Echo Awards 2020 uitgereikt aan excellente studenten

Minister Ingrid van Engelshoven van van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap reikte op 8 december de ECHO Awards 2020 uit aan vier studenten met een niet-westerse migratieachtergrond. Zij onderscheiden zich o.a. door hun bovenmatige studieprestaties, hun ondernemende instelling en maatschappelijke betrokkenheid. De prijs is een volledig verzorgde Summercourse aan UCLA in Los Angeles.

Drie mensen die aan het werk zijn achter een laptop

ECHO award

De ECHO Award is in een initiatief van Echo, Expertisecentrum diversiteitsbeleid, en draagt bij aan meer zichtbaarheid van rolmodellen en dialoog over het bevorderen van diversiteit en inclusie in het onderwijs en op de arbeidsmarkt. Minister Van Engelshoven: “De ECHO Awards benadrukken hoe waardevol het is om rolmodellen in de schijnwerpers te zetten. Rolmodellen kunnen het verschil maken in levens, en een kompas bieden voor mensen. Daarom is het zo belangrijk dat er voor iedereen rolmodellen zijn waar je jezelf in kunt herkennen”.

En de winnaars zijn...

Tijdens de ceremonie in Pakhuis de Zwijger die live werd gestreamd werden de winnaars van de Award bekend gemaakt in de categorieën: ECHO Award hbo, ECHO Award wo, Bèta Techniek Award en de Loyens & Loeff Law & Tax Award.

 • Winnaar ECHO Award hbo:
  Riiziane Golamun, student Bestuurskunde en Overheidsmanagement aan De Haagse Hogeschool
 • Winnares ECHO Award wo:
  Priscilla Maria, student Geneeskunde aan het Amsterdams Universitair Medisch Centrum.
 • Winnaar Bèta Techniek Award:
  Marwa Ahmed, student Biomedische Wetenschappen Moleculaire Neurosciences aan de Universiteit van Amsterdam
 • Winnaar Loyens & Loeff Law & Tax Award:
  Süleyman Tosun, student Law & Politics of International Security aan de Vrije Universiteit

Meer informatie?

Lees meer in dit artikel van Rijksoverheid.