Talent in de Keuken

In de regio Nijmegen wordt het tekort aan koks aangepakt.

Regio: Oost

De regio Nijmegen kampt met een gebrek aan koks. Daarom gaan verschillende partijen nu op zoek naar Talent in de Keuken. Met dit project worden zij-instromers opgeleid tot vakbekwame koks.

Kandidaten starten met een proefplaatsing van drie maanden bij de werkgever. Vervolgens krijgen zij een betaalde leer-werkovereenkomst bij een werkgever. Daarbij starten ze met een erkende mbo-opleiding tot basiskok (niveau 2). De opleiding duurt anderhalf jaar in plaats van twee jaar. Een vakgerichte coach ondersteunt de leerlingen op inhoud en op sociaal-maatschappelijk gebied.

Betrokken samenwerkingspartners

ROC Nijmegen, Loket Leren en Werken, UWV Werkbedrijf & UWV Werkgeversservicepunt, (Gemeentelijk) WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), diverse horecawerkgevers. Subsidieverstrekkers: Overheid - Perspectief op Werk

Contactpersoon

Brechtje Giesbers | E: brechtje.giesbers@wbrn.nl | T: 06 55 490 236

Meer informatie