Benoemingen

Update benoemingen december 2020

Door talent zichtbaar te maken bevordert Topvrouwen.nl de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen’ van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Bianca Tetteroo

Bianca TetterooBianca Tetteroo is met ingang van april 2021 benoemd als voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea. Bianca Tetteroo is bedrijfskundige en registeraccountant en maakte in 2009 de overstap naar Achmea waar zij onder meer tussen 2012 en 2015 voorzitter van de divisie Pensioen & Leven was. Zij trad in juni 2015 toe tot de Raad van Bestuur en werd in januari 2020 benoemd tot vicevoorzitter.

Jopie Nooren

Jopie NoorenJopie Nooren is met ingang van 1 maart 2021 benoemd tot voorzitter College van Bestuur bij Hogeschool van Amsterdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marian de Vries

Marian de VriesMarian de Vries is per 1 maart 2021 benoemd als lid Raad van Bestuur bij Tergooi. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jolanda van Haarlem

Jolanda van HaarlemJolanda van Haarlem is met ingang van 1 maart 2021 benoemd Chief Executive Officer van Hendrix Genetics. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Miriam Kemp

Miriam KempMiriam Kemp is met ingang van 7 februari 2021 benoemd tot directeur bij Stichting WereldWijd. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Rieken & Oomen, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Rian van den Broek

Rian van den BroekRian van den Broek wordt per 1 februari 2021 directeur concerndirectie Informatievoorziening bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Lonneke Regter

Lonneke RegterPer 1 februari 2020 is Lonneke Regter is benoemd als directeur van Fonds Sluyterman van Loo. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Lisette de Bie

Lisette de BieLisette de Bie wordt met ingang van 1 februari 2021 directeur Rechtshandhaving en Criminaliteitsbestrijding, tevens plaatsvervangend directeur-generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Anne Wilbers

Anne WilbersDe Raad van Commissarissen van woningcorporatie Stadgenoot heeft Anne Wilbers benoemd als bestuurder. Anne start per 1 februari 2021 en vormt dan samen met de huidige bestuurder Marien de Langen het bestuur van Stadgenoot.

Joumana El Zein Khoury

Joumana El Zein KhouryJoumana El Zein Khoury zal 1 februari 2021 aantreden als Executive Director bij World Press Photo Foundation. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Colourful People.

Désirée Majoor

Désirée MajoorDésirée Majoor is met ingang van 1 februari 2021 benoemd n als voorzitter van het College van Bestuur van CIBAP school voor vormgeving in Zwolle.

Ineke van der Linden

Ineke van der LindenIneke van der Linden is met ingang van 1 februari 2021 benoemd tot voorzitter College van Bestuur bij Onderwijsgroep Amstelland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Carlijn de Ruijter

Carlijn de RuijterCarlijn de Ruijter, Directeur Personal Banking New Business & Specials bij ABN AMRO Bank N.V., is met ingang van 1 februari 2021 benoemd tot Lid Raad van Bestuur bij Máxima MC (MMC). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Klaus Schmitt & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Geraline Leusink

Geraline LeusinkGeraline Leusink is per 1 februari 2021 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur bij Maastricht UMC+. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Nicoly Vermeulen

Nicoly VermeulenNicoly Vermeulen is met ingang van 1 januari 2021 benoemd als directeur bij Vicoma Consultancy & Engineering. Zij vormt samen met Bastiaan Leeuw de nieuwe tweekoppige directie. Vermeulen en Leeuw vormen het eerste bestuursduo van Vicoma, waarbij Vermeulen als eerste vrouwelijke bestuurder aan het hoofd van het ingenieursbureau staat.

Anouschka Wodrada

Anouschka WodradaAnouschka Wodrada start per 1 januari 2021 als HR Director binnen Ardena, een participatie van GHO Capital. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van HRTouchpoints Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ljiljana Čortan

Ljiljana ČortanLjiljana Čortan is met ingang van 1 januari 2021 benoemd tot Chief Risk Officer van ING en lid van de Executive Board. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

José Hendriksen

José HendriksenJosé Hendriksen is per 1 januari 2021 benoemd tot commissaris bij Woonstichting SSW te De Bilt. De benoeming kwam tot stand via Terra Management Search, een executive searchbureau voornamelijk werkzaam voor zorg- en welzijnsorganisaties en woningcorporaties.

Willy Dekker

Willy DekkerWilly Dekker wordt per 1 januari 2021 benoemd tot programmadirecteur Assetmanagement bij Rijkswaterstaat bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Henrike Karreman

Henrike KarremanHenrike Karreman wordt met ingang van 1 januari 2021 benoemd als directeur van de directie Middelbaar Beroepsonderwijs bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Gaby Odekerken

Gaby OdekerkenGaby Odekerken is per 1 januari 2021 benoemd als bestuurslid van de School of Business and Economics van Maastricht University met als portefeuille ‘Internationalisation & Collaboration’.

Laura van der Brugge

Laura van der BruggeLaura van der Brugge treedt met ingang van 1 januari 2021 toe tot de raad van toezicht van Jeugdbescherming Gelderland. Zij zal de portefeuille ‘kwaliteit en veiligheid’ op zich nemen. De benoeming kwam tot stand door Movimento, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Margriet Stavast-Groothuis

Margriet Stavast-GroothuisMargriet Stavast-Groothuis is per 1 januari 2021 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Pensioenfonds Werk- en (re)Integratie (PWRI). PWRI heeft extra aandacht geschonken aan diversiteit en de Code Pensioenfondsen. Met de aanstelling van Margriet is een vrouwelijk lid in de Raad van Toezicht benoemd die jonger is dan 40 jaar. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Liesbeth Hoogendijk

Liesbeth HoogendijkLiesbeth Hoogendijk is met ingang van 7 december benoemd tot lid raad van advies voor Zorginstituut Nederland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Joyce van Donk-van Wijnen

Joyce van Donk-van WijnenDe raad van commissarissen van Ordina laat op 10 december 2020 weten Joyce van Donk-van Wijnen als nieuwe cfo van het bedrijf te benoemen.

Saskia de Reuver

Saskia de ReuverSaskia de Reuver is per 1 december 2020 benoemd als directeur Koninkrijksrelaties/Landen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Nyncke Bouma

Nyncke BoumaNyncke Bouma treedt met ingang van december 2020, op voordracht van huurdersvereniging Friesland, toe bij woningcorporatie Wonen Noord West Friesland als lid RvC.

Esther Talboom

Esther TalboomEsther Talboom is met ingang van 1 december 2020 benoemd tot lid raad van advies voor Zorginstituut Nederland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Yvonne Halman-van der Linden

Yvonne Halman-van der LindenYvonne Halman-van der Linden is per 1 december 2020 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht bij Malderburch, welzijn, wonen en zorg. De benoeming kwam tot stand via Terra Management Search, een executive searchbureau voornamelijk werkzaam voor zorg- en welzijnsorganisaties en woningcorporaties. Yvonne Halman-van der Linden is werkzaam als gemeentesecretaris bij de Gemeente Lopik.

Mieke Pigeaud-Wijdeveld

Mieke Pigeaud-WijdeveldMieke Pigeaud-Wijdeveld is met ingang van 1 december 2020 als lid RvC van PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland NV. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Lucy Slinger

Lucy SlingerLucy Slinger is benoemd tot Deputy CFO van Ingka Group. Ingka Group heeft drie kernactiviteiten: IKEA retail business, Ingka shopping centers en Ingka Investments. Lucy zal verantwoordelijk worden voor de finance functie die de drie kernactiviteiten van de holding ondersteunt en werkt nauw samen met de landen CFO’s van de groep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Claudia Doesburg

Claudia DoesburgClaudia Doesburg is met ingang van 1 december 2020 benoemd tot Voorzitter Raad van Toezicht bij Talent Kinderopvang en Onderwijs. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van K+V, een executive searchbureau binnen de zorg, onderwijs en (semi)publieke organisaties.

Claudia Doesburg

Claudia DoesburgClaudia Doesburg is met ingang van 1 december 2020 benoemd tot Voorzitter Raad van Toezicht bij Talent Kinderopvang en Onderwijs. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van K+V, een executive searchbureau binnen de zorg, onderwijs en (semi)publieke organisaties.

Mariken Tannemaat

Mariken TannemaatMariken Tannemaat is met ingang van december 2020 lid van de Raad van Commissarissen bij ABN AMRO. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Inés Sanchez

Inés SanchezInés Sanchez is met ingang van 1 december 2020 benoemd tot Directeur-Bestuurder bij Kinderopvang SKW. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Aardoom & de Jong, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Leonore van Waaij

Leonore van WaaijLeonore van Waaij is per 1 november 2020 benoemd tot nieuwe lid van de Raad van Toezicht van SGR, het consumentengarantiefonds voor de Nederlandse reisbranche. Leonore is verantwoordelijk voor de portefeuille Finance & IT. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Quaestus Leadership Innovators.

Connie Paasse

Connie PaasseConnie Paasse is per 4 november 2020 benoemd als directeur van Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling via BeljonWesterterp, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Yvonne Dorrestein

Yvonne DorresteinYvonne Dorrestein is per 1 november 2020 benoemd tot nieuwe lid van de Raad van Toezicht van SGR, het consumentengarantiefonds voor de Nederlandse reisbranche. Yvonne is verantwoordelijk voor de portefeuille Marketing & Communicatie. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Quaestus Leadership Innovators.

Marleen de Rond-Schouten

Marleen de Rond-SchoutenMarleen de Rond-Schouten is met ingang van 1 november 2020 benoemd tot lid Raad van Toezicht bij Van Hall Larenstein. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Tamara Monzon

Tamara MonzonTamara Monzon met ingang van 16 oktober 2020 benoemd als commissaris bij Uber Payments B.V.

Esther van Garderen

Esther van GarderenEsther van Garderen is met ingang van oktober 2020 benoemd als Directeur bij de Fietsersbond. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Colourful People.

Astrid van Vonderen

Astrid van VonderenAstrid van Vonderen is benoemd als lid Raad van Toezicht bij Anbo. Zij is hoofd marketing & services bij Univé. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Catharina van Oostveen

Catharina van OostveenCatharina van Oostveen is benoemd tot bestuurslid bij V&VN. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Karin Faber

Karin FaberKarin Faber is toegetreden tot de raad van toezicht van Sevagram. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Serpil Tascioglu

Serpil TasciogluSerpil Tascioglu is benoemd als lid van de Raad van Commissarissen bij Stichting Administratiekantoor Albron. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jet Bussemaker

Jet BussemakerJet Bussemaker is benoemd tot lid raad van toezicht van het Amsterdam UMC. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Manon Polak

Manon PolakManon Polak is benoemd als lid Raad van Toezicht bij Anbo. Zij is directeur legal services van de TU Delft. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Mirjam Clermonts-Aretz

Mirjam Clermonts-AretzMirjam Clermonts-Aretz is benoemd als lid Raad van Commissarissen bij WML. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Rieken & Oomen, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Cora Vegter

Cora VegterCora Vegter is benoemd tot bestuurslid bij V&VN. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.