NN Group: genderdiversiteit en meer

NN Group (Nationale Nederlanden) is een van de nieuwe ondertekenaars van het Charter Diversiteit. Deze beursgenoteerde financieel dienstverlener met het hoofdkantoor in Den Haag is actief in een groot aantal landen (Europa en Japan), maar heeft als thuisbasis Nederland.

Vrouw aan tafel ondertekent document

In het Charter Diversiteit geeft NN Group aan dat genderdiversiteit in de (sub-)top een speerpunt is. Het bedrijf heeft zich voor de ontwikkeling van de groep vrouwelijke talenten als doel gesteld dat in 2023 van de senior managementfuncties 40 procent ingevuld moet zijn door vrouwen.

Maar NN Group doet meer aan diversiteit. Er is bijvoorbeeld een recruiter aangesteld die gespecialiseerd is in het werven en plaatsen van nieuwe collega’s met een fysieke diversiteit of neurodiversiteit (is: diversiteit in breinen; een voorbeeld is het dyslectische brein of het ADHD/ADD-brein). En deze maand is er een internationale groep D&I-ambassadeurs getraind met als doel samen hun activiteiten op te schalen.

Binnen de inzet voor diversiteit en inclusie valt ook het overkoepelend maatschappelijke programma NN Future Matters. Dit wil het financieel welzijn van mensen verbeteren. Daaraan gelieerd is het NN Future Matters Scholarship programma: een studiebeurzenprogramma van NN Group in samenwerking met EP Nuffic. Doel is om het voor (inter)nationale studenten uit landen waar NN actief is en die als eerste in hun gezin kunnen gaan studeren, financieel mogelijk te maken in Nederland een masteropleiding te volgen.

“‘Diversiteit en inclusie zijn voor ons het hele jaar door belangrijk. Onze visie op diversiteit en inclusie is simpel: iedereen hoort erbij hoort. Samen bouwen we een omgeving waarin mensen zich welkom, gewaardeerd en gerespecteerd voelen. We willen een bedrijf zijn waar onze collega’s volledig zichzelf kunnen zijn, een inclusieve klantbeleving de norm is en we bijdragen aan het welzijn van de samenleving.” Dailah Nihot, lid management board

NN Group is lid van het Verbond van Verzekeraars, dat in 2020 het Charter Diversiteit ondertekende. Deze brancheorganisatie stimuleert haar leden om gericht in diversiteit en inclusie te investeren en daarom aan te sluiten bij het Charter Diversiteit. Het Verbond startte afgelopen april met webinars over diversiteit en inclusie op de werkvloer en wil zo haar leden inspireren en tot actie aanzetten. Ondertekening door Nationale Nederlanden van het Charter Diversiteit is een van de mooie resultaten van de inzet van het VvV.