KPMG ondertekent Charter Diversiteit

KPMG Nederland heeft op 24 september als 229e bedrijf het Charter Diversiteit ondertekend. KPMG maakt deel uit van een groot internationaal netwerk van professionele accountants- en advieskantoren. Bij het bedrijf werken momenteel 3.135 medewerkers op meerdere vestigingen in onder andere Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Het hoofdkantoor staat in Amstelveen.

Een vrouw zit aan een bureau en tekent een document. Links achter haar staat een lachende vrouw, rechts achter haar staat een lachende man.

Door het Charter Diversiteit te ondertekenen geeft KPMG aan meer inzicht te willen krijgen in de etnisch-culturele diversiteit van het bedrijf en in hoeverre arbeidsbeperking en chronische ziekte op de werkvloer een factor zijn. Verder wil het bedrijf meer inzicht krijgen in zijn LHBTI+-gemeenschap.

Groepsfoto KMPG. Door het Charter Diversiteit te ondertekenen geeft KPMG aan meer inzicht te willen krijgen in de etnisch-culturele diversiteit van het bedrijf en in hoeverre arbeidsbeperking en chronische ziekte op de werkvloer een factor zijn. Verder wil het bedrijf meer inzicht krijgen in zijn LHBTI+-gemeenschap.  KPMG ONDERTEKENT CHARTER DIVERSITEIT Foto: (v.l.n.r.: Jolanda van Schaik (Director Culture & Inclusion KPMG), Ali el Hessaini (Partner KPMG), Stephanie Hottenhuis (CEO KPMG), Hussein Adam Dia, Alice Odé, Rachida Lakhal (Senior Manager KPMG), niet op de foto: Frédérique Reijnierse (Inclusion & Diversity Specialist).  Stephanie Hottenhuis, CEO en voorzitter Raad van Bestuur KPMG:  “Inclusie en diversiteit zijn zowel een moreel als zakelijk vereiste. Daarom kiezen we ervoor om ons te committeren aan het inzichtelijk maken van de culturele diversiteit van KPMG Nederland. We weten dat onze medewerkers in Nederland 66 nationaliteiten vertegenwoordigen, en we willen inzicht krijgen in de instroom en doorstroom van cultureel divers talent binnen KPMG. We streven naar cultureel divers leiderschap in topposities. Het meetbaar maken hiervan is een complex vraagstuk en we zijn klaar om deze uitdaging aan te gaan.”  KPMG ondertekende eerder het charter Talent naar de Top en de ‘Declaration of Amsterdam’. Verder draagt het al ruim vier jaar bij aan Meer Kleur aan de Top van de Vrije Universiteit Amsterdam, een strategisch onderzoeksprogramma naar interventies die leiden tot meer etnisch-culturele diversiteit in topposities.  VIDEO: Stephanie Hottenhuis over de ambities van KPMG op het vlak van diversiteit en inclusie.

Foto: (v.l.n.r.: Jolanda van Schaik (Director Culture & Inclusion KPMG), Ali el Hessaini (Partner KPMG), Stephanie Hottenhuis (CEO KPMG), Hussein Adam Dia, Alice Odé, Rachida Lakhal (Senior Manager KPMG), niet op de foto: Frédérique Reijnierse (Inclusion & Diversity Specialist).

“Inclusie en diversiteit zijn zowel een moreel als zakelijk vereiste. Daarom kiezen we ervoor om ons te committeren aan het inzichtelijk maken van de culturele diversiteit van KPMG Nederland. We weten dat onze medewerkers in Nederland 66 nationaliteiten vertegenwoordigen, en we willen inzicht krijgen in de instroom en doorstroom van cultureel divers talent binnen KPMG. We streven naar cultureel divers leiderschap in topposities. Het meetbaar maken hiervan is een complex vraagstuk en we zijn klaar om deze uitdaging aan te gaan.” - Stephanie Hottenhuis, CEO en voorzitter Raad van Bestuur KPMG
KPMG ondertekende eerder het charter Talent naar de Top en de ‘Declaration of Amsterdam’. Verder draagt het al ruim vier jaar bij aan Meer Kleur aan de Top van de Vrije Universiteit Amsterdam, een strategisch onderzoeksprogramma naar interventies die leiden tot meer etnisch-culturele diversiteit in topposities.