Benoemingen

Update benoemingen januari 2021

Door talent zichtbaar te maken bevordert SER Topvrouwen de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen’ van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Yardena Shitrit

Yardena ShitritPer 1 januari 2021 is Yardena Shitrit benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Shell Nederland B.V. Yardena Shitrit heeft ruime ervaring als bestuurder en toezichthouder. Vanaf dezelfde datum is zij lid van de raad van bestuur van Arnold Participaties B.V., het moederbedrijf van o.a. Olympia uitzendbureau. Verder is Shitrit voorzitter van de raad van toezicht van ROC mboRijnland en lid van de raad van toezicht van de Koninklijke Stichting Defensiemusea.

Wilma de Koning

Wilma de KoningWilma de Koning is per 1 juli 2021 benoemd tot Algemeen Directeur van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Wilma de Koning is op dit moment nog Vicevoorzitter van het College van de Radboud Universiteit Nijmegen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Sarah Russell

Sarah RussellSarah Russell is per 15 mei 2021 benoemd tot lid Raad van Commissarissen bij APG en APG Asset Management. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive search bureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Annemiek Rutters

Annemiek RuttersAnnemiek Rutters, momenteel nog directeur bij Erasmus MC-Sophia, is met ingang van 1 april 2021 benoemd tot lid Raad van Bestuur bij Albert Schweitzer ziekenhuis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Odgers Berndtson, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Alexis Olans Haass

Alexis Olans HaassAlexis Olans Haass start 22 maart 2021 als Chief Sustainability Officer bij Arcadis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Maartje Damoiseaux

Maartje DamoiseauxMaartje Damoiseaux is met ingang van 15 maart 2021 benoemd tot directeur Fontys Hogeschool Bedrijfsmanagement, Educatie en Techniek en Pedagogisch Technische Hogeschool bij Fontys Hogescholen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Suzanne van Nieuwenhuijzen-Ruijtenberg

Suzanne van Nieuwenhuijzen-RuijtenbergSuzanne van Nieuwenhuijzen-Ruijtenberg wordt per 1 maart 2021 bestuurssecretaris van VNO-NCW en MKB Nederland en maakt hierbij deel uit van het directieteam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Monica Vos

Monica VosMonica Vos start per 1 maart 2021 als Human Resources Directeur bij JVH Gaming. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Tanja Verkoelen-Peters

Tanja Verkoelen-PetersTanja Verkoelen-Peters is met ingang van 1 maart 2021 benoemd als lid/voorzitter college van bestuur voor De Rooi Pannen te Tilburg. De benoeming kwam tot stand door Rieken & Oomen, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marleen Lemstra

Marleen LemstraMarleen Lemstra is met ingang van 1 maart 2021 benoemd tot voorzitter College van Bestuur bij Eduvier Onderwijsgroep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jolanda Denis

Jolanda DenisJolanda Denis is per 1 maart 2021 benoemd tot Directeur Human Resources en Ontwikkeling van de Gemeente Rotterdam. Jolanda Denis is op dit moment waarnemend Directeur van de shared service organisatie Organisatie & Personeel en Directeur Switch bij de Belastingdienst. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Judith Snepvangers

Judith SnepvangersJudith Snepvangers is met ingang van 1 maart 2021 benoemd tot Algemeen Directeur bij Stichting IJssellandschap. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van K+V, een executive searchbureau binnen de zorg, onderwijs en (semi)publieke organisaties.

Yvonne Kanters

Yvonne KantersYvonne Kanters is met ingang van 1 maart 2021 benoemd tot directeur-bestuurder van TMO-Detex. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Toos Dankers

Toos DankersMet ingang van 1 maart 2021 wordt Toos Dankers director HR bij het CBR. Momenteel is Toos manager P&O, risk en veiligheid bij het Rotterdams vervoerbedrijf RET. In beide organisaties is zij de eindverantwoordelijke functionaris op HR gebied en lid van de Directie. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Lieke Hendrix

Lieke HendrixLieke Hendrix is per 8 februari 2021 benoemd tot Gemeentesecretaris / Algemeen Directeur van de Gemeente Breda. Lieke Hendrix is op dit moment nog Directeur Dierlijke Agroketens en Dierenwelzijn (DAD) van het Ministerie van LNV. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Martine Melis

Martine MelisMartine Melis is per 1 februari 2021 benoemd tot Chief Commercial Officer bij ATS Global. De benoeming is tot stand gekomen door bemiddeling van Odgers Berndtson, een executive search bureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marjan Hamstra

Marjan HamstraMet ingang van 1 februari 2021 treedt Marjan Hamstra in dienst bij OCRN kind en jeugd GGZ als operationeel directeur. Zij heeft een brede werkervaring als organisatieadviseur en programmamanager en was de laatste jaren werkzaam als clustermanager bij het UMCG. De benoeming kwam tot stand door BeljonWesterterp, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marjolijn de Kroon

Marjolijn de KroonMarjolijn de Kroon is met ingang van 1 februari 2021 benoemd tot Directeur bij Samenwerkingsverband voor Voortgezet Onderwijs De Meierij. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van K+V, een executive searchbureau binnen de zorg, onderwijs en (semi)publieke organisaties.

Mijntje Lückerath-Rovers

Mijntje Lückerath-RoversOp 20 januari 2021 maakt het Erasmus MC bekend Mijntje Lückerath-Rovers te hebben benoemd tot lid van de raad van toezicht.
Mijntje Lückerath-Rovers lid raad van toezicht Erasmus MC (managementscope.nl)

Annemarie Hoogeveen

Annemarie HoogeveenAnnemarie Hoogeveen is met ingang van 15 januari 2021 benoemd tot Regiodirecteur West bij Arriva. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ilse van den Bosch

Ilse van den BoschIlse van den Bosch is per 1 januari 2021 benoemd tot Directeur Financiën en Risicomanagement bij Monuta. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive search bureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marg Janssen-Witteveen

Marg Janssen-WitteveenMarg Janssen-Witteveen is met ingang van 1 januari 2021 benoemd tot lid Raad van Toezicht met het profiel juridische dienstverlening & ondernemerschap bij Stichting Onderwijsgeschillen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Carmen de Jonge

Carmen de JongeCarmen de Jonge is met ingang van 1 januari 2021 benoemd tot lid Raad van commissarissen bij UW Utrecht. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Judith Meeng

Judith MeengPer 1 januari 2021 is Judith Meeng benoemd als lid van de Raad van Toezicht bij RVT Design Academy Eindhoven. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van CRM Link, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jacqueline Ketelaar

Jacqueline KetelaarJacqueline Ketelaar is met ingang van 1 januari 2021benoemd als voorzitter van de Raad van Toezicht bij Care+. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Rieken & Oomen, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Cara Antoine

Cara AntoineCara Antoine is met ingang van 1 januari 2021 benoemd Global Chief Digital Transformation Officer bij IG&H. Daarnaast is zij per 1 december 2020 benoemd als Member of the Supervisory Board bij Wortell Group.

Lorena Paz Quintero

Lorena Paz QuinteroLorena Paz Quintero is met ingang van 1 januari 2021 benoemd tot CFO bij Cordaid. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Miep van Diggelen

Miep van DiggelenMiep van Diggelen is met ingang van 1 januari 2021 benoemd tot lid raad van commissarissen bij Mozaïek Wonen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Sacha van Hoogdalem

Sacha van HoogdalemSacha van Hoogdalem is per 1 januari 2021 benoemd als bestuurslid van Pensioenfonds Zuivel. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Suzanne Verzijden

Suzanne VerzijdenSuzanne Verzijden is met ingang van 1 januari 2021 benoemd tot lid raad van commissarissen bij Essity. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Rosmarijn Fens

Rosmarijn FensDe Raad van Toezicht van de Netherlands-African Business Council heeft Rosmarijn Fens benoemd tot nieuwe directeur. Fens is met ingang van 1 januari 2021 gestart in haar nieuwe functie. Nieuwsbericht GroentenNieuws

Pauline Smeets

Pauline SmeetsPauline Smeets is met ingang van 1 januari 2021 benoemd tot Voorzitter Raad van Toezicht bij Amaliazorg Ouderenzorg Noord-Brabant. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Corsten & Corsten, een executive searchbureau binnen de zorgsector.

Gala Veldhoen

Gala Veldhoen is per 1 januari 2021 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Dat heeft de RvT vandaag bekend gemaakt. Zij is de beoogd voorzitter van de RvT per 1 mei 2021.

Caroline Schelling

Per 1 januari 2021 is Caroline Schelling gestart als directeur fysiek domein bij de gemeente Lelystad. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling via BeljonWesterterp, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Farah Aarts

Farah Aarts is met ingang van 1 januari 2021 benoemd tot voorzitter van de Raad van commissarissen van Woningcorporatie Oosterpoort.

Dertje Meijer

Dertje Meijer is per 1 januari 2021 toegetreden tot de RvC van Teijin Aramid BV, een dochteronderneming van een Japanse groep, die hoogwaardige synthetische vezels voor afdichtingsmaterialen, kogelwerende vesten, banden en de ruimtevaart produceert.

Miriam van Dongen

Per 21 december 2020 is Miriam van Dongen benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Achmea Bank. Van Dongen is reeds commissaris bij Achmea, waar nu ook dochterbedrijf Achmea Bank bij komt.

Karina Visscher

Karina Visscher is met ingang van 15 december 2020 benoemd tot lid Raad van Toezicht bij Katholieke Scholengemeenschap De Breul. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marion van de Vorst

Marion van de Vorst is met ingang van 15 december 2020 benoemd tot lid Raad van Toezicht bij Katholieke Scholengemeenschap De Breul. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Nynke Dalstra

Nynke Dalstra is op 15 december 2020 per direct aangesteld als commissaris van Havenbedrijf Rotterdam. Met haar komst bestaat de raad van commissarissen weer uit vijf leden.

Mirre de Noo

Mirre de Noo, chirurg en tevens Chief Executive Officer van Reggeborgh Medical, is per 1 december 2020 benoemd als commissaris bij het Engelse bedrijf QuantumDx. Het bedrijf maakt hoogwaardige diagnostiek toegankelijk voor iedereen, zodat ziektes eerder kunnen worden gediagnosticeerd en behandeld.

Doreen Boeijen

Doreen Boeijen per 1 december 2020 benoemd ben als lid van de RvC bij De Binnenbaan in Zoetermeer. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van ETTES search, selectie en advies. Daarnaast is zij benoemd als lid van de RvT bij PoZoB in Veldhoven.

Bianca Buurman

Bianca Buurman is benoemd tot bestuursvoorzitter van V&VN. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Caroline Reeders

Caroline Reeders is benoemd tot directeur van literaire uitgeverij Atlas Contact. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Mardjan Seighali

Mardjan Seighali is benoemd tot Voorzitter van het Humanistisch Verbond. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Saundra Williams

Saundra Williams wordt programmadirecteur van Masterplan Zuidoost van de gemeente Amsterdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Lies van Gennip

Lies van Gennip is benoemd tot lid van de raad van toezicht van Jeugdtandzorg West. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Wendy Verschoor

Wendy Verschoor is benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Woonstad Rotterdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Laura Pool

Laura Pool is benoemd tot Lid Raad van Toezicht bij VZVZ. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Margo Weerts

Margo Weerts is benoemd tot directeur-bestuurder van Stichting Joods Maatschappelijk Werk. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Anne van de Graaf

Anne van de Graaf is benoemd tot directeur bedrijfsvoering van de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Afkenel Schipstra

Afkenel Schipstra is benoemd als Senior Vice President Business Development voor ENGIE Hydrogen. In deze functie is zij verantwoordelijk voor de grootschalige waterstofprojecten van ENGIE in Nederland, zoals het HyNetherlands project. Daarnaast is zij benoemd als lid van de Advisory Board van HydrogenOne Capital geworden. Dit is een investeringsfonds dat zich richt op renewable hydrogen (duurzame waterstof).

Saskia Egas Reparaz

Hema heeft bekendgemaakt dat Saskia Egas Reparaz is benoemd als ceo van het bedrijf. Zij zal het stokje overnemen van Tjeerd Jegen, die sinds april 2015 de rol van ceo vervult.

Lea Bouwmeester

Lea Bouwmeester is benoemd tot Lid Raad van Toezicht bij Sint Antonius Ziekenhuis. De benoeming is tot stand gekomen door bemiddeling van Odgers Berndtson, een executive search bureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Martiene Branderhorst

Martiene Branderhorst is benoemd tot algemeen directeur Dienst Stadsbeheer van de gemeente Den Haag. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.