DeBroekriem

Platform voor en door werkzoekenden.

Regio: Landelijk

Stichting DeBroekriem is een landelijk platform voor werkzoekenden. DeBroekriem heeft de ambitie om zoveel mogelijk mensen te ondersteunen tijdens de zoektocht naar een nieuwe baan die aansluit bij hun vaardigheden en talenten. Dit doen zij door het organiseren van netwerkbijeenkomsten en trainingen. Daarin werken deelnemers aan sollicitatievaardigheden, 21e eeuwse vaardigheden en aan hun netwerk.

Bijzonder hierin is de community-aanpak. Door werkzoekenden zelf worden in heel Nederland evenementen, workshops en trainingen georganiseerd. Op deze manier bouwen werkzoekenden een netwerk op, blijven ze zich ontwikkelen en kunnen ze iets betekenen voor mede-werkzoekenden. Bovendien is er door deze aanpak altijd sprake van ‘menselijke maat’ door contact in kleine gezelschappen, ruimte om te sparren en persoonlijke aandacht. Ruim 100 mensen vinden per maand een passende betaalde baan, en volgens het initiatief gaat dit aanzienlijk sneller dan via reguliere dienstverlening.

DeBroekriem is actief in meer dan 25 steden en heeft inmiddels 10.000 leden die zich hebben ingeschreven via de website. Onder de leden zijn veel 45 plussers en de grote meerderheid beschikt over een startkwalificatie. Ook werkenden weten DeBroekriem steeds beter te vinden omdat zij zich verder willen ontwikkelen of een carrièrestap willen maken.

DeBroekriem is daarnaast een samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek Nederland aangegaan, zodat alle bibliotheken kunnen profiteren van de methodiek.

Betrokken samenwerkingspartners

Gemeenten (o.a. gemeenten Utrecht, Hengelo, Eindhoven, Leiden, Delft), UWV en Fondsen (Oranjefonds, Start Foundation), Koninklijke Bibliotheek.

Contactpersoon

Pieter Vermeer | E: pieter@debroekriem.nl | T: 06 44 38 38 88

Meer informatie