Nieuwe Charterondertekenaar: Nuffic

Op dinsdag 15 september ondertekende Nuffic als 228e organisatie het Charter Diversiteit. Nuffic is de Nederlandse organisatie voor internationalisering van en internationale samenwerking binnen het onderwijs.

Vier mensen zitten aan een tafel, links twee mannen in een wit overhemd, rechts twee vrouwen met een zwarte blouse. De meest linker mand heeft het Charter Diversiteit voor zich liggen.

Samen met ruim 300 medewerkers en tien kantoren in het buitenland wil Nuffic studenten een kans geven zichzelf via onderwijs te ontwikkelen. Daarbij is het belangrijk dat alle studenten de mogelijkheid moeten hebben om internationale onderwijscompetenties op te doen, bijvoorbeeld via het krijgen van een Erasmusbeurs.

Alle studenten zouden dus gelijke en eerlijke kansen moeten kunnen krijgen in het onderwijs in Nederland en de rest van Europa. Beter begrip van een diverse studentenpopulatie, van de onderwijssystemen én de onderwijsculturen hier en in andere Europese landen, vraagt ook om meer diversiteit en inclusie in de eigen gelederen van Nuffic. Om die reden tekende deze organisatie het Charter Diversiteit. Daarmee geeft Nuffic aan te gaan werken aan een veilig en sociaal werkklimaat, waar medewerkers met vele achtergronden zich thuis en prettig voelen.