Registratieregeling

Bent u opleider op het gebied van medezeggenschap (MZ-opleider) en wilt u zich laten registeren? U moet zich eerst als kandidaat inschrijven. Uw aanvraag wordt daarna door de beoordelingscommissie in behandeling genomen.

Er zijn vijf gebieden van vakbekwaamheid bepaald:

  • ethiek van het vak
  • organiseren van leerprocessen
  • kennis en vaardigheden van de or
  • leercontext van de or
  • context van de medezeggenschap.

Iedere MZ-opleider moet op elk van deze gebieden basiskennis, basisvaardigheden en vakopvattingen hebben.

Registratieproces

Aanmelding

Je schrijft je in als kandidaat voor het Register voor MZ-opleiders via PE-online. Hiervoor maak je eerst een account aan via deze link. Zodra je een account hebt, kan je je inloggegevens opvragen bij PE-online en je aanmelden. Je aanvraag wordt in behandeling genomen door de beoordelingscommissie van SCOOR-RMZO.

Registratie

Nadat je door de beoordelingscommissie bent toegelaten tot de kandidaatsfase, moet je voldoen aan de registratieverplichtingen die gelden voor deze eerste fase van de registratie. Deze fase moet in twee jaar zijn afgerond.

Herregistratiefase (geregistreerd blijven)

Om geregistreerd te blijven in het Register voor MZ-Opleiders moet je je elke vijf jaar laten herregistreren. In iedere periode van 5 jaar moet je daarvoor een aantal punten behalen door een combinatie van elementen af te ronden. Je houdt je activiteiten en behaalde punten zelf bij in PE-online. SCOOR-RMZO controleert de activiteiten van geregistreerde MZ-Opleiders steekproefsgewijs.

De nieuwe herregistratie-eisen zijn per 1 januari 2022 ingegaan.
Voor opleiders die in januari 2022 al waren ingeschreven in het register gelden de oude herregistratie-eisen tot de nieuwe herregistratie periode ingaat.

Veelgestelde vragen

Voor meer relevante informatie voor opleiders en opleidingsbureaus kunt u terecht op de pagina met Veelgestelde vragen.