Vrouwelijke ondernemers nodig in de start-up wereld

CIC Rotterdam faciliteert voor start-ups kantoorruimtes en toegang tot een relevant netwerk van gelijkgezinde ondernemers. Sociale impact is al langer een aandachtspunt voor dit Rotterdamse bedrijf, dat daarom ook in december 2020 het Charter Diversiteit ondertekende. Diversiteit in Bedrijf/SER sprak met Joyce Kornet-Vreugdenhil, General Manager, over de missie van CIC Rotterdam om het aandeel van vrouwelijke ondernemers in de start-upwereld te vergroten.

Vrouw met armen over elkaar voor groep mensen

De gemeenschap onder het dak van CIC Rotterdam ziet innovatief en impactvol ondernemerschap als haar missie. In de afgelopen jaren initieerde CIC daarom het programma Operation Launch. Doel is om voor startende bedrijven die met hun innovatieve en impactvolle ideeën willen groeien, de drempel te verlagen. Voor Kornet is diversiteit inherent aan een innovatieve denk- en werkwijze: “Een divers team is meer innovatief dan een team met tien Joyces”, zegt Kornet. De vraag is dan welk type ondernemers je gemeenschap nóg innovatiever maakt.

Joyce Kornet-Vreugdenhil (CIC Rotterdam)
Op de foto: Joyce Kornet-Vreugdenhil (CIC Rotterdam). Foto gemaakt door: Nina van den Broek.

Stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap

CIC Rotterdam wil het aantal vrouwelijke ondernemers dat zij huisvesten, nu twaalf procent, verder vergroten. Op deze manier komt er meer diversiteit binnen de community en dat draagt weer bij aan innovatie en impact. Daarom wil de 2021 Operational Launch ondernemerschap bij vrouwen stimuleren. Oprichtsters en/of teams van vrouwelijke en mannelijke oprichters kunnen solliciteren naar een werkplek, gesponsord door CIC Rotterdam van maart tot juni dit jaar door hiervoor te pitchen. De winnaars kunnen ook gebruikmaken van het netwerk en deelnemen aan evenementen, zoals het Venture Café, waar studenten, start-up-ondernemers, investeerders en andere personen uit het bedrijfsleven aan elkaar gekoppeld worden.

Vrouwen aansporen ondernemer te worden

Uiteindelijk zouden Kornet en haar collega’s graag meer vrouwelijke rolmodellen zien. CIC Rotterdam ambieert daarom in haar eigen Charter Diversiteit het aandeel vrouwelijke start-ups onder haar dak in 2022 te vergroten naar ten minste twintig procent. Het hoopt dat veel vrouwelijke ondernemers zich geroepen voelen om hun ideeën te pitchen en dat uiteindelijk zo meer vrouwen zich aangespoord voelen om voor het ondernemerschap te gaan.

Meer lezen?