Tellow: de toekomst is waar wij ons op richten

Tellow heeft zich op 10 juni aangesloten bij het Charter Diversiteit. Dit mkb-bedrijf, met zo’n 30 medewerkers, maakt een boekhoudtool dat de financiële administratie automatiseert. Deze Amsterdamse start-up wil diversiteit en inclusie incorporeren in de bedrijfsvoering en dit deel laten uitmaken van het groeiproces. Tellow werkt al samen met andere Charterondertekenaars, zoals de NS en de Rabobank.

Man tekent staand een document

In het ondertekende Charter Diversiteit geeft Tellow aan dat het zich vooral wil richten op de diversiteitsdimensies etnisch-culturele achtergrond, gender en leeftijd. Middels een gevarieerder personeelsbestand wil Tellow beter kunnen inspelen op de diversiteit die ook bij hun zakelijke partners zichtbaar is. Tegelijkertijd wil het bedrijf het bewustzijn voor verschillende etnische achtergronden vergroten door meer mensen met een migratieachtergrond in dienst te hebben. Een groter aantal vrouwen en een evenrediger leeftijdsopbouw zullen dan ook het streven naar een meer inclusieve bedrijfscultuur versterken.

“Alles wat we bij Tellow ontwikkelen is gericht op de toekomst van ZZP’ers, waarin een flexibele arbeidsmarkt centraal staat. Tegelijkertijd streven we zelf er intern ook naar een toekomstgericht bedrijf te zijn dat de diversiteit in de samenleving reflecteert. We willen een werkgever zijn waar plek is voor talent uit alle hoeken van de samenleving, waar culturele, gender- en leeftijdsverschillen worden omarmd.” Thomas Vles, CEO Tellow

Tellow is lid van de Dutch Startup Association, dat al in 2020 het Charter Diversiteit ondertekende. Deze brancheorganisatie stimuleert haar leden om middels aansluiting bij het Charter Diversiteit gericht in diversiteit en inclusie te investeren.