Benoemingen

Update benoemingen augustus 2020

Door talent zichtbaar te maken bevordert Topvrouwen.nl de doorstroom van vrouwen naar topposities. Successen zijn er om te vieren en momenteel ‘regent’ het benoemingen’ van onze Topvrouwen in boardroom posities. Wij zijn trots om deze te kunnen publiceren.

Pauline Bieringa

Pauline BieringaPauline Bieringa is met ingang van 1 september 2020 door de Raad van Bestuur van Triodos Bank N.V. benoemd tot Managing Director Triodos Bank Nederland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Ebbinge, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Loes van Meer - Bootsma

Loes van Meer-BootsmaPer 1 augustus 2020 is Loes van Meer - Bootsma gestart in haar nieuwe rol als Chief Procurement Officer bij ENGIE Nederland. Loes van Meer is de laatste jaren als Procurement Director actief geweest voor Athlon, een organisatie voor auto,- lease- en mobiliteitsoplossingen. Hier hield zij zich voornamelijk bezig met het opbouwen van de procurement organisatie. Met deze ervaring gaat Loes de Procurement afdeling bij ENGIE verder vormgeven. Deze afdeling houdt zich bezig met alle werkzaamheden die te maken hebben met inkoop. Loes zal deel uitmaken van de ENGIE Top 20. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Executive+.

Petra de Jongh

Petra de JonghPetra de Jongh is per 1 januari 2021 benoemd als voorzitter raad van bestuur van Zorgorganisatie Pieter van Foreest. Zij neemt hiermee het stokje over van de huidige voorzitter Diny de Bresser, die eerder deze maand haar pensioen per begin 2021 vroegtijdig bekend heeft gemaakt.

Martine van Selm

Martine van SelmMartine van Selm is vanaf november 2020 decaan van de Erasmus School of History, Culture and Communication in Rotterdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Josja van der Veer

Josja van der VeerJosja van der Veer is per 15 oktober 2020 directeur bij de directie Ruimte en Duurzaamheid van de gemeente Amsterdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Manon Vanderkaa

Manon VanderkaaManon Vanderkaa is vanaf oktober 2020 directeur van Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Patricia Zorko

Patricia ZorkoPatricia Zorko wordt met ingang van 22 september 2020 plaatsvervangend directeur-generaal Rijkswaterstaat bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Lisette de Ruigh

Lisette de RuighLisette de Ruigh wordt met ingang van 15 september 2020 benoemd tot directeur Keuren bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Karin van Eerde

Karin van EerdeKarin van Eerde start op 1 september 2020 als directeur Communicatie bij het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV).

Vera Luijendijk

Vera LuijendijkDe Raad van Commissarissen van Woningstichting Eigen Haard heeft Vera Luijendijk benoemd als nieuwe bestuurder. Vera Luijendijk start per 1 september2020 en vormt dan met de huidige bestuursvoorzitter Bert Halm het bestuur van Eigen Haard. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Karin Krol

Karin KrolKarin Krol is met ingang van 1 september 2020 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur bij het Laurentius Ziekenhuis Roermond. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Boer & Croon Executive Management, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Janneke Ottens

Janneke OttensJanneke Ottens is met ingang van 1 september 2020 benoemd tot directeur Kennis & Expertise bij Staatsbosbeheer. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Joëlle Staps

Jolle StapsJoëlle Staps is per 1 september 2020 de nieuwe adjunct-directeur bij GGD GHOR Nederland. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Paulette van den Broek

Paulette van den BroekPaulette van den Broek is met ingang van 31 augustus 2020 benoemd tot Directeur Dienstverlening bij Waternet. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Maes & Lunau, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Marissa van der Werf

Marissa van der WerfMarissa van der Werf is met ingang van 17 augustus 2020 benoemd tot CFO en statutair bestuurder bij H&S Group. Deze benoeming kwam tot stand door bemiddeling van van der Laan & Co, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Daniëlle Santen

Danielle SantenDaniëlle Santen is met ingang van medio augustus 2020 benoemd tot interim-directeur bij Beweging 3.0. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Boer & Croon, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Tamara Kroll

Tamara KrollTamara Kroll is per augustus 2020 toegetreden tot de raad van toezicht van Kentalis. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Tessa de Bruin

Tessa de BruinTessa de Bruin is met ingang van 1 augustus 2020 benoemd tot directeur bedrijfsvoering voor Faculteit Gezondheid en Faculteit Bewegen, Sport en Voeding bij Hogeschool van Amsterdam. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Holtrop Ravesloot, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Jacqueline Müller

Jacqueline MullerJacqueline Müller is met ingang van 1 augustus 2020 benoemd als Group General Counsel bij TMF Group.

Virginie Duperat-Vergne

Virginie Duperat VergneOp 28 juli 2020 maakt Arcadis bekend Virginie Duperat-Vergne voor te dragen als nieuwe chief financial officer. Duperat-Vergne zal Sarah Kuijlaars opvolgen.

Kirsten Rosenbaum

Kirsten RosenbaumKirsten Rosenbaum is met ingang van 1 juli 2020 benoemd tot Operations Director Europe bij Caldic. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Brightlinck Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Inge van Dijk

Inge van DijkInge van Dijk is per 1 juli 2020 benoemd tot Divisiedirecteur Betalingsverkeer & Marktinfrastructuur bij De Nederlandsche Bank. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vroom & Van den Heuvel Executive Search, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Annelien Bredenoord

Annelien BredenoordAnnelien Bredenoord is als lid toegetreden tot de raad van toezicht van Amsterdam Universitair Medische Centra. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Charlotte Kuiper

Charlotte KuiperCharlotte Kuiper is benoemd tot Bestuurslid namens werkgeversorganisatie Aedes bij Pensioenfonds voor de woningcorporaties (SPW). De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van The Executive Network, een executive searchbureau dat zich committeert aan diversiteit in de boardroom.

Gertrude van den Brink

Gertrude van den BrinkHet Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) heeft Gertrude van den Brink benoemd in de raad van advies. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.

Judith Franssen

Judith FranssenJudith Franssen, Global Marketing Director bij Randstad, is per 1 juli 2020 benoemd tot Vice President Superadvisory board bij Ludens.

Larissa Zegveld

Larissa ZegveldHet Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) heeft Larissa Zegveld benoemd in de raad van advies. De benoeming kwam tot stand door bemiddeling van Vanderkruijs, ontvanger van de Executive Search Award 2020.