiteit. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Charlotte Insinger

Charlotte InsignerCharlotte Insinger is met ingang van januari 2021 lid van de Raad van Commissarissen bij Van Oord. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Annetje Ottow

Annetje OttowAnnetje Ottow is met ingang van 8 februari 2021 benoemd tot voorzitter College van Bestuur van De Universiteit Leiden.

Heidi Pot-Witbreuk

Heidi Pot WitbreukHeidi Pot-Witbreuk is met ingang van 1 mei 2021 benoemd tot bestuurder bij Liberein. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Tekla van Marle

Tekla van MarleTekla van Marle is met ingang van 1 mei 2021 benoemd tot sectordirecteur Ontwikkeling bij Graafschap College. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jeanet van Antwerpen

Jeanette van AntwerpenBPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, de grootste woningontwikkelaar van Nederland en Duitsland, kondigt aan dat Jeanet van Antwerpen per 1 mei 2021 zal aantreden als directeur van regiokantoor Noord-Oost en Midden van BPD. De afgelopen zes jaar is ze CEO van gebiedsontwikkelaar Schiphol Area Development Company (SADC) geweest. De benoeming is tot stand gekomen door bemiddeling van Escalier, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Rinda den Besten

Rinda den BestenPer 1 april 2021 is Rinda den Besten benoemd als bestuurder bij de Jeugdbescherming Brabant en Veilig Thuis Noord-Oost Brabant en Veilig Thuis Brabant Zuid-Oost.

Marion Smit

Marion SmitMarion Smit start op 1 april 2021 als directeur Wegen en Verkeersveiligheid, tevens plaatsvervangend directeur-generaal Mobiliteit, bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Mireille van der Kracht

Mireille van der KrachtMireille van der Kracht is met ingang van 1 april 2021 benoemd tot rector OMO Scholengroep Boxtel. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Aly van Berckel

Aly van BerckelAly van Berckel is per 1 april 2021 benoemd tot Gemeentesecretaris/Algemeen Directeur van de Gemeente Tilburg. Aly van Berckel is op dit moment Hoofddirecteur van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Mardi van Laarhoven

Mardi van LaarhovenMardi van Laarhoven is met ingang van 1 april 2021 benoemd directeur Advies en Behandeling bij Coloriet. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marieke Kleiboer

Marieke KleiboerMarieke Kleiboer is per 1 april 2021 benoemd als directeur Jeugd bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Zij blijft tevens plaatsvervangend directeur-generaal Langdurige Zorg.

Kobien Mijland

Kobien MijlandMarieke Kleiboer is per 1 april 2021 benoemd als directeur Jeugd bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Zij blijft tevens plaatsvervangend directeur-generaal Langdurige Zorg.

Käthe Laumans

Kathe LaumansKäthe Laumans is met ingang van 1 maart 2021 benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van Stichting Meander-Prokino, een landelijke organisatie voor internaten, kinderopvang en jeugdzorg.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van De Vroedt & Thierry, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Sophia de Rooij

Sophia de RooijSophia de Rooij is met ingang van 1 Maart 2021 benoemd tot Voorzitter Raad van Bestuur bij Ziekenhuis Amstelland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Mariska Plomp

Mariska PlompMariska Plomp start uiterlijk op 1 maart 2021 als directeur SSO Organisatie & Personeel bij de Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

Kristel Dirkx

Kristel DirkxMariska Plomp start uiterlijk op 1 maart 2021 als directeur SSO Organisatie & Personeel bij de Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

Annette Mosman

Annette MosmanAPG Groep maakt op 15 februari 2021 bekend Annette Mosman te benoemen tot bestuursvoorzitter. Per 1 maart 2021 volgt zij Gerard van Olphen op, die terugtreedt.

Nienke Meijer

Nienke MeijerDe raad van commissarissen van PostNL draagt Nienke Meijer voor als lid van de raad van commissarissen. Dat maakt het bedrijf bekend op 15 februari 2021. De benoeming verloopt via Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Anja Vijselaar

Anja VijselaarAnja Vijselaar is met ingang van 12 februari 2021 benoemd tot Commissaris en Lid van de Audit Commissie bij ESG Core Investment B.V. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Amrop Executive Search en Leadership Services, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Audrey Gaughran

Audrey GaughranAudrey Gaughran is met ingang van 15 februari 2021 benoemd tot Executive Director bij SOMO. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van K+V, een executive searchbureau binnen de zorg, onderwijs en (semi)publieke organisaties.

Monique Molenaar-Vader

Monique MolenaarPer 1 februari 2021 is Monique Molenaar-Vader benoemd als COO/CFO bij IBS Capital Allies.

Emmy Limbourg - de Rooij

Emmy LimbourgPer 1 februari 2021 treedt Emmy Limbourg - de Rooij toe als lid van de Raad van Toezicht van Severinus in Veldhoven

Patricia Ghering

Patricia GehringPatricia Ghering is per 1 februari 2021 benoemd tot CEO van Mosaic World / Camelot. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Kienbaum, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Carla Aalderink

Carla AalderinkCarla Aalderink start per 1 februari 2021 als directeur VPTZ Nederland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Van der Laan & Co, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Monique Fasol

Monique FasolMonique Fasol start op 1 februari 2021 als directeur/lid managementteam van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD).

Sylvie van Roozendaal

Sylvie van RoosendaalSylvie van Roozendaal is per 1 februari 2021 benoemd als COO van Quintes Holding B.V. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Karin van Esch

Karin van EschKarin van Esch is met ingang van 1 Februari 2021 benoemd tot Lid Raad van Toezicht bij Thebe. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Hanneke Toebes

Hanneke ToeboesHanneke Toebes is met ingang van 1 februari 2021 benoemd tot Directeur Zorg bij Kwintes. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Aardoom & de Jong, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Maya Schot

Maya SchotMaya Schot is per 1 februari 2021 benoemd als Managing Director bij CWS Hygiene Nederland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Annemiek van der Vorm

Annemiek van der VormMet ingang van 28 januari 2021 is Annemiek van der Vorm benoemd als bestuurslid bij KNHS met als portefeuille topsport.

Ilona van Wamel

Ilona van WamelIlona van Wamel is met ingang van 14 januari 2021 benoemd tot lid Raad van Toezicht bij O.R.S. Lek en Linge. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Paulien Siegman

Paulien SiegmanPaulien Siegman is per 1 januari 2021 benoemd als technisch voorzitter van het Pensioenfonds Notariaat. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work / Van der Laan & Co, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marloes den Boogert de Jong

Marloes den BoogertMarloes den Boogert de Jong is met ingang van 1 januari 2021 benoemd tot Lid RvT / financiële portefeuille bij Participe. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marielle van den Boogaard

Marielle van den BoogaardMarielle van den Boogaard is per 1 januari 2021 gestart als MDM Director bij Eriks NV. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Van der Laan & Co, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Nelleke Vogel

Nelleke VogelNelleke Vogel, voormalig bestuurder Zonnehuisgroep Amstelland en Bestuurder a.i. Het Laar Tilburg, is met ingang van 1 januari 2021 benoemd tot Voorzitter Raad van Toezicht bij Participe.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Machteld Koelewijn

Machteld KoelewijnMachteld Koelewijn is per 1 januari 2021 gestart als directeur Werk & Begeleiding bij Philadelphia. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Van der Laan & Co, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Gita Gallé

Gitte GalleGita Gallé is met ingang van 1 Januari 2021 benoemd tot Lid Raad van Toezicht bij Zorgbalans. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Suur & Company, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom

Heleen Griffioen

Heleen GriffioenHeleen Griffioen is per 1 januari 2021 benoemd als Lid Raad van Toezicht van Kwintes. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Van der Laan & Co, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marlies Sikken

Marlies SikkenMarlies Sikken is per 1 januari 2021 benoemd als Lid Raad van Toezicht – aspirant voorzitter Raad van Toezicht van Kwintes. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Van der Laan & Co, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Carin Beumer

Carin BeukerCarin Beumer is met ingang van januari 2021 toegetreden tot het Joint Governance Committee van de globale Mercy Corps organisatie. Eerder was zij al benoemd tot bestuurslid van Mercy Corps Nederland.

Evelien van Dijk

Evelien van DijkEvelien van Dijk is met ingang van 1 januari 2021 benoemd tot Bestuurder bij De Koperhorst in Amersfoort. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Movimento, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Nicolette Engbers

Nicolette EngbersNicolette Engbers is per 1 januari 2021 benoemd als Lid Raad van Toezicht van Amarant. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Van der Laan & Co, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Claire de Nerée tot Babberich

Claire de Neree tot BabberichRoyal HaskoningDHV heeft met ingang van 1 januari 2021 Claire de Nerée tot Babberich benoemd tot Corporate Director Communications & Brand.

Merlijn de Gruijter

Merlijn de GruijterMerlijn de Gruijter is per 1 januari 2021 gestart als Directeur InsingerGilissen Services. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work / Van der Laan & Co, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.