Athora Netherlands: nieuwe ondertekenaar Charter Diversiteit

En wéér heeft een groot bedrijf zich aangesloten bij het Charter Diversiteit. Tom Kliphuis, CEO van Athora Netherlands, zette 8 maart, op het hoofdkantoor in Amstelveen, zijn handtekening onder het Charter.

Tom Kliphuis, CEO van Athora Netherlands, ondertekent Charter Diversiteit.
Athora heeft in Nederland meer dan 2.200 medewerkers en maakt deel uit van een holding met vestigingen in verschillende Europese landen. Het bedrijf is actief op de Nederlandse verzekeringsmarkt via de bekende verzekeringsmerken Zwitserleven en Reaal en vermogensbeheerder ACTIAM en profileert zich als ‘een maatschappelijk verantwoorde en betrouwbare verzekeraar, waar klantgerichtheid, innovatie en eenvoud centraal staan’. In het Charter heeft Athora opgenomen dat het gelijkwaardige kansen en doorgroeimogelijkheden voor álle medewerkers wil waarborgen. Daarvoor is bewustwording over D&I in de hele organisatie nodig.

In het Charter geeft Athora onder meer aan de dialoog onder de werknemers te willen bevorderen over (onbewuste) vooroordelen die een rol kunnen spelen bij gender- en etnisch-culturele diversiteit. “Met het tekenen van dit charter creëren we meer bewustwording voor dit thema en zetten we een belangrijke stap in ons streven een toegankelijke, diverse en aantrekkelijke werkgever te zijn. Een plek waar iedereen kan excelleren,” aldus Kliphuis.

Athora Netherlands is lid van het Verbond van Verzekeraars. Deze brancheorganisatie tekende het Charter Diversiteit in december 2020 en wil D&I bij haar leden stimuleren. Ook VvV-lid Aegon Nederland sloot zich al eerder aan bij het Charter.

Zie ook de livestream die Diversiteit in Bedrijf i.s.m. de Verbond van Verzekeraars organiseert op 1 april.