Werken en Leren met Energie

Een impuls voor de nieuwe behoefte in de energiesector.

Regio: Oost

Er zijn onvoldoende hbo-technici die energienetten ‘slimmer’ maken, bedrijven verduurzamen en nieuwe energietechnologie ontwikkelen. Het onderwijstraject Werken en Leren met Energie draagt bij aan een oplossing voor dit probleem. Het geeft carrièreswitchers maar ook bijvoorbeeld statushouders een opleiding en werk in de energiesector en aangrenzende sectoren.

Dankzij Werken en Leren met Energie start techniektalent met nieuw werk (drie dagen per week) en een opleiding. Dat kan een associate degree (twee-jarig), een bachelor of een master-deeltijdopleiding zijn.

Werken en Leren met Energie in coronatijd

Ondanks de coronacrisis werken onderzoekers, studenten en bedrijven nog samen aan energieprojecten. Zo ontwikkelen studenten en onderzoekers van de HAN een open source-energiecontroller met het Brabantse bedrijf Contecto. Dat doen zij grotendeels vanuit huis. 

"Het gaat wat trager, maar gezien de omstandigheden ben ik heel tevreden", zegt Bas de Quinze, tweedejaarsstudent Elektrotechniek en projectleider van een groep internationale studenten. Ook hij verruilde het industrieterrein voor zijn woning. Hij werkt nu op afstand met een aantal medestudenten van zijn opleiding aan een energiecontroller die geavanceerde meet- en regeltechniek voor warmtesystemen toegankelijk maakt voor ingenieurs.

Meer over de nieuwe werkwijze is te vinden op de website van het project.

Betrokken samenwerkingspartners

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), bedrijfspartners van Centre of Expertise

Contactpersoon

Tinus Hammink | E: tinus.hammink@han.nl | T: 06 51 21 13 35