Benoemingen

Update benoemingen september 2020

Door talent zichtbaar te maken bevordert Topvrouwen.nl de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen’ van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Esther de Vilder

Esther de VilderEsther de Vilder is met ingang van 7 september 2020 benoemd tot algemeen directeur bij Bierbrouwerij de Koningshoeven.

Monique Valentijn

Monique ValentijnMonique Valentijn treedt per 1 november 2020 toe tot de raad van bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Sabien Raams

Sabien RaamsSabien Raams is per 1 december 2020 benoemd als bestuurder bij de Zeeuwse ggz-instelling Emergis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Van der Vliet & Van der Schoot.

Jantine Schuit

Jantine SchuitJantine Schuit is vanaf november 2020 de vice-rector magnificus van Tilburg University. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Marie-José Kuypers

Marie Jose KuipersMarie-José Kuypers is met ingang van 16 oktober 2020 benoemd tot directeur Onderwijs & Onderzoek bij Quadraam Gelderse Onderwijs Groep. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Monique Stam

Monique StamMonique Stam treedt met ingang van half oktober 2020 als lid toe tot de Raad van Toezicht bij Stichting Protestants Christelijk Basis Onderwijs Apeldoorn. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Esther de Leeuw

Esther de LeeuwEsther de Leeuw is met ingang van 5 oktober 2020 benoemd als algemeen directeur Klantinteractie & Services bij de Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

Mariken Radstaat

Mariken RandstaatMariken Radstaat is met ingang van 1 oktober 2020 benoemd tot Manager HR bij iHUB. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Boer & Croon, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Sahar Yadegari

Shar YadegariSahar Yadegari wordt per 1 oktober 2020 de nieuwe directeur-bestuurder van VHTO Landelijk expertisebureau meisjes│vrouwen en bèta│techniek. Zij volgt Cocky Booij op die VHTO ruim 25 jaar heeft geleid. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Colourful People.

Esther Moesker

Esther MoeskerEsther Moesker is met ingang van oktober benoemd tot zakelijk directeur bij Groninger Museum. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Boer & Croon, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Sandra van der Hulst

Sandra van der HulstKoolen Industries Solar heeft Sandra van der Hulst aangesteld als Chief Executive Officer (CEO). Sandra start met ingang van 17 september 2020 en bouwt de organisatie verder uit in de zonne-energiebranche.

Joanne Zwueste

Joanne ZuesteJoanne Zwueste is met ingang van 14 september 2020 benoemd als Directeur HR bij Vitens. Daarvoor was zij onder andere CHRO bij Enecogroep en afvalverwerker Van Gansewinkel. In een verder verleden bekleedde zij senior HR-posities bij KPN, Axa en ING Groep. De benoeming kwam tot stand via Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Saar Spanjaard

Saar SpanjaardSaar Spanjaard is met ingang van 14 september 2020 benoemd tot directeur Woonservice bij woningcorporatie Staedion. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van executive searchbureau Whyz.

Artie Ramsodit

Artie RamsoditArtie Ramsodit is per 13 september 2020 benoemd als Lid Raad van Toezicht bij de Hogeschool Leiden. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Van der Laan & Co, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Mirlinda Kida

Mirlinde KidaMirlinda Kida is met ingang van 1 september 2020 benoemd tot interim-directeur Wonen en Welzijn bij Zorgboog. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Boer & Croon, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Saskia Capello-Lindner

Saskia CapelloSaskia Capello-Lindner is met ingang van september 2020 benoemd tot commissaris bij Woningstichting Rentree te Deventer. De benoeming kwam tot stand via Terra Management Search.
Saskia is werkzaam als directeur Stichting Verslavingsreclassering GGZ en is daarnaast voorzitter van de Raad van Toezicht van Liberein.

Anne-Ruth Snapper

Anne Ruth SnapperAnne-Ruth Snapper is met ingang van 1 september 2020 benoemd als CFO bij NOP Agrowind, een innovatief windpark bij IJsselmeer met capaciteit van 196 MW.

Petra van Hilst

Petra van HilstPetra van Hilst is per 1 september 2020 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Stichting Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden. Zij is daarnaast toezichthouder bij The RepTrak Company en oprichtster van EQUAL in LEGAL en GCN, het netwerk voor General Counsel.

Hala Zeine

Hala ZeineTomTom maakt op 1 september 2020 bekend dat Hala Zeine is voorgedragen voor benoeming tot de raad van commissarissen voor een termijn van vier jaar.

Annemarie Zielstra

Annemerie ZielstraAnnemarie Zielstra is per 1 september 2020 benoemd als Partner Cyber Security bij KPMG. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Anna Chernilovskaya

Anna ChernilovskayaAnna Chernilovskaya is per 1 september 2020 benoemd als Lid Raad van Toezicht bij Naturalis en is per 13 september 2020 benoemd als Lid Raad van Toezicht bij de Hogeschool Leiden. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Van der Laan & Co, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Anouk op het Veld

Anouk op het VeldAnouk op het Veld is per 1 september 2020 benoemd als Lid Raad van Toezicht bij de Omring.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Van der Laan & Co, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Esther Talboom-Kamp

Esther TalmboomEsther Talboom-Kamp is met ingang van 1 september 2020 benoemd als Chief Innovation Officer bij Unilabs.

Ineke Walravens

Ineke WalravensIneke Walravens is per 25 augustus 2020 benoemd als Directeur Services (Productie, Kwekerijen, Detacheringen) bij IBN in Uden. Zij gaat IBN Services naar een volgende fase leiden. Ineke bekleedde eerder diverse managementfuncties in o.a. de aannemerij, energiebranche, industrie, verzekeringsbranche en rechtshulpverlening. Daar leidde zij diverse organisaties en hun medewerkers succesvol door veranderende omstandigheden. IBN maakt zich al 25 jaar sterk voor mensen die extra hulp nodig hebben op de arbeidsmarkt middels het aanbieden van verschillende facilitaire en productiematige diensten. Daarnaast leidt IBN via werkleerlijnen haar medewerkers op tot vakkracht.

Dominique Delporte - Vermeiren

Dominique DelporteDominique Delporte - Vermeiren is per 24 augustus 2020 herbenoemd als lid van de Raad van Commissarissen bij Royal Brinkman Holding te s' Gravenzande. Zij blijft verantwoordelijk voor de portefeuille Finance, ICT en Transformatie. De Royal Brinkman groep is een internationale toeleverancier, installateur en producent van mechanische produkten en digitale diensten voor de tuinbouwsector met eigen vestigingen en dochtermaatschappijen in meer dan 13 landen.

Louise ter Kuile

Louise te KuilenLouise ter Kuile is met ingang van medio augustus 2020 benoemd tot interim-directeur School of Media bij Hogeschool van Kunsten Utrecht.
De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Boer & Croon, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marianne Thijssen

Marianne Thijssen van AmeydeMarianne Thijssen is met ingang van 15 augustus 2020 benoemd in de functie van Chief Customer Officer bij het bedrijf Voogd & Voogd Groep te Middelharnis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Chasse Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Anja Stunnenberg

Anje StunnenbergAnja Stunnenberg is per 1 augustus 2020 benoemd tot toezichthouder bij Malderburch, welzijn, wonen en zorg te Malden. De benoeming kwam tot stand via Terra Management Search. Anja Stunnenberg is als directeur wonen, zorg en welzijn werkzaam bij Atlant te Apeldoorn/Beekbergen en bekleedt meerdere nevenfuncties, waaronder: lid raad van toezicht PRO College; voorzitter raad van advies Inclusief Groep; Lid Raad van Toezicht Gezondheidscentrum Didam, Lid Raad van Toezicht RIBW Arnhem en Veluwevallei.

Iet van Albada-Kuipers

Iet van AlbadaIet van Albada-Kuipers is met ingang van 1 augustus 2020 benoemd tot lid raad van toezicht bij Stichting voor Katholiek Primair Onderwijs Amersfoort e.o. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Mirjam Van den Berg

Mirjan van den BergMirjam Van den Berg is met ingang van 1 augustus 2020 benoemd als VP Operations bij Ingenico ePayments. Mirjam is afkomstig van Travix International. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Pedersen & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Trudy Prins

Trudy PrinsTrudy Prins is per 1 augustus 2020 benoemd tot toezichthouder bij Malderburch, welzijn, wonen en zorg te Malden. De benoeming kwam tot stand via Terra Management Search.Trudy Prins is als bestuurder werkzaam bij De Rijnhoven te Utrecht en bekleedt meerdere nevenfuncties, waaronder: vicevoorzitter Raad van Toezicht GGMD; voorzitter Raad van Toezicht De Merwelanden, voorzitter Raad van Toezicht Koraal, lid Raad van Commissarissen Woningbouwstichting.

Karen Bosch-Albers

Karen Bosch AlbersKaren Bosch-Albers is met ingang van 1 augustus 2020 benoemd tot lid raad van toezicht bij Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Wesselo & Partners, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jeltje Schraverus

Jeltje SchraverusJeltje Schraverus is met ingang van juli 2020 benoemd tot interim-voorzitter Raad van Bestuur bij Santiz Ziekenhuizen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Boer & Croon, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Heike van de Kerkhof

Heike van de KerkhofHeike van de Kerkhof is benoemd tot Independent Non-Executive Director bij OCI. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jessica Niewierra

Jessica NieuwierraJessica Niewierra is benoemd tot lid Raad van Comissarissen bij Arbo Unie. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Petra de Jongh

Petra de JonghePetra de Jongh treedt toe tot de raad van advies van Vitadent Mondzorg – voor de zorgafhankelijke cliënt. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Soraya Loerts

Sorayal OertsSoraya Loerts is benoemd tot President of the board van WICT Europe.

Diana Monissen

Diane MonissenDiana Monissen is benoemd tot voorzitter Raad van Toezicht bij Hivos. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Boer & Croon, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Sabine Nieuwendijk

Sabine NieuwendijkSabine Nieuwendijk is benoemd tot Group Controller bij Intertrust. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Spencer Stuart, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Antoaneta Ignatovska

Antoaneta IgnatovskaAntoaneta Ignatovska is benoemd als lid raad van bestuur bij Avito AB

Janine de Zeeuw

Janine de ZeeuwJanine de Zeeuw is benoemd als COO bij TEMBO Group.

Kitty Oirbons

Kitty OirbonsKitty Oirbons completeert de raad van toezicht van Koninklijke Kentalis, ondersteuner van mensen die slechthorend, doof of doofblind zijn. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Artie Debidien

Artie DebidienArtie Debidien is met ingang van 25 augustus 2020 benoemd tot CIO NN International bij Nationale Nederlanden. Zij is hiermee verantwoordelijk voor 13 landen, de aansturing van CIO’s, digitale transformaties en IT Landschappen in de landen. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor alignment met NN Group en maakt zij deel uit van het International Leadership team.

Annemarie Mije

Annemarie MijerAnnemarie Mijer is benoemd tot lid raad van bestuur bij VIVAT N.V. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Egon Zehnder, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marije Kool

Marije KoolMarije Kool is met ingang van 1 december 2020 benoemd tot zakelijk directeur Teylers Museum. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Esther Reinhard

Esther ReinhardEsther Reinhard is per 1 november 2020 benoemd als Bestuurder bij Enver. Zij zal, met Arlette Sprokkereef, het bestuur vormen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Susi Zijderveld

Susi ZijderveldSusi Zijderveld wordt interim voorzitter van de Raad van Bestuur van de Kamer van Koophandel. De benoeming gaat in op 1 oktober 2020 voor een periode van zes maanden.

Miriam Luizink

Miriam LuizinkHet bestuur van de institutenorganisatie van NWO heeft Miriam Luizink per 1 oktober benoemd tot directeur van NWO-I.

Iris Leene

Iris LeeneIris Leene is met ingang van 15 september 2020 benoemd tot Themadirecteur Maatschappelijke Ontwikkeling bij gemeente Apeldoorn. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Aardoom & de Jong, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marjo Bloemen

Marjo BloemenMarjo Bloemen start op 15 september 2020 als directeur bij de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) bij de Belastingdienst. Zij is belast met de portefeuille Bedrijfsvoering.

Symone de Bruin

Symone De BruinSymone de Bruin is met ingang van 15 september 2020 benoemd tot Themadirecteur Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling bij gemeente Apeldoorn. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Aardoom & de Jong, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Alice Diels

Alice DielsLouwman Group benoemt per 1 september 2020 Alice Diels – algemeen directeur Human Resources (HR) - als lid van haar groepsdirectie. De groepsdirectie is onder meer verantwoordelijk voor de strategie en het algemene beleid van Louwman Group. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marlène Volf

Marlene VolfLouwman Group benoemt per 1 september 2020 Marlène Volf – algemeen directeur Legal & Compliance - als lid van haar groepsdirectie. De groepsdirectie is onder meer verantwoordelijk voor de strategie en het algemene beleid van Louwman Group.

Marleen van de Kerkhof

Marleen van de KerkhofMarleen van de Kerkhof begint op 1 september 2020 als lid Raad van Commissarissen bij Port of Den Helder. De benoeming kwam tot stand via Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Angela Maas

Angela MaasAngela Maas treedt per 1 september 2020 toe tot de Raad van Toezicht van het Flevoziekenhuis in Almere. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Corine d’Haans

Corine D'HaansCorine d’Haans start op 1 september 2020 als directeur van WPG Media. Zij volgt Susan Stevens op, die het mediabedrijf de afgelopen jaren op interim basis heeft geleid. 
Corine heeft ruime ervaring op het gebied van algemeen management bij diverse (digitale) merken en organisaties in de mediabranche. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van 227 Media.

Elphi Nelissen

Elphi NelissenElphi Nelissen is met ingang van 1 september 2020 benoemd tot lid van het college van bestuur van Fontys Hogescholen. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Tessa Scharringhausen

Tessa ScharringhausenTessa Scharringhausen is met ingang van 1 september 2020 benoemd als Directeur Knowledge Transfer van de twee kennisinstellingen UU en UMCU.

Marina Eckenhausen

Martina EckenhausenMarina Eckenhausen wordt inspecteur-generaal bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 1 september 2020.

Suzanne Sweerman

Suzanne SweermanSuzanne Sweerman is met ingang van 1 september 2020 benoemd tot Commercieel Directeur bij Ennatuurlijk. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Brightlinck Executive Search, het executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Nicole Huppertz

Nicole HuppertzNicole Huppertz *is per 1 september 2020 benoemd tot directeur van de programmadirectie voor 'Nafase van de coronacrisis' bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Paulien Ruiter

Paulien RuiterPer 1 september 2020 start Paulien Ruiter als Business Development Director Retail bij Farouk Systems Europe. Ruiter heeft de afgelopen 25 jaar als ervaren bestuurslid haar sporen in de cosmeticawereld verdiend.

Astrid Prieckaerts

Astrid PrieckaertsDe vijf regionale screeningsorganisaties naar kanker, vormen vanaf 1 september één bestuurlijk gefuseerde organisatie: Bevolkingsonderzoek Nederland. Ginel van Weering en Astrid Prieckaerts vormen per die datum de tweehoofdige Raad van Bestuur. Deze benoemingen kwamen tot stand door bemiddeling van Van Bergen Search.

Ginel van Weering

Ginel van WeeringDe vijf regionale screeningsorganisaties naar kanker, vormen vanaf 1 september één bestuurlijk gefuseerde organisatie: Bevolkingsonderzoek Nederland. Ginel van Weering en Astrid Prieckaerts vormen per die datum de tweehoofdige Raad van Bestuur. Deze benoemingen kwamen tot stand door bemiddeling van Van Bergen Search.

Ingrid Regien

Ingrid RegienIngrid Regien is met ingang van 1 september 2020 benoemd tot Directeur IT/CIO bij de Vrije Universiteit te Amsterdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Leaders Trust, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Sandra Beurskens

Sandra BeurskensSandra Beurskens is met ingang van september 2020 benoemd als toezichthouder bij Proteion. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Rieken & Oomen, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Elly Breedveld

Elly BreedveldDe Raad van Toezicht van Stichting Perspekt heeft Elly Breedveld benoemd tot directeur/bestuurder. Zij gaat het kwaliteitsinstituut dat waarden gedreven en persoonsgerichte zorg stimuleert per 24 augustus 2020 leiden.

Josette Luijten

Josette LuijtenJosette Luijten is met ingang van 17 augustus 2020 benoemd als Head of Operations bij Harting-Bank. De benoeming kwam tot stand via Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Madelein Smit

Madelein SmitMadelein Smit is met ingang van 17 augustus 2020 benoemd als CIO bij van EVBox. EVBox biedt alles-in-één (emissie vrije) laadoplossingen voor elektrische auto's. Hardware, software en services voor iedere locatie en situatie. De benoeming kwam tot stand via Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Lonneke van der Zee

Lonneke van der ZeeLonneke van der Zee is met ingang van 1 augustus 2020 benoemd tot algemeen directeur BNNVARA. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Wendy Bor

Wendy BorWendy Bor is met ingang van 1 augustus 2020 benoemd als Directeur Cluster Digitale Oplossingen bij Alliander New Business. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Sandra Spek

Sandra SpekSandra Spek is met ingang van 13 juli 2020 benoemd tot Algemeen Directeur bij Baker McKenzie Amsterdam. Tevens maakt Sandra onderdeel uit van het bestuur van Baker McKenzie Amsterdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van C&Q Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Carla Muters

Carla MutersCarla Muters is met ingang van juni 2020 benoemd tot lid Raad van Commissarissen bij Dimpact; zij is verantwoordelijk voor de portefeuille bedrijfsvoering, ICT en transformatie. Dimpact is een coöperatie voor ICT dienstverlening voor gemeenten. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van PublicSpirit.

Erika Osinga

Erica OsingaErika Osinga is benoemd als CFO bij Tandartskomtlangs. Tandartskomtlangs verleent Mondzorg voor ouderen op locatie (verpleeghuis, woonlocatie, woongroep, thuis of bij GGZ-instellingen).

Simone Davina

Simone DavinaSimone Davina is met ingang van 1 april 2020 benoemd als een van de driekoppige bestuursleden van Siemens Energy Limited (UK) alsook met ingang van 1 augustus 2020 van Siemens Gas and Power Holding B.V. (Nederland). Daarnaast blijft zij verantwoordelijk voor Legal and Compliance in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Nederland.

Ymke Fokma

Ymke FokmaYmke Fokma is benoemd in de raad van toezicht van Basalt revalidatie. Vanuit elf locaties in en nabij de ziekenhuizen in de regio Zuid-Holland organiseert Basalt excellente revalidatiegeneeskundige zorg.