NOLIMITS programma voor talenten in kunst en cultuur

Kunstacademie St. Joost School of Art & Design, onderdeel van Avans Hogeschool, zoekt 30 creatieve talenten met diverse achtergronden voor het NOLIMITS programma. De kunstacademie start dit programma in samenwerking met Stichting wedowe, die al jarenlang werkt met talentvolle jongeren uit diverse sociale en culturele groepen.

Verschillende talenten  NOLIMITS

In het NOLIMITS programma worden de ambitieuze talenten door middel van workshops en activiteiten voorbereid op toelating op St. Joost School of Art & Design. Aanmelden kan nog tot 10 januari.

Een brede blik op kunst en cultuur

Een brede en diverse blik op kunst en cultuur in het onderwijs is van groot belang. De kunstacademie St. Joost School of Art & Design vindt een evenwichtige afspiegeling van de samenleving in hun opleidingen en de academie belangrijk. De academie wil een aantrekkelijke en veilige plek bieden, waar alle creatieve talenten de vrijheid en ruimte ervaren om hun eigen kwaliteiten te ontdekken en te ontwikkelen. In dit kader is het NOLIMITS programma in het leven geroepen. Daarnaast ondertekent St. Joost School of Art & Design binnenkort het Charter Diversiteit.

Talenten

Voor het NOLIMITS programma komen potentiele talenten in aanmerking die:

  • De ambitie, talent en potentie hebben om zich te ontwikkelen als toekomstig kunstenaar of ontwerper, maar niet vanzelfsprekend de weg naar het kunstonderwijs weten te vinden. Dit kan zijn doordat ze diverse achtergronden hebben (culturele/migratie achtergrond, sociaal-economische status, sekse, leeftijd, opleidingsniveau, religieuze affiliatie, genderidentiteit, fysieke kenmerken, levensovertuiging en etniciteit).
  • Nieuwsgierig zijn en hun creativiteit echt naar een hoger niveau willen brengen, interesses met anderen willen delen en nieuwe dingen willen leren.
  • Mee willen denken over hoe St. Joost School of Art & Design divers, inclusief en aantrekkelijker kan worden voor ieder creatief talent.

Denk jij meteen aan een of meerdere jongeren voor wie dit interessant is? Stuur dit artikel dan door of schrijf je gelijk in!

Praktische informatie

Looptijd: van eind januari t/m mei 2021.
Kosten: het traject is gratis voor de talenten.
Aanmelden: kan tot 10 januari via deze link.
Meer informatie: klik hier.