Dura Vermeer en MKB Rotterdam Rijnmond winnaars Award Diversiteit in Bedrijf 2021

Vandaag vieren honderden bedrijven en organisaties de kracht van diversiteit en inclusie op de werkvloer. Tijdens Diversity Day werd vanochtend gestart met een livestream vanuit Den Haag, waarbij de winnaars van de Award Diversiteit in Bedrijf 2021 werd bekendgemaakt.

De winnaars van Award Diversiteit in Bedrijf 2021 © Dirk Hol

SER-voorzitter Mariëtte Hamer opende de dag en demissionair minister Wouter Koolmees sprak de honderden deelnemers via een videoboodschap toe. Ook werden de winnaars van de Award Diversiteit in Bedrijf 2021 bekendgemaakt: Dura Vermeer en MKB Rotterdam-Rijnmond.

De Award Diversiteit in Bedrijf is voor een groot en een mkb-bedrijf die zijn aangesloten bij het Charter Diversiteit. De winnaars laten met een vernieuwend, effectief en overdraagbaar praktijkvoorbeeld zien hoe ze diversiteit en inclusie op de werkvloer bevorderen.

Rabin Baldewsingh, lid Raad van Advies SER Diversiteit in Bedrijf, lichtte tijdens de bijeenkomst de keuze voor Dura Vermeer en MKB Rotterdam-Rijnmond toe. Dura Vermeer won de Award Diversiteit in Bedrijf met het Bureau Social Return. Dit leidt mensen met een migratieachtergrond, statushouders en mensen met een arbeidsbeperking op waardoor zij zicht krijgen op een baan. MKB Rotterdam-Rijnmond ontvangt de prijs voor ‘De Beroepentuin’, die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opleidt voor banen in sectoren waar een personeelstekort is. Er is met name aandacht voor beroepen binnen de energietransitie. Zo komen verduurzaming en diversiteit en inclusie op de arbeidsmarkt samen.

In actie voor diversiteit en inclusie

Bij deelnemende bedrijven aan Diversity Day staan diversiteit en inclusie hoog in het vaandel. Vandaag verzorgen zij, met als thema ‘Jezelf zijn werkt’, activiteiten voor hun werknemers rond diversiteit. Voorbeelden zijn: het Rode Kruis met een escape game voor beroepskrachten en vrijwilligers; Randstad Groep met een podcastserie ‘Je beste zelf’ waarin gesprekken met medewerkers centraal staan; ABN AMRO met een Diversity Week met vijftig sessies over diversiteitsthema’s. Zie voor meer voorbeelden: www.diversityday.nl/activiteiten.

Diversity Day is een initiatief van SER Diversiteit in Bedrijf in samenwerking met:

Partners Diversity Day 2021