Ruimte in de regels

Voor het volgen van scholing of andere vormen van leren, bestaan er verschillende regelingen. Denk bijvoorbeeld aan financiële tegemoetkomingen. Samen met de sociale partners en ministeries zoeken we naar ‘ruimte’ in deze wet- en regelgeving. Op deze pagina delen we daarvoor praktische voorbeelden en oplossingen. Daarnaast verzamelt de SER knelpunten en kansen die zich in de praktijk voordoen.

Welke mogelijkheden zijn er voor leven lang ontwikkelen in wet- en regelgeving?

Via onderstaande links verwijzen we u graag door naar nuttige informatie. Dit wordt regelmatig aangevuld.

Knelpunten bij leven lang ontwikkelen

In de wet- en regelgeving kunnen knelpunten voorkomen die leven lang ontwikkelen in de weg staan. Vanuit de actie-agenda gaan we met deze knelpunten aan de slag door ze onder de aandacht te brengen van de relevante partijen. Bent u zelf een belemmering tegengekomen, of hebt u juist een goede oplossing voor een belemmering gevonden? Geef deze dan door via doorbraakllo@ser.nl. Wij nemen contact met u op om te kijken hoe we hierbij verder kunnen helpen.

Knelpunten op de agenda

Op dit moment verkent de SER de belemmeringen rond leven lang ontwikkelen in de sociale zekerheid. De uitkomsten van deze verkenning worden hier binnenkort gedeeld.

Leven Lang Ontwikkelen, ruimte in de regels. © Shutterstock

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van alle actualiteiten? Schrijf u dan in voor onze Leven lang ontwikkelen-nieuwsbrief en word lid van de LinkedIn-groep.