Benoemingen

Update benoemingen oktober 2020

Door talent zichtbaar te maken bevordert Topvrouwen.nl de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen’ van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Annemieke Roobeek

Annemieke Roobeek Eneco Groep maakt op 1 oktober 2020 bekend dat Annemieke Roobeek per direct is benoemd als lid van de raad van commissarissen. Zij volgt Marco Keim op, die had aangegeven aan te blijven tot er een opvolger gevonden was.

Annette Mosman

Annette Mosman Op 2 oktober 2020 maakt AFC Ajax NV bekend Annette Mosman voor te dragen als lid van de raad van commissarissen. Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 13 november zal erover gestemd worden

Franca Vossen

Franca VossenOp 22 september 2020 is bekendgemaakt dat Franca Vossen is benoemd als lid van de raad van commissarissen van Coöperatie VGZ, voor een periode van vier jaar. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Geraldine Leegwater

Geraldine LeegwaterGeraldine Leegwater treedt op 1 november 2020 toe tot het Executive Committee van PGGM als Chief Investment Management. Ze is de opvolger van Eloy Lindeijer die deze functie sinds 2011 heeft vervuld en PGGM per 1 oktober verlaat.

Karien van Gennip

Karien van GennipCoöperatie VGZ heeft bekendgemaakt dat Karien van Gennip per 1 november 2020 aantreedt als voorzitter van de raad van bestuur. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Carla Mahieu

Carla MahieuKoninklijke DSM heeft op 24 september 2020 bekendgemaakt dat Carla Mahieu wordt voorgedragen als lid van de raad van commissarissen. Haar benoeming wordt besproken tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 6 mei 2021. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Tia van Beek

Tia van BeekDe Raad van Commissarissen van Habion heeft Tia van Beek per 1 januari 2021 benoemd als commissaris van Habion. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft een positieve zienswijze op de benoeming van Tia van Beek gegeven. De benoeming is tot stand gekomen door bemiddeling van Escalier, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Elly Koning

Elly KoningElly Koning is per 1 januari 2021 benoemd als voorzitter van de Raad van Toezicht van ActiVite. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Slim, partner in search

Hennie Brands

Hennie BrandsHennie Brands wordt per 15 december 2020 directeur informatievoorziening bij de directie Informatievoorziening en Chief Information Officer bij de Dienst Justitiële Inrichtingen bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Irene Gerrits

Irene GerritsIrene Gerrits wordt per 1 december 2020 directeur van de directie Mensen en Middelen bij de Inspectie SZW bij het ministerievan Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Lilian van den Aarsen

Lilian van der AarsenLilian van den Aarsen wordt per 1 december 2020 directeur Staf Deltacommissaris bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Chantal van Oijen

Chantal van OijenChantal van Oijen is met ingang van 1 november 2020 benoemd als directievoorzitter bij Alfa Accountants en Adviseurs. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van & Female Capital, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Ruth Clabbers

Ruth ClabbersRuth Clabbers wordt directeur-generaal Luchtvaart en Maritieme Zaken bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De benoeming gaat in op 1 november 2020.

Sanne de Laat-Koevoets

Sanne de Laat-KoevoetsSanne de Laat-Koevoets start 15 oktober 2020 als Directeur Particulieren bij Interpolis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Pien de Jong

Pien de JongPien de Jong is per 1 oktober 2020 benoemd als Bestuurder van de Zorggroep Amsterdam Oost. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Slim, partner in search.

Manon Holtkamp

Manon HoltkampMet de benoeming van Manon Holtkamp per 1 oktober 2020 tot managing director van MarketResponse Nederland, geeft het onderzoeksbureau verder vorm aan de groeiambitie van de organisatie. Holtkamp kan bogen op een ruim 25-jarige internationale carrière op het gebied van marketing-, onderzoeks- en salesmanagement.

Mechteld Hendriks

Mechteld HendriksMechteld Hendriks is 1 oktober 2020 gestart als Voorzitter van de Raad van Toezicht bij Stichting Pensioenfonds HaskoningDHV. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Partners at Work, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jacqueline Kuppens

Jacqueline KuppensJacqueline Kuppens is met ingang van oktober 2020 benoemd als Lid Raad van Toezicht bij Moveoo. De RvT Moveoo bestaat daarmee uit drie mannen en drie vrouwen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos.

Yvonne Einig

Yvonne EinigYvonne Einig is met ingang van oktober 2020 benoemd als Lid Raad van Toezicht bij Moveoo. De RvT Moveoo bestaat daarmee uit drie mannen en drie vrouwen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Bosman & Vos.

Miriam Oosterwijk

Miriam OosterwijkMiriam Oosterwijk is per 1 oktober 2020 benoemd als directeur bij public spirit/ BMC.

Inge Vossenaar

Inge VossenaarInge Vossenaar wordt directeur-generaal Primair en Voortgezet Onderwijs bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 1 oktober 2020.

Madina Schut

Madina SchutMadina Schut is per 1 oktober 2020 benoemd als lid Raad van Toezicht bij ‘de Liemerije’, een ouderenorganisatie te Zevenaar.

Anne Marie van der Wijst

Anne Marie van der WijstAnne Marie van der Wijst is benoemd tot lid raad van toezicht van de Vrije Universiteit Amsterdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Sara Liesker

Sara LieskerSara Liesker is met ingang van 21 september 2020 benoemd in de Raad van Toezicht van Nieuwe Nobelaer te Etten-Leur. Nieuwe Nobelaer is een culturele instelling waar theater, cultuur-educatie en bibliotheek verenigd zijn in één organisatie.

Swanette Jukema

Swanette JukemaSwanette Jukema is met ingang van augustus 2020 benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden. Zij is vanaf 2018 al lid van de Raad van Toezicht.

Edith Appels

Edith AppelsEdith Appels start per 12 oktober 2020 als Directeur bij Dekamarkt. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Karlineke van der Knaap

Karlineke van der KnaapKarlineke van der Knaap is met ingang van oktober 2020 gestart als algemeen directeur bij D. van der Steen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Sonja Kersten

Sonja KerstenSonja Kersten is met ingang van 1 oktober 2020 benoemd tot directeur Expertisecentrum Euthanasie. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Mariken Schoenmakers

Mariken SchoenmakersMariken Schoenmakers is per oktober 2020 lid van de raad van toezicht van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Joanne Zwueste

Joanne ZwuesteJoanne Zwueste is met ingang van 14 september 2020 benoemd als Directeur HR bij Vitens. Daarvoor was zij onder andere CHRO bij Enecogroep en afvalverwerker Van Gansewinkel. In een verder verleden bekleedde zij senior HR-posities bij KPN, Axa en ING Groep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Nathalie van Berkel

Nathalie van BerkelNathalie van Berkel is met ingang van 1 september 2020 benoemd tot Lid Raad van Toezicht bij Aloysius Stichting, een grote, landelijk actieve, speciaal onderwijs organisatie.
Zij is van oorsprong jurist. Na stevige directieposities bij G4 gemeenten, is zij nu bestuurder bij het UWV. Nathalie zal de remuneratiecommissie van de RvT versterken. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Esther Peters

Esther PetersEsther Peters treedt toe als lid van de Raad van toezicht van ActiVite. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Slim, partner in search.

Coba Anninga

Coba AnningaCoba Anninga is benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht van de Tintengroep, een maatschappelijke ondernemer die zich inzet om de eigen kracht en talenten van de inwoners van Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel te versterken. Zij volgt Lambert Zwiers op.

Andrea Evers

Andrea EversAndrea Evers is benoemd tot lid raad van toezicht van de Vrije Universiteit Amsterdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Annette Rinck

Annette RinckAnnette Rinck is benoemd tot commissaris bij Aalberts. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Anke Buiteveld

Anke BuiteveldAnke Buiteveld wordt directeur van de directie Bestuursondersteuning en Advies (BOA) bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Corinne Weeda

Corinne WeedaCorinne Weeda is benoemd tot lid Raad van Commissarissen bij Bovemij.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marjolijn Minnema

Marjolijn MinnemaMarjolijn Minnema is benoemd tot Human Resources Director Europe bij Nouryon. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marelva van Erp – Bito

Marelva van ErpMarelva van Erp – Bito is benoemd als Lid Raad van Toezicht bij Aloysius Stichting, een grote, landelijk actieve, speciaal onderwijs organisatie. Zij heeft een brede bedrijfskundige achtergrond in de gemeentelijke setting en bij de politie. Daarbij heeft zij ruime ervaring als toezichthouder bij onder meer bureau Halt en het Leger des Heils. Marelva zal de auditcommissie van de RvT versterken. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Poleanne Vluggen

Poleanne VluggenPoleanne Vluggen is benoemd tot HR Director bij Kuehne + Nagel. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.