Stagiair(e) IMVO-convenanten financiële sector

Heb jij een hart voor duurzaamheid en wil je bijdragen aan verbeteringen in de financiële sector? Dan is dit je kans!

Een brede coalitie bedrijven, vakbonden, maatschappelijke organisaties en de Rijksoverheid heeft, gefaciliteerd door de SER, een aantal convenanten afgesloten over internationaal verantwoord ondernemen (IMVO) in de financiële sector. Het gaat om convenanten voor de bancaire sector, de verzekeringssector en de pensioenfondsen. Door middel van een convenant bundelen partijen hun krachten om te werken aan concrete verbetering en verduurzaming van de financiële sector. Zo willen zij zich inzetten om zaken als mensenrechtenschendingen en milieuschade te voorkomen en aan te pakken.

De betrokken partijen bij een convenant hebben een stuurgroep en werkgroepen ingesteld voor de uitvoering van het convenant. Deze stuurgroep en werkgroepen worden daarin bijgestaan door een secretariaat. De rol van het secretariaat is het faciliteren van de convenantpartijen in het realiseren van de doelen van het convenant. Dit secretariaat is op verzoek van partijen ondergebracht bij de Sociaal-Economische Raad (SER), als onderdeel van een breder secretariaat voor de totstandkoming en implementatie van IMVO-convenanten, de programmadirectie Internationaal MVO.

Ten behoeve van de convenanten voor de financiële sector zijn wij op zoek naar een

Stagiair(e)

minimaal 32 uur per week

voor een meewerkstage van ongeveer 6 maanden.

Werkzaamheden

Het secretariaat van de convenanten faciliteert de convenantpartijen en bevordert hun samenwerking en de voortgang van het convenant als geheel. Als stagiair(e) ga je onder begeleiding van een ervaren beleidsmedewerker meelopen met het team om ervaring op te doen met de (werk)processen en inzicht te krijgen in duurzame bedrijfsvoering. Tegelijkertijd verwachten wij dat je in staat bent en ook graag de uitdaging aangaat om zelfstandig werkzaamheden op te pakken en daar verantwoordelijkheid voor te dragen.
Je houdt je bijvoorbeeld bezig met de volgende taken:

  • Ondersteunen bij de monitoringsactiviteiten van het convenant;
  • Ondersteunen van stuurgroep en werkgroepen;
  • Organiseren van bijeenkomsten zoals stakeholderbijeenkomsten en jaarbijeenkomsten;
  • Ondersteuning bij de uitwerking van publicaties;
  • (Extern) contact onderhouden met samenwerkingspartners;
  • Uitwerken van notities;
  • Bijhouden van relevante ontwikkelingen op nationaal, Europees en internationaal niveau en het team daarover bijpraten.

We waarderen initiatief: als er relevante onderwerpen zijn t.a.v. de financiële sector waar je graag meer ervaring in wilt opdoen zullen wij kijken of dit te realiseren is.

Wat vragen wij?

Je volgt een WO-opleiding op het gebied van Finance, Duurzaamheid, Ontwikkelingsstudies, Internationale betrekkingen, Rechten (o.a. vakken op het gebied van mensenrechten) of vergelijkbaar. Je beschikt over kennis van en/of interesse in ontwikkelingen in het duurzaamheidsveld c.q.(internationaal) maatschappelijk verantwoord ondernemen. Kennis en/of (aantoonbare) interesse in de financiële sector is een pré. Je vindt het interessant om de samenwerking tussen partijen met vaak uiteenlopende belangen verder te bevorderen. Zowel mondeling als schriftelijk communiceer je makkelijk in zowel de Nederlandse als Engelse taal. Schrijven vindt je leuk, je bent secuur en in staat om zowel in teamverband als zelfstandig te werken. Je bent enthousiast, gedreven en wil graag bijdragen aan de bevordering van Internationaal MVO in de financiële sector.

Wat bieden wij?

Wij bieden je de kans om werkervaring op te doen en betrokken te zijn bij een unieke samenwerking binnen de sector op het gebied van MVO. Je treft hier enthousiaste en gedreven collega’s met veel verstand van zaken. We bieden je goede begeleiding en geven je ook graag de ruimte om zelfstandig werkzaamheden op te pakken en daar verantwoordelijkheid voor te dragen. Je komt bij de SER in aanraking met veel verschillende partijen, dus je hebt hier de ideale mogelijkheid om je netwerk op te bouwen. Met andere woorden: een unieke kans om praktijk ervaring op te doen!
Tot slot ontvang je een prima stagevergoeding. Gewenste startdatum: bij voorkeur zo snel mogelijk. Een afwijkende startdatum of duur van de stage is bespreekbaar.

Informatie en reageren

Wil je meer weten over de stage? Neem dan contact op met Pascalle Langereis, beleidsmedewerker via p.langereis@ser.nl of 06-30 63 80 16 of met Kelly Schmitz, HR adviseur via 070-34 99 633. Je motivatiebrief met CV kun je tot uiterlijk 7 februari 2020 per e-mail richten aan de afdeling HR via sollicitatie@ser.nl.

Gebouw Sociaal-Economische Raad (SER) in Den Haag. © Christiaan Krouwels