Heb jij een hart voor duurzaamheid en wil je de kledingsector helpen verbeteren? Dan is dit je kans!

Een brede coalitie van brancheorganisaties, vakbonden, maatschappelijke organisaties en de Rijksoverheid heeft, gefaciliteerd door de SER, op 4 juli 2016 het Convenant Duurzame Kleding en Textiel afgesloten over internationaal verantwoord ondernemen (IMVO) in de kleding- en textielsector.

Ook heeft een groot aantal bedrijven zich bij het convenant aangesloten. Door middel van het convenant bundelen deze partijen hun krachten om te werken aan concrete verbetering en verduurzaming van de internationale kleding- en textielproductieketen. Zo willen zij problemen zoals gevaarlijke werkomstandigheden, milieuvervuiling en dierenleed gezamenlijk aanpakken.

De betrokken partijen hebben een stuurgroep ingesteld voor de uitvoering van het convenant. Deze stuurgroep wordt daarin bijgestaan door een secretariaat. De rol van het secretariaat is het adviseren en beoordelen van de deelnemende bedrijven en de convenantpartijen ondersteunen in het realiseren van de doelen van het convenant. Dit secretariaat is op verzoek van partijen ondergebracht bij de Sociaal-Economische Raad (SER), als onderdeel van een breder secretariaat voor de totstandkoming en implementatie van IMVO-convenanten, de programmadirectie Internationaal MVO.

Ten behoeve van het Convenant Duurzame Kleding en Textiel zijn wij op zoek naar een

Stagiair(e)

minimaal 32 uur per week

voor een meeloopstage van ongeveer 6 maanden.

Werkzaamheden

Het secretariaat Convenant Duurzame Kleding en Textiel adviseert de convenantpartijen en de deelnemende bedrijven, bevordert hun samenwerking en beoordeelt de kwaliteit en de voortgang van de plannen van aanpak van deelnemende bedrijven en de voortgang van het convenant als geheel. Als stagiair(e) ga je onder begeleiding van een ervaren beleidsmedewerker meelopen met het team om ervaring op te doen met de werkprocessen en inzicht te krijgen in duurzame bedrijfsvoering. Je houdt je bezig met het ondersteunen bij de beoordelingsgesprekken van bedrijven. Verder ondersteun je de teamleden in voorkomende werkzaamheden (bijvoorbeeld onderhouden van contacten met organisaties en bedrijven, organiseren en verslaglegging van bijeenkomsten, voorbereiden van werkgroepen). We waarderen initiatief: als er onderwerpen zijn waar je graag meer ervaring in wilt opdoen zullen wij kijken of dit te realiseren is.

Wat vragen wij?

Je volgt een Hbo- of WO-opleiding op het gebied van Mode, Duurzaamheid, Ontwikkelingsstudies, Internationale betrekkingen, Mensenrechten of vergelijkbaar. Je beschikt over kennis van ontwikkelingen in het duurzaamheidsveld (in de kleding en textielsector is een pré) en hebt aantoonbare affiniteit met (internationaal) maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zowel mondeling als schriftelijk communiceer je makkelijk in zowel de Nederlandse als Engelse taal en je staat stevig in je schoenen. Schrijven vind je leuk en je bent secuur en in staat om zelfstandig te werken. Je bent enthousiast, gedreven en wil graag bijdragen aan de bevordering van Internationaal MVO in de Kleding- en Textielsector.

Wat bieden wij?

Wij bieden je de kans om werkervaring op te doen en betrokken te zijn bij een unieke samenwerking binnen de sector op het gebied van MVO. Je treft hier enthousiaste en gedreven collega’s met veel verstand van zaken. We bieden je goede begeleiding en waar mogelijk ook de ruimte om zelfstandig werkzaamheden op te pakken en daar verantwoordelijkheid voor te dragen. Je komt bij de SER in aanraking met veel verschillende partijen, dus je hebt hier de ideale mogelijkheid om je netwerk op te bouwen.
Tot slot ontvang je een prima stagevergoeding. Gewenste startdatum: bij voorkeur 1 juli 2020. Een afwijkende startdatum of duur van de stage is bespreekbaar.

Informatie en reageren

Wil je meer weten over de stage? Neem dan contact op met Joost de Bont, senior beleidsmedewerker via j.de.bont@ser.nl of 06 86806560. Je motivatiebrief met CV kun je per e-mail richten aan de afdeling HR via sollicitatie@ser.nl.

Meer informatie over de convenanten is beschikbaar via: imvoconvenanten.nl

Gebouw Sociaal-Economische Raad (SER) in Den Haag. © Christiaan Krouwels