ESET Nederland wil met diversiteit door de digitalisering

Op 23 juni 2021 sloot ESET Nederland zich aan bij het Charter Diversiteit. ESET is van oorsprong een Slowaaks bedrijf dat zich wereldwijd bezighoudt met internetbeveiliging zoals antivirussoftware. Het bedrijf is actief in maar liefst 180 landen. ESET zorgt voor beveiliging van verschillende soorten omgevingen en platforms: van werkstations en servers tot mobiele apparaten, die sleutels zijn in de digitalisering. Vanwege de coronacrisis heeft de digitalisering wereldwijd een enorme impuls gekregen.

Dave Maasland ondertekent het Charter Diversiteit

ESET heeft in Slowakije het Charter al in december 2020 ondertekend. Voor het Slowaakse moederbedrijf is mentale gezondheid op het werk één van de belangrijkste aspecten.

Bij ESET Nederland zijn er zo’n 60 mensen werkzaam, ook voor de Caribische gebieden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Sliedrecht. Veel innovaties van ESET ontstaan in het Nederlandse deel van het bedrijf. ESET Nederland houdt zich o.a. momenteel al bezig met etnisch-culturele diversiteit op de werkvloer. Doordat medewerkers ook afkomstig zijn uit de Caribische gebieden, zijn voorkomende culturele verschillen goed te overbruggen. Ook is ESET Nederland trots op de man-vrouwverhouding in het bedrijf, die nagenoeg fiftyfifty is.

Het bedrijf wil zich daarom ook voornamelijk gaan richten op de dimensie arbeidsvermogen en zorgen dat de bedrijfsvoering hierop wordt aangepast. Ze vinden het belangrijk dat personen met een verminderd arbeidsvermogen ook een eerlijke kans krijgen om aangenomen te worden.

“In deze globale, snel veranderende wereld is het belangrijker dan ooit om te investeren in een divers personeelsbestand. Dat is ook de reden dat ESET zwaar gaat inzetten op inclusiviteit en diversiteit. Inclusiviteit en diversiteit zijn geen HR thema’s, wij geloven dat dit de enige lange termijn strategie is om als organisatie in de toekomst relevant te blijven.” Dave Maasland, CEO ESET Nederland

Bekijk de video van de ondertekening en het persbericht van ESET Nederland.