VMCA ondertekent: zonder wrijving geen glans

Op vrijdag 21 juni tekende de VMCA (Vrijwilligers en Mantelzorgcentrale Almere) het Charter Diversiteit. Deze welzijnsorganisatie, met zo’n 50 werknemers en 750 vrijwilligers, is een belangrijke spil in het sociaal domein van Almere.

Jerzy Soetekouw met medewerkers van VMCA Jerzy Soetekouw met medewerkers van VMCA
Almere is een van Nederlands meest cultureel diverse steden. VMCA wil dan ook op de werkvloer zoveel mogelijk een afspiegeling zijn van die diverse Almeerse bevolking, want VMCA is er voor alle Almeerders. De diverse doelgroepen moeten zich herkennen en begrepen voelen door de organisatie. Daarom wil de organisatie meer mannen, meer jongeren en meer bi-culturele werknemers op de werkvloer halen en behouden. Dit doet de organisatie enerzijds om aan te sluiten bij het karakter van de stad en anderzijds ook omdat men overtuigd is dat meer diversiteit bijdraagt aan meer kwaliteit. Hoe meer verschillende invalshoeken en kritische geluiden, des te beter de kwaliteit van dienstverlening. Door de aangebrachte focus wil VMCA ook de komende jaren een speler van belang in de stad blijven.

Jerzy Soetekouw, directeur-bestuurder, licht toe:
“Wij geloven enorm in de kracht van diversiteit. Verschil mag er zijn. Dé Almeerder bestaat niet. Almere is een prachtige smeltkroes van meer dan 170 etniciteiten. Het is een nieuwe stad en iedereen in Almere is een nieuwkomer. Bij gebrek aan een geschiedenis schrijven we iedere dag hier in Almere samen geschiedenis. Wat ons betreft doen we dat met alle Almeerders. We houden daarbij van kritische geluiden, want zonder wrijving ontstaat er immers geen glans. Tegelijkertijd worden de mooiste doeken opgetekend met de rijkste kleurenpaletten. Met de VMCA willen wij dat in als ons werk dan ook uitdragen.”