Stage Internationaal MVO: Convenanten financiële sector

Ben je op zoek naar een stage, heb jij een hart voor duurzaamheid en wil je bijdragen aan verbeteringen in de financiële sector? Dan is dit je kans!

Een brede coalitie bedrijven, vakbonden, maatschappelijke organisaties en de Rijksoverheid heeft, gefaciliteerd door de SER, een aantal convenanten afgesloten over internationaal verantwoord ondernemen (IMVO) in de financiële sector. Het gaat om convenanten voor de verzekeringssector en de pensioenfondsen. Door middel van een convenant bundelen partijen hun krachten om te werken aan concrete verbetering en verduurzaming van de financiële sector. Zo willen zij zich inzetten om zaken als mensenrechtenschendingen en milieuschade te voorkomen en aan te pakken.

Solliciteer direct

De betrokken partijen bij een convenant hebben een stuurgroep en werkgroepen ingesteld voor de uitvoering van het convenant. Deze stuurgroep en werkgroepen worden daarin bijgestaan door een secretariaat. De rol van het secretariaat is het faciliteren van de convenantpartijen in het realiseren van de doelen van het convenant. Dit secretariaat is op verzoek van partijen ondergebracht bij de Sociaal-Economische Raad (SER).

Ten behoeve van het convenant voor de verzekeringssector zijn wij op zoek naar een

Stage Internationaal MVO

meewerkstage van ongeveer 6 a 7 maanden, 32-40 uur per week

Wat ga je doen?

Het secretariaat van het verzekeringsconvenant faciliteert de convenantpartijen en bevordert hun samenwerking en de voortgang van het convenant als geheel. Als stagiair(e) ga je onder begeleiding van een ervaren beleidsmedewerker meelopen met het team om ervaring op te doen met de (werk)processen en inzicht te krijgen in duurzame bedrijfsvoering. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met de volgende taken:

 • Ondersteunen van de stuurgroep van het convenant verzekeringssector en verschillende werkgroepen.
 • Organiseren van bijeenkomsten zoals stakeholderbijeenkomsten en jaarbijeenkomsten.
 • Ondersteuning bij de uitwerking van publicaties en andere communicatie uitingen.
 • Ondersteunen bij de monitoringsactiviteiten van het convenant.
 • (Extern) contact onderhouden met samenwerkingspartners.
 • Uitwerken van notities.
 • Bijhouden van relevante ontwikkelingen op nationaal, Europees en internationaal niveau en het team daarover bijpraten.

Wij waarderen initiatief: als er relevante onderwerpen zijn t.a.v. de financiële sector waar je graag meer ervaring in wilt opdoen, dan denken we graag met je mee.

Wat vragen wij?

 • Je volgt een hbo- of wo-opleiding op het gebied van duurzaamheid, ontwikkelingsstudies, internationale betrekkingen, rechten (vakken op het gebied van mensenrechten), finance of vergelijkbaar.
 • Je hebt kennis en/of interesse in de financiële sector.
 • Je hebt affiniteit met ontwikkelingen in het duurzaamheidsveld en/of (internationaal) maatschappelijk verantwoord ondernemen.
 • Zowel mondeling als schriftelijk communiceer je makkelijk in zowel de Nederlandse als Engelse taal.
 • Schrijven vind je leuk, je bent secuur en je kan zowel in teamverband als zelfstandig werken.
 • Je bent proactief en kan je werk goed organiseren.

Wat bieden wij?

Wij bieden je de kans om werkervaring op te doen en betrokken te zijn bij een unieke samenwerking binnen de sector op het gebied van internationaal MVO. Je treft hier enthousiaste en gedreven collega’s met veel verstand van zaken. We bieden je goede begeleiding en geven je ook graag de ruimte om zelfstandig werkzaamheden op te pakken en daar verantwoordelijkheid voor te dragen. Je komt bij de SER in aanraking met veel verschillende partijen, dus je hebt hier de ideale mogelijkheid om je netwerk op te bouwen. Met andere woorden: een unieke kans om praktijkervaring op te doen! Tot slot ontvang je een stagevergoeding van € 652,- bruto per maand bij een stageweek van 40 uur en een laptop en telefoon in bruikleen. We werken bij de SER hybride.

Het is een meewerkstage van minimaal 32 uur per week voor een periode van ca. 6 maanden. Gewenste startdatum: bij voorkeur januari 2022. Een afwijkende startdatum of duur van de stage is bespreekbaar.

Informatie en reageren

Wil je meer weten over de stage? Neem dan contact op met Hansje van der Zwaan, teamleider, via h.vander.zwaan@ser.nl. Enthousiast geworden? Solliciteer dan uiterlijk 12 december 2022 via onderstaand formulier.

Sollicitatieformulier


De velden met * zijn verplicht

De persoonsgegevens die je via dit formulier aan ons verstrekt, worden verwerkt in overeenstemming met de geldende wetgeving en onze Privacyverklaring.

Gebouw Sociaal-Economische Raad (SER) in Den Haag. © Christiaan Krouwels