EenVandaag: een jaar na de dood van George Floyd en Black Lives Matter demonstraties

Wat is er veranderd in Nederland een jaar na de dood van George Floyd en Black Lives Matter Demonstraties? Die vraag stond centraal in de aflevering van EenVandaag van zaterdag 29 mei.

Black Lives Matter demonstranten

Ook op bedrijven hebben de gebeurtenissen veel impact gehad. EenVandaag interviewde Hussein Adam Dia, beleidsmedewerker, SER Diversiteit in Bedrijf (min 16.00) en ging langs bij Charterondertekenaar PwC (min 13.44).

“We zijn al langer bezig met het onderwerp diversiteit en inclusiviteit, maar door de dood van George Floyd is er nóg meer aandacht voor gekomen,” aldus Pauline Mbundu, Consultant, PwC. Bedrijven zijn in een versnelling gekomen om hun organisaties inclusiever te maken, constateert Hussein Adam Dia. Steeds meer bedrijven sluiten zich aan bij het Charter Diversiteit van SER Diversiteit in Bedrijf en ondernemen sneller actie om een gemêleerder personeelsbestand te realiseren. “Niet alleen om een reflectie te zijn van de samenleving; het is ook een bedrijfsbelang,” aldus Ad van Gils, bestuursvoorzitter, PwC.

Kijk hier de aflevering terug