Benoemingen

Update benoemingen november 2020

Door talent zichtbaar te maken bevordert Topvrouwen.nl de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen’ van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Maaike Schipperheijn

Maaike Schipperheijn Maaike Schipperheijn is per november 2020 benoemd tot Chief Financial Officer van Royal Reesink. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Wiepke van Erp Taalman Kip

Wiepke van Erp Taalman KipWiepke van Erp Taalman Kip is per 1 februari 2021 benoemd tot directeur-bestuurder bij Woningstichting SWZ te Zwolle. De benoeming kwam tot stand via Terra Management Search, een executive searchbureau voornamelijk werkzaam voor zorg- en welzijnsorganisaties en woningcorporaties.

Désirée Majoor

Désirée MajoorDésirée Majoor is met ingang van 1 februari 2021 benoemd als voorzitter college van bestuur van Cibap. Zij volgt Coby Zandbergen op die deze functie ruim 10 jaar vervulde.

Linda Hummel

Linda HummelLinda Hummel start per 1 januari 2021 als directeur bij de Leprastichting. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Van der Laan & Co, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Mariëlle Bartholomeus

Mariëlle BartholomeusMariëlle Bartholomeus, medisch directeur en neuroloog bij ziekenhuis Bernhoven, is met ingang van 1 januari 2021 benoemd tot Lid Raad van Bestuur bij Rivas Zorggroep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Klaus Schmitt & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marja van Dieijen-Visser

Marja van Dieijen-VisserMarja van Dieijen-Visser wordt per 1 januari 2021 benoemd als voorzitter Raad van Toezicht van de Hogeschool Zuyd. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Van der Laan & Co, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Anne-Marie Laeven - de Boer

Anne-Marie Laeven - de BoerAnne-Marie Laeven - de Boer, directeur ontwikkeling/bestuur bij Kentalis, is met ingang van 1 januari 2021 benoemd tot Voorzitter Raad van Bestuur bij Santé Partners. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Klaus Schmitt & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Meike Smolenaars

Meike SmolenaarsMeike Smolenaars wordt met ingang van 1 januari 2021 benoemd als directeur, tevens plaatsvervangend algemeen directeur, bij de directie Particulieren van de Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

Antje Kuilboer-Noorman

Antje Kuilboer-NoormanAntje Kuilboer-Noorman is benoemd tot Voorzitter van de Raad van Commissarissen per 1 januari 2021 van het Ontwikkelingsbedrijf NHN, een uitvoeringsorganisatie van de gemeenten in Noord-Holland Noord en Provincie Noord-Holland voor alle zaken die met de ontwikkeling van de regio te maken hebben, het ondernemersklimaat en vestigingsklimaat, brengt investeerders, overheden, ondernemers en onderzoekers samen om de economie en werkgelegenheid te stimuleren. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Public Spirit.

Trisha Boer

Trisha BoerTrisha Boer is per 14 december 2020 benoemd als directeur-bestuurder van Forte GGZ en OCRN Kinder- en Jeugd GGZ in Groningen. Trisha werkte hiervoor o.a. als Manager High & Intensive Care bij GGZ Drenthe en Managing Director Heelkunde bij Medisch Centrum Leeuwarden. Daarnaast is Trisha toezichthouder bij Stichting De Zijlen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van BeljonWesterterp, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Heleen Groot

Heleen GrootHeleen Groot start op 1 december 2020 als programmadirecteur COVID-19 bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Eveline Bongers

Eveline BongersEveline Bongers start per 1 december 2020 als voorzitter Raad van Bestuur bij Beweging 3.0. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Van der Laan & Co, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Wilma van Dijk

Wilma van DijkWilma van Dijk treedt vanaf december 2020 toe als lid van de raad van commissarissen van drinkwaterbedrijf Dunea. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Janneke van der Meij

Janneke van der MeijJanneke van der Meij start per december 2020 als CEO bij L. Ten Cate, investering van Antea Participaties. Met haar ruime ervaring in fashion, o.a. bij Tumble ’N Dry en Brams Paris, brengt ze naast veel energie en betrokkenheid ook de juiste kennis mee om Ten Cate verder te ontwikkelen tot een A-brand in duurzame ondermode. De benoeming kwam tot stand via Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Anne Floor Vigeveno

Anne Floor VigevenoAnne Floor Vigeveno is met ingang van 1 december benoemd tot clusterdirecteur primair onderwijs bij Almeerse Scholen Groep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Sonja Hoeijmakers

Sonja HoeijmakersSonja Hoeijmakers is met ingang van 9 november 2020 benoemd tot CHRO van de Ammega Group en lid van de Group Executive Committee, rapporterend aan de CEO.

Irénke Meekma

Irénke MeekmaIrénke Meekma is benoemd tot statutair directeur van Koninklijke Zeelandia Groep b.v. Irénke treedt in dienst als Chief Executive Officer per 1 november 2020.Irénke is een zeer ervaren en inspirerende senior executive. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van De Vroedt & Thierry, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Sylvia Butzke

Sylvia ButzkeSylvia Butzke is per november 2020 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Universiteit Twente. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jacqueline Prins

Jacqueline PrinsJacqueline Prins is per november 2020 benoemd als Voorzitter Raad van Toezicht van Stichting Leergeld. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Van der Laan & Co, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Inge Wallage

Inge WallageInge Wallage start per 1 november 2020 als Director Corporate Communications & Marketing bij Wageningen University & Research. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Volta Consultants.

Caroline van Nieuwkerk

Caroline van NieuwkerkCaroline van Nieuwkerk is per 1 november2020 gestart bij Van Leeuwen Pipe and Tube Group als Executive Director HR en Member of the Executive Board. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Odgers Berndtson, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jolanda Wakkerman

Jolanda WakkermanJolanda Wakkerman is met ingang van oktober 2020 benoemd tot lid Raad van Toezicht bij iHub. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Boer & Croon Executive Management, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marja Weijers

Marja WeijersMarja Weijers is met ingang van oktober 2020 benoemd tot lid Raad van Bestuur a.i. bij Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Boer & Croon Executive Management, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Annemieke Roobeek

Annemieke RoobeekAnnemieke Roobeek is per oktober 2020 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Eneco Groep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Floor van Dijk

Floor van DijkFloor van Dijk is met ingang van oktober 2020 benoemd tot lid Raad van Bestuur a.i. bij Arkin. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Boer & Croon Executive Management, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jannemarie de Jonge

Jannemarie de JongeJannemarie de Jonge is benoemd tot lid van het College van Rijksadviseurs. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Mariska de Graaff

Mariska de GraaffMariska de Graaff is benoemd tot Lid Raad van Commissarissen bij Velison Wonen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Monique van Bijsterveld

Monique van BijsterveldMonique van Bijsterveld is benoemd als de nieuwe directeur van het Oogfonds. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Esther Stomphorst

Esther StomphorstWoonstichting De Key heeft van het AW een positieve zienswijze voor de herbenoeming van Esther Stomphorst (partner bij Whyz executive search) als lid van de Raad van Commissarissen bij Woonstichting De Key ontvangen. Na vier jaren lid van de commissie Wonen & Vastgoed te zijn geweest, zal zij de komende periode de auditcommissie versterken.

Ellen van Schoten

Ellen van SchotenEllen van Schoten is benoemd tot lid college van bestuur bij EUR. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020

Marga Hoek

Marga HoekMarga Hoek is benoemd als lid RvC SuSi Partners in Zurich en lid RvA bij Redevko. De benoeming bij Redevko kwam tot stand door bemiddeling van Korn Ferry NL, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Cynthia de Witt Wijnen

Cynthia de Witt WijnenCynthia de Witt Wijnen is benoemd als Lid Raad van Toezicht van Naturalis Biodiversity Center en van het Japanmuseum Siebold. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Van der Laan & Co, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom..

Cynthia de Witt Wijnen

Cynthia de Witt WijnenCynthia de Witt Wijnen is benoemd als Lid Raad van Toezicht van Naturalis Biodiversity Center en van het Japanmuseum Siebold. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Van der Laan & Co, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom..

Caroline Visser

Caroline VisserCaroline Visser is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen bij Stichting Administratiekantoor Albron. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Petra van Dam

Petra van DamPetra van Dam is benoemd tot lid Raad van Commissarissen bij Stichting Wooncompagnie. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Cindy van Atteveldt-Machielsen

Cindy van Atteveldt-MachielsenCindy van Atteveldt-Machielsen is benoemd als Lid Raad van Commissarissen van De Krim. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Van der Laan & Co, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Liesbeth van Beek

Liesbeth van BeekLiesbeth van Beek is benoemd als voorzitter van het bestuur van BreedSaam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Rieken & Oomen, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Franka Morssink

Franka MorssinkFranka Morssink is toegetreden tot de raad van toezicht van omroep NTR. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Souraya Sarraf

Souraya SarrafSouraya Sarraf is benoemd als Lid Raad van Toezicht van de Stichting ZAAM. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Van der Laan & Co, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Mariken Tannemaat

Mariken TannemaatABN Amro maakte op 20 oktober 2020 bekend dat de raad van commissarissen Mariken Tannemaat zal voordragen als commissaris. Tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders zal hierover besloten worden. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Annabelle Birnie

Annabelle BirnieAnnabelle Birnie is met ingang van 25 januari 2021 benoemd tot directeur van De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Carien Bartels

Carien BartelsCarien Bartels zal per 1 januari 2021 starten bij Medipoint, een onderdeel van Medux. Zij is hier eindverantwoordelijk voor HR en maakt onderdeel uit van het MT van Medipoint. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van HRTouchpoints, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Arjette van Noort

Arjette van NoortArjette van Noort is met ingang van 1 november 2020 benoemd tot Transitiedirecteur bij Hogeschool Rotterdam Business School. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Lousewies van der Laan

Lousewies van der LaanLousewies van der Laan is per 1 oktober 2020 benoemd als de nieuwe directeur van Transparency International Nederland.

Marjo Lamers

Marjo LamersMarjo Lamers is per 1 januari 2021 benoemd tot lid van de Concerndirectie van de Gemeente Rotterdam als Directeur Middelen & Control / Concerncontroller. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Monique Donga

Monique DongaMonique Donga is benoemd als Director HR & Transformatie a.i. bij het CBR. Monique Donga werkte eerder als HR directeur bij onder meer Robeco en IBM. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Carole Wishaupt

Carole WishauptCarole Wishaupt is per 19 oktober 2020 benoemd tot eindverantwoordelijk Hoofd Compliance van BNG Bank. Carole Wishaupt werkte eerder bij onder De Nederlandsche Bank, a.s.r. verzekeringen en Fortis Bank. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Edith Schippers

Edith SchippersEdith Schippers is benoemd als voorzitter van het bestuur van Foodvalley NL. Zij is tevens lid van de RvT van PlanetB.io. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Volta consultants.

Janine Luten

Janine LutenJanine Luten is met ingang van 1 oktober 2020 benoemd als nieuwe directeur GroentenFruit Huis. De benoeming kwam tot stand doorbemiddeling van Volta consultants.

Mieke Akkermans

Mieke AkkermansMieke Akkermans is met ingang van 29 oktober 2020 benoemd als lid van de Raad van Toezicht van ROC van Twente, tevens lid van de Auditcommissie. Het ROC van Twente is met 20.000 studente en 2000 personeelsleden een belangrijke schakel in de regionale economie en samenleving. De benoeming is tot stand gekomen door bemiddeling van Colourful People.

Hester Somsen

Hester SomsenHester Somsen wordt per 26 oktober 2020 benoemd tot directeur Cybersecurity tevens plaatsvervangend Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid bij de NCTV.

Indra Nooyi

Indra NooyiOp 26 oktober 2020 maakt Koninklijke Philips bekend Indra Nooyi voor te dragen als lid van de raad van commissarissen. Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 6 mei 2021 zal de voordracht besproken worden.

Roelien Ritsema van Eck

Roelien Ritsema van EckRoelien Ritsema van Eck is per 15 oktober 2020 benoemd tot lid Raad van Bestuur van woningcorporatie de Alliantie. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Frederieke Leeflang

Frederieke LeeflangFrederieke Leeflang is benoemd tot bestuurslid van het toezichthoudend orgaan van de Radboud Universiteit en het Radboudumc. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Valerie Frissen

Valerie FrissenValerie Frissen is benoemd tot bestuurslid van het toezichthoudend orgaan van de Radboud Universiteit en het Radboudumc. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Jurenne Hooi

Jurenne HooiJurenne Hooi is als Lid toegetreden tot de Raad van Toezicht van Stichting DOEN. Als onafhankelijk adviseur richt Jurenne zich op een duurzame aanpak van de armoedeproblematiek, tevens is zij een ervaren toezichthouder. Eerder was zij bestuurslid bij de Voedselbank Amsterdam en CEO bij Stichting MaDi Amsterdam Zuidoost en Diemen. De benoeming kwam tot stand via Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Hester Maij

Hester MaijHester Maij is benoemd als de voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting DOEN. Hester Maij, thans Corporate Director Public & Quality Affairs bij FrieslandCampina, was eerder onder andereGedeputeerde van de Provincie Overijssel, Vrouwenvertegenwoordiger Algemene Vergadering van de VN. De benoeming kwam tot stand via Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.